Aklıma takıldı, doların hamlesine karşı faiz silahı ne kadar işe yarar. Malum bayağı aşağıda 10 yıl öncesinin aydınlık günleri gibi : ) Yükseltmeye yerimiz çok.
Aklıma takıldı, doların hamlesine karşı faiz silahı ne kadar işe yarar. Malum bayağı aşağıda 10 yıl öncesinin aydınlık günleri gibi : ) Yükseltmeye yerimiz çok.
Yav söverik kimse sövdü diyemez ama sövdüğümüzü bilir. Teknoloji çok gelişti.
Ayrıca Medwing, kendinin de sövmek isteyip konumu itibariyle sövemediği konulara biz sövünce mutlu olup, gizli bir haz duyuyordur bence .
Güneysu 'yu hiç demiyorum. Reha abi sövüyor, sigarayı yakan Güneysu oluyor zannımca.
Zamanın birinde şeyh ve dermiş yaşarmış . Bu şeyh, dervişi çok sayar ve severmiş. Lakin dervişin ağzından küfür eksik olmazmış. Şeyh artık bir gün dayanamamış ve dervişe üç bakla tanesi verip, bu baklaları sadece uyurken ağzından çıkartmasını ve onun haricinde sürekli ağzında tutmasını tembihlemiş.
Bir zaman sonra bu baklalar işe yarar ve derviş artık küfür etmemeye başlar. Birgün derviş ile bir davete giden şeyh tam yola çıkacakları sırada bardaktan boşalırcasına yağmur yağmaya başlamış. Acele acele yağmurdan kaçıp gidecekleri yere yetişmeye çalışırlarken genç bir kadın cama çıkıp şeyh ve dervişe seslenmiş. Kadın uzun bir süre şeyh ve dervişe bakar. Bir süre sonra şeyh dayanamaz ve hiç birşey söylemeyip sadece bakan bu kadına neden bekletildiklerini sorar. Genç kadın bunun üzerine ''eğer yağmurlu bir günde kavuklu birine bakılırsa kuluçkadaki tavukların daha büyük olacağını'' söyler. Bu cevaba sinirlenen şeyh dervişe döner ve günümüze kadar ulaşan o deyimi seslenir:
çıkar ağzındaki baklayı
Barnak basacak konu olarak, kadin cinayetleri olur, bacanagin infaz gunu olur, bunlar ozel bankalara cokermi ? sorusu olur, konu cok.
Yalniz bizim Reha'yi bugun gunes carpmis, Ressam reis'e iyi degilim, ne haliniz varsa gorun demis, ya gerisini bilmem.
Bugun carsi pazara gittiydi, fiyatlari soyle bir kolacan edecek, eve gelmis, hanim sormus, dut kac para, o da " valla hatirlamiyorum mudurum " demis.
Bizim hkm duymus, boyleyken boyle dedi.
Hani biz bu bacanagi dovecuk ya, Hem Ressam, hem hkm bey, biz yokuz dedi.
Ressam, bizden gecti o isler diyor, Doktor Bey, adami yamultursunuz, bana tedavi ettirirsiniz, ben emekliyim ugrasamam demis.
Valla bugun ku haberler bunlar..![]()
Bacanak demişken , Denizdenizli61' den ses yok gibi , bir şey yazıp da ben kaçırmış olabilir miyim ? . Dün test yaptıracaktı yanlış hatırlatmıyorsam.
Yer İmleri