Efes temetyü dağıtacak bir durumu yok cari oran 1.3 iyi bir seviye değil temetyü sonrası 1.2 düşecek ödediği temettüyü borçla kapatıp faiz ve kur riski artıp borçluluk rasyoları bozulacak buda fiyatına olumsuz yansıyacak buna en yakın örnek Tüpraş 4 sene yüksek temettü dağıtıp yüksek büyüdü (tl bazında) tahminim bozulan rasyolar ile en az 5 sene yüksek temettü dağıtımı yapamayacak öz sermayesi bitik durumda öz sermaye dengelemek için arsaları değerleyip değerleme farkını öz sermayeye eklediler petrol 15 dolardan 42 dolara çıktı Tüpraş 90 bile olamadı nakit akışı çok kötü fiyatlamada olumsuz oluyor tabi Buda tanıdık geldinmi ? yine tekrarlıyorum önce şirketlerin finansal yapıları nakit akışları düzelt sonra temettü dağıt Anadolu etap o haldeyken Efes birada zorlanırken bu paranın özellikle karlı ccola ve borçlu etapta kullanılması gerekli bu yöntem uygulansa orta vadede Şirkete olumlu etkisi çok daha fazla olur ben temettü düşmanı değilim ama şirletin temettü dağıtacak mecali yok yatırımı bir kaç sene azaltmaları böylece elde ettiği favök borç ödemede kullanılır verim arttır sonra her sene temettü dağıt Türkiye ve Rusya’da birinci olmasın her sene 300 milyon dolar kar açıklasın benim derdim bu daha az personel daha az satış daha iyi karlılık bunu uygulayan tek grup şuan Ülker grubu düşük büyüme verim ve kar artışları isteğime yakın
Yer İmleri