Bende borsanın çıktığını hiç görmedim. Zaman zaman çıkıyormuş gibi yapıyor sonra hep düşüyor. Yada bana denk gelmedi. Soyle 10 a 20 ye katlayan hisse. Ykbankasina bak sene 98 fiyat kaç sene 2020 fiyat ne. Amma reel bak. 1998 yılında ykbankasi alacağına köye kavak diksen zengin olurdun
Fazla uzağa gitmeyelim. Endeks ilk 120 bine değdiğinde dolar kaç paraydı ikinci 120 bine değdiğinde dolar kaç paraydı üçüncü 120 bine değdiğinde dolar kaç paraydı. Dolar olmus 7 lira 140 bin endeks olsa ne olur olmasa ne olur. Bizim borsa batirimhane hane halkının kit olan tasarrufu ya altındır ya dolar yada emlak. Borsadaki yamyamlar bekler dthlar cozulsede borsaya gelse diye ama hicbirzaman gelmeyecekler. Enflasyon kadar artmayan borsa kari dagitmayan patron yatirimciyi duduklemeye calisan manipulator . Say say bitmez , adam buraya geliyorsa kumar oynamaya geliyordur. Teknik analiz temel analizde bu kumardaki hile yontemleridir. Paran varsa dolar al en azından değer kaybetmez , paran varsa altin al zengin bile olursun. Paran varsa tarla al imara açılır zengin olursun. Hatta git araba al sat inan zengin olursun ama borsada en iyi ihtimalle tl deki değerini korursun. Ona bile göz dikmiş bir suru yam yam var. Dusunsene yatirimcisin 2010 2011 yılında halkbankası aldin bak iddia ediyorum 2111 yılında bile yatırdigin parayı kurtaramazsın. 100 bin doların olmus 8 bin dolar bu mu yatırım bumu geleceği satın alma. Bazıları senin 100bin dolara aldigin mali bugün 8 bin dolara alır 16 bin dolara sattığında borsa çok iyi bir yer parayı ikiye katladım der.
Yer İmleri