Sayfa 602/999 İlkİlk ... 102502552592600601602603604612652702 ... SonSon
Arama sonucu : 7990 madde; 4,809 - 4,816 arası.

Konu: Viop - XXI

1.  Alıntı Originally Posted by metalurjist_88 Yazıyı Oku
    Bugun piyasa acik olsaydi bende longlardim. 1.1410 uzeri hedef 1.20. Fincan kulp formaayonu geregi
    8 temmuzdan beri longluyorum.. yeterli seviyeye ulaştım.. bundan sonrası bekleme..0
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

2.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Badem style olmasa idi sen o zaman görürdün bu hisselerin nasıl süründüğünü...
    Hangi hisselerden bahsediyorsun?
    20 liradan gelmiş halk bankası mı?

3.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    "Mayıs ayı sonu itibariyle ,merkez bankasının dövizin fiyatının yükselmemesi için kamu bankaları üzerinden geçen yıl başından beri yaptığı döviz satışı 88.3 milyar dolara yükseldi.Bunun 49.5 milyar dolarlık kısmının son 4 ay içinde olması rezervlerdeki erimenin son 4 ayda büyük hız kazandığını döviz fiyatının kontroldan çıkarak zıplama riskinin arttığını gösteriyor."

Döviz fiyatının yükselmemesinin nedeni bu satışlar.Ayrıca kamu bankalarının da yasak olmasına rağmen dövizde açık pozisyonu 8.2 milyar doları buldu.Üstelik merkez bankasının sattığı dövizin büyük kısmı bankalardan ödünç aldığı ve kendisine ait olmayan dövizler.Net rezervlerinde devasa bir açık var,rezervleri eksi.Yabancının yılbaşından bu yana satıp Turkiyeden kaçtığı hisse senedi ve tahvillerin tutarı ise 11 milyar dolardan fazla.
    Ekonomi yönetimi daha ne kadar süre döviz satarak dövizdeki bu büyük baskıya dayanabilir,barajların kapağını ne zaman açmak zorunda kalır,siz karar verin.Ama süre uzadıkça ,basınç arttıkça hasar daha büyük olacak.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Hocam yerlinin de ne kadar dolar aldığını çıkartırsak yabancının ne kadar dolar çıkarttığını bulabiliriz. Hatta merkez bankasının sattığı dolarla yerlinin aldığı dolar arasındaki farkı bulup bu farkı borsadan çıkan parayla kıyaslarsak belki önümüze çok net bir veri çıkabilir.

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Jeoloji profesörü gibi konuştunuz. Deprem olacağına eminiz ama zamanı bilmiyoruz. Bende bu sürecin sürdürelemeyeceğine inananlardanım. Ama ben inandıkça sürmeye devam ediyor.
    Mart başından beri devam eden süreç tek bir şeyi gösteriyor. Zamanlama her şey.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Beklenenin gecikmesinin nedeni,mevcut ekonomi yönetıminin, bu kadarı da olmaz denilen şeyleri gözünü kırpmadan yapmasından kaynaklanıyor. Örneğin başka hiç bir ekonomi yönetimi merkez bankası rezervlerinin bu ölçüde negatif olmasına cüret edemezdi.
    Ama her politikanın da artık duvara dayandığı ve gidilecek bir yol kalmadığı bir anı vardır.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by mühendisyatırımcı Yazıyı Oku
    Bence dışarı kaçmıyor kenara çekilip uygun zamanı kolluyor. Çünkü yabancı oranı azalmasına rağmen dolar artmıyor. Yani yabancı parasını dövize çevirmiyor borsadan çıkanı uygun zamanda girmek için fırsat kolluyor. Ben bankaların da yakın zamanda alınmaya başlanacağını düşünüyorum. Ama 1 ayda mı olur 1 hafta da mı bilemiyorum.
    Bu iş " bence ile" ya da "sence ile" olmaz.

Yabancı ülkeden parasını alarak çıkıyor. Kamu bankaları sürekli döviz satıyor. MB rezervleri sürekli azalıyor. Buna rağmen doların değeri tarihi zirveye yakın.

Ytd.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

6.  Alıntı Originally Posted by mühendisyatırımcı Yazıyı Oku
    Bence dışarı kaçmıyor kenara çekilip uygun zamanı kolluyor. Çünkü yabancı oranı azalmasına rağmen dolar artmıyor. Yani yabancı parasını dövize çevirmiyor borsadan çıkanı uygun zamanda girmek için fırsat kolluyor. Ben bankaların da yakın zamanda alınmaya başlanacağını düşünüyorum. Ama 1 ayda mı olur 1 hafta da mı bilemiyorum.
    Yorumların ve sonuc olarak söylediklerin birbirinin tam tersi gibi...
    Aşı bulunana kadar mesela büyükler pozisyon alacak ( ki muhtemelen biliyorlardır diyorsun) sonra ralli olacak...
    Şimdiye kadar aşı bulunacak diye olan ralli ne olacak, büyük abilerin nerede çıkacak elindekileri...
    Bankalar heran artabilir teorisi mesela, ya bankalar düşük bak onlarda artacak diye herkesi oraya çekiyorlarsa ,ki aylardır durum bu...

Dolar yorumunda enteresan, bu kadar sabit kalmasının nedeni sence ne olabilir?

7.  Alıntı Originally Posted by mühendisyatırımcı Yazıyı Oku
    Hocam yerlinin de ne kadar dolar aldığını çıkartırsak yabancının ne kadar dolar çıkarttığını bulabiliriz. Hatta merkez bankasının sattığı dolarla yerlinin aldığı dolar arasındaki farkı bulup bu farkı borsadan çıkan parayla kıyaslarsak belki önümüze çok net bir veri çıkabilir.
    Yabancının ne kadar hisse ve dibs sattığı her hafta açıklanıyor zaten...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

8.  Alıntı Originally Posted by metalurjist_88 Yazıyı Oku
    Bugun piyasa acik olsaydi bende longlardim. 1.1410 uzeri hedef 1.20. Fincan kulp formaayonu geregi
    pardon 1.1425 miş. bugün üstünde kapatsın da yarın longlarım duruma göre

fincan kulpun ana hedefi 1.20 , fibo hedefleri 1.16 , ve 1.1825.

Stop noktaları sarı düşen altı 1.1398 veya kırmızını düşen 13.00 altı
    Twitter: @metalurjist_88

Sayfa 602/999 İlkİlk ... 102502552592600601602603604612652702 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •