Onemli Gunler Banner
Sayfa 331/579 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431 ... SonSon
Arama sonucu : 4625 madde; 2,641 - 2,648 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

  1. Efes Pilsen diye bir takımımız vardı.2011 de yasaklandı ismi.Anadolu Efesin yüzüydü isim değiştirmek zorunda kaldılar.2014 te alkole reklam yasağı geldi.Şirketin tek reklamı ,bilançosu ve dağıttığı temettü idi.Bazı ekonomi kanallarında yaptıkları reklam sebebi ile +10 yapan şirketler var.Efesin son 8 yılda yapabildiği bir adet reklamı yok.Market tabelalarından bile ismi silindi.Bir şirket kendi reklamını yapıp yaptığı işleri millete anlatamadan nasıl yükselmesini beklersin?Şirketin maddi duran varlıkları 11 milyar tlnin üstünde.müsavir olarak değil bakkalcı hesabı yapsan bile fabrikaları satip artiya çıkıp dönüp ardına bakmadan istese gider.efesin reklamının döndüğü ender günlerde çıkıp hisse söyle hisse böyle demen yanlış.ilk 3 aylık bilancoda yapilan hataları anlat söyle konuşalım.yada 9 agustosta 2. Bilanco aciklandiginda gel burdayım tartışalım.sen bana ekonomi yönünden anlat ben sana düşündüklerimi anlatayım.

  2.  Alıntı Originally Posted by Kappatukka Yazıyı Oku
    .........ilk 3 aylık bilancoda yapilan hataları anlat söyle konuşalım.yada 9 agustosta 2. Bilanco aciklandiginda gel burdayım tartışalım...........
    Yazdıklarının hiçbirine muhalif değilim sadece bir hatırlatma yapayım, Efes ilk çeyrekte hep zarar yazar konjonktürel olarak, daha sonraki çeyreklerde toparlar. Bu geleneksel bir şey.

  3. #2643
    burada hala tuborg ile efes mi tartisiliyor hakikaten şaka gibi !!!

  4. bizim şansızlığımız endeksin bozması, ne zaman iyi bir haber gelse efes de etkileniyor.

  5. düşerse daha fazla toparlarım , bu temettü verimliliğin devam ettirebilirse super ..

  6.  Alıntı Originally Posted by Kappatukka Yazıyı Oku
    1 yıldır nerdeydin Tarık bey.Çok güzel buradaki insanları düşünüyorsunuz güya ama yazdığınız zaman temettü öncesi hissenin kendini toparlamaya çalıştığı zamanlar.git uçmayan uçakları olan şirketlere,ortada şirket olmadan uçan spek hisselere yaz.yaptığınız art niyetli.bilançodan sonra yaz faaliyet raporlarından sonra yaz.milletin aklını çelmeye hakkın yok.ada 1 sende maşallah 5 temmuzda foruma üye olmuş 5 günde işi çözmüşsün tebrik ederim senide ayrıca.
    1. Güzel kardeşim ortada bir gerçek varsa birisi de bunu seslendiriyorsa korkma, teşekkür et

    2. Forum defalarca kendini yeniledi. Kim ne zaman üye olmuş bilemem. Ama henüz "Hissenet" forumu yokken kurucusu HY, e-mail yoluyla bilgi paylaşırdı ve ben o e-mail gruplarında da vardım.

    3. Borsa ile ilgilenmemin tarihi (yaşınızı ve geçmişiniz bilmiyorum) yatırımcıların seans odasına girerek tahtalara (bildiğiniz tahtalara) emir yazdığı dönemlere dayanır. O zamanlar Karaköy'de portatif masalarda Çukurova'nın, Kepez'in, Tüpraş'ın vb. fiziki hisse senetleri satılırdı. Akşama doğru saat 16-17 sıralarına parayla kapanış fiyatlarını gösteren fotokopiler satılırdı, Ankara'dan gittiğimizde uğrar alırdık.

    Sözün özü borsa yatırımcısı olmak demek öncelikle "borsa oynamamak" demek, sonrasında bir şirkete ortak olduğunu bilmek ve o şirket hakkında olabildiğince bilgilenmek demek. Bu konuda yardımcı olan birileri varsa teşekkür etmek de en adil davranış diye düşünüyorum.

    Kal sağlıcakla,

  7. Sayın ada1 yaşınıza hürmeten kırdıysam kusura bakmayın. Düşüncelerinize üstte cevap verdiğimi düşünüyorum.Ben bu şirketin ortağıyım.Şirketin en güzel zamanlarında, birinin gelipte bu açıklamayı yapması hoş değil.Herşeyin yeri ve zamanı var.Keşke bu konuşmayı Martta yapsaydık veya Ağustosta Şirketin yükselme tarihleri temettü ile Kasım arası.Bir yükselsin yatırım yapalım veya yapmayalım bu insanların hür iradesi .Ondan sonra sonuçlarına Ağustosta bilançolar açıklandığında bakalım ve yatırım işe yaramış veya yaramamişsa hesap soralım hep birlikte.Bilancolar bunun için var.Spk,mkk bunun için var.Zaten borsadan anlayan insanlar bilancoya bakıp yatırdığı parayi nasıl kullandıklarını görüp gerekli cevabi veriyor.Burada kimse kimseden sır saklamıyor.Bilancolar ortada neyi kime satmış hangi fabrikayı nereye kurmuş hepsini açıklamışlar.Temmettü öncesi bu konuşmalar uzun vadeli yatırımcıyı yıpratıyor.Bizde 20lerde durmak istemiyoruz ve sonuçta bu şirket ülkenin bir değeri.Digerleri gibi merkezini londraya alıp kaçıp gitmiyor.Kısaca yanlış zamanda konuşuldu bu konu.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

  8. 2 haziranda 67 milyon lotu olan citibank a.ş. bugün itibari ile 77milyon 700 bine çıkardı.

Sayfa 331/579 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •