Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
Yıllık bak olaya 2017-2018-2019 benim Efes performansını doğru ölçmem için karı borç durumu maliyet vs karşılaştırma ölçütü �benchmark � bulmam gerekli başka yerli halka açık bira firması varmı ? Finansalları halka açık tabiki başarısını tuborg göre karşılaştıracağım , Efes globali de benzer büyüklükteki dünyadaki bira firmaları ile karşılaştıracağım tuborg bulması en kolay oldu tabi brüt kar marjını faaliyet karmarjı vs tablo yaptım 3 yıllık Efes ve ag hol yatırımcı ilişkileri ile paylaştım merak etmeyin doğru bu çeyrekte düzelme var önceki mesajlarda yazdım asıl sorun bira tüketen kesimi Efes kaybediyor müşterinin damak tadını yollardır görmezden Geldi %90 pazar payından zarar ederek %40 lara bu yıl düşecek tuborg %10 pazar payından kar yapa yapa %40-50 mertebesine geldi
tamam ama surekli vurgu yaptiginiz nokta TR operasyonlari ! aefes cirosunun icinde hic onemli yer teskil etmiyor !!!

mesela rusya'da yillar sonra pazar lideri olduk buna niye vurgu yapmiyorsunuz ? orada ciddi bir basari saglandi niye gormezden geliyorsunuz ! ayrica ciroda onemli bir yere de sahip

ayrica aefes sadece bira sirketi degilki ??? niye surekli bira operasyonlari ile yaziyorsunuz !! Cola ve etap gibi 2 devasa operasyonu var !