Tefas'ta yok. bana göre; çünkü bist'te işlem gören ve anlık fiyatlanan etf, usdtr varken yuksek yonetim ücretlerini kimse ödemek istemiyordur, müşterisi yoktur.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tefas'ta yok. bana göre; çünkü bist'te işlem gören ve anlık fiyatlanan etf, usdtr varken yuksek yonetim ücretlerini kimse ödemek istemiyordur, müşterisi yoktur.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
içinde 4 tane sukuk var...yılbaşından beri hiç değiştirmiyorlar..( geçen aya kadar öyleydi,şimdi açıp bakmadım..)...
T+5 dikkat edin...( çok sıkıcı oluyor...)
''eurobondların islamisi'' sukuklar içeriyor...o yüzden eurobondlar neyden etkileniyorsa bu da ondan etkileniyor...kira ,mira bir sürü hikaye var...
ZPE bence son dönemde TPZ den daha iyi...katılım doviz fonu...aynısı yani...bir inceleyin isterseniz...
ama TPZ,ZPE nin eurobond fonlardan orta-- uzun dönem getirileri daha geride,inceledim...kesin bilgi..
Selamlar millet bir aradan sonra döndüm aal alınır mı bu fiyattan
ben ''fon hikayemi'' bitirdim...DOLAR TANZİM ÇADIRINDAN bir miktar DOLARİZE OLDUM...kafam RAHATLADI...ICBC bank ta kotasyonlar arası çok dar,inceleyin..derim..(2 lira)...yıllık %1,5 veriyor....ye ye bitmez..(yazdıklarım tavsiye değildir...bddk son kanunlara da muhalefet etmiyorum...sadece kendi duygu durumum-pozisyonum budur.)
Yorumların için çok sagol.. sanırım ZPF yazacaktın başka okuyanlar olursa diye düzeltmek istedim.
TPZ ile ZPF yi karşılaştırdım ikisi de dediğin gibi çok benzer içeriklere sahip. TPZ'de 4 sukuk var.. ZPE'de 6 sukuk var. Vadeleri en geç 2024 yılında bitiyo bu sukuların.. ikisininde çok benzer getirileri olmasını beklerim ben şahsen içeriklerine baktıktan sonra. Bu sukukların da eurobondların etkilendiği şeylerden etkilenmeyeceğini düşünüyordum sen uyarana kadar :/ inceledikten sonra farkettim ki haklısın eurobonddan hiç bir farkı yok bunların.. vadelerinin kısa süreli olması dış durumlardan daha az etkilenmesini sağlar sadece. şartların olumsuzlaşacağını düşünen biri için uzun süreli tahvillere göre daha güvenli..
TPZ'ye minimum 14,2k ile giriş yapılabiliyor ZPF'ye 10lira minimum giriş miktarı var.. sanırım bu da katılımcı sayısını etkilemiş. ZPF'de nerdeyse 4 katı fazla katılımcı var ama pasif fonlar olduğu için çok da önemli olmaz sanırım bu ayrıntı
ZGOLD fiyati neye gore belirleniyor? Kac gram altin oldugu yazmiyor bir yerde.
Yer İmleri