Sayfa 604/999 İlkİlk ... 104504554594602603604605606614654704 ... SonSon
Arama sonucu : 7990 madde; 4,825 - 4,832 arası.

Konu: Viop - XXI

1. Amator ve yani bir borsacı yabancı satıyor diye kaygilanabilir borsa düşecek diye ama eski bir borsacı çok iyi bilirki bu adamlarin aldığı sattığı faiyatlara bakarak öngörü yapılamaz. Yapanlar zaten son dönemde shortta battı. Bu yabancının 3 e deli gibi satıp 5 ten deli gibi aldığını çok gördük. Son 20 yilda bugünden daha kötü durumlar olmasına rağmen yabancı %60-65 arasında gezdi. İlk defa %50 nin altına düştüğü bir dönemde dipten nerdeyse duzeltmesiz 30 bin puan yükseldi. Ben yabancı satışını gerçekçi bulmuyorum belkide yabancı kılığında işlem yapan yerliler o kurumlardan yerli kurumlara taşıdı pozisyinlarini. Geçen ışık okte diyorki. Bir iki günde Akbank ve garanda 60 milyon lot yabancı satacak ve o gün borsa sadece %0.20 düşecek deseler hayatta inanmazdım diyor adam haklı eskiden bu satılan malda borsa en az %10 düşerdi diğer tahtalarda etkilenirdi. Yeni yerli küçük yatırımcı girişi çok fazla bahaneside hikaye yenilerin hepsi dandik tahtalarda u30 da küçük yatırımcı varlığı skoru belirleyecek kadar yok. Oyun büyük. Dolar ne olur bilemem ama borsa Arjantin borsası gibi olacak kokusu alıyorum. Dolar düşerse zaten piyasa yukselir, eğer dolar yükselirse borsa zaten yükselmek zorunda. Her %2-3 Luk satışta battik coktuk dip geliyor lafları boş. Dow dada oyun var. Büyük sert bir çıkışa hazırlanıyor borsalar. Dow geçen 2. Dalga geldi diye %2 artidan sıfıra geldi ertesi gün %2.5 yaptı şimdi yine yukarda stopsuz short olan ve inatla çoğaltanin batısı kaçınılmaz.

2.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    geçen sene 5.80 den bu sene 6.80 e neden arttı.. dolarizasyon aynı mertebede geçen seneden beri..

yani.. söylediklerinle sahadaki realitelerin alakası yok..
    Virüse dua etsin dolarcılar. Covid olmasaydı o doları daha çok taşıyacaklardı. Ben şu andaki duruma göre değerlendirme yapıyorum tabii ki yarın abd çin savaşı çıksa gelip bana dolar düşecek diyordun bak arttı demen kadar saçma bence şu söylediğin :D

Alıntı Originally Posted by mühendisyatırımcı Yazıyı Oku
    Virüse dua etsin dolarcılar. Covid olmasaydı o doları daha çok taşıyacaklardı. Ben şu andaki duruma göre değerlendirme yapıyorum tabii ki yarın abd çin savaşı çıksa gelip bana dolar düşecek diyordun bak arttı demen kadar saçma bence şu söylediğin :D
    sen necmettin batırel in yeni nesil versiyonusun galiba..

o da "şak 5 milyar dolar , şak 10 milyar dolar satarsın millet şaşırır sonra dolar düşer alttan alırsın" diyordu

ama şimdi bunnar 1 yıldır sürekli rezerv satmalarına rağmen düşmüyor aksine 5.80 den 6.80 e çıktı.. son 1 ayda ise o kadar satışa rağmen sabit kalmaya devam ediyor.. bu aslında korkutucu.. fırtına öncesi sessizlik adeta..

sen onun videosunu bul youtube dan.. eğlenceli.. belki kendini görürsün..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    sen necmettin batırel in yeni nesil versiyonusun galiba..

o da "şak 5 milyar dolar , şak 10 milyar dolar satarsın millet şaşırır sonra dolar düşer alttan alırsın" diyordu

ama şimdi bunnar 1 yıldır sürekli rezerv satmalarına rağmen düşmüyor aksine 5.80 den 6.80 e çıktı.. son 1 ayda ise o kadar satışa rağmen sabit kalmaya devam ediyor.. bu aslında korkutucu.. fırtına öncesi sessizlik adeta..

sen onun videosunu bul youtube dan.. eğlenceli.. belki kendini görürsün..
    Evet çok sevdiğim bi video o sarıp sarıp izliyorum. Özgür hocayı da Türkiye için büyük bir değer olarak görüyorum bu arada. Özgür hocanın surat ifadelerini unutamıyorum o videodaki. Ama özgür hocayı iyi takip ediyorsan covid sonrası herşey bizim için iyi olacak diyordu devamlı. Şu belirsizlik bi kalksın herşey güzel olacak inşallah. Ha bu ekonomi çok iyi yönetildiği için mi olacak hayır. Ama çok şanslıyız yada inançlı biriysen Allah'ın bi koruması var üzerimizde ;)

5. Fark eden varmi bilmiyorum ama dolar 2021 12. Ay vade de daha önce hiç gormedigim bir fiyatlama oluyor. 6.83 dolarda o vade 7.85 iken şimdi 6.86 dolar 8.17 oldu. Yani dolar 3 kuruş çıkarken o vadede yükseliş 30 kurusu geçti son 10 günde. Şuan teorik fiyatın %7 üstünde fiyatlaniyor inanilir gibi değil. Bu hareket gecenki algo hatasıyla başladı ve sürekli yukarı gidiyor hergun. Ne amaçla o vadede dolar longlarlar anlamış değilim. Teorik fiyatın %7 üstünde long yaparak Oyuna 56 kuruş geriden başlıyorsun.

6.  Alıntı Originally Posted by tribal Yazıyı Oku
    Fark eden varmi bilmiyorum ama dolar 2021 12. Ay vade de daha önce hiç gormedigim bir fiyatlama oluyor. 6.83 dolarda o vade 7.85 iken şimdi 6.86 dolar 8.17 oldu. Yani dolar 3 kuruş çıkarken o vadede yükseliş 30 kurusu geçti son 10 günde. Şuan teorik fiyatın %7 üstünde fiyatlaniyor inanilir gibi değil. Bu hareket gecenki algo hatasıyla başladı ve sürekli yukarı gidiyor hergun. Ne amaçla o vadede dolar longlarlar anlamış değilim. Teorik fiyatın %7 üstünde long yaparak Oyuna 56 kuruş geriden başlıyorsun.
    Hocam tl swap faizleri de çok yükselmişti. Dolarda yeni bi ele verme durumu olabilir mi diye düşünüyorum. Zaten sürekli dolar hastagleri açılıyor twitterda. Amaç insanların dikkatini dolara yönlendirmek olabilir. Bir süredir bi spekülasyon yapılacak düşüncesi var bende.

bence herkes pozisyonunu alıyor yavaş yavaş.. 2018 agustos ani bir şoktu.. üstelik yaz dönemiydi.. turizmden filan bol bol dolar geliyordu.. ama ona rağmen "siyah kuğu" gerçekleşti..

dolarda vadelilerde bu tür fiyatlamalar varsa ucuz buldukları için olabilir.. ödemeleri olan birisi 2021 aralık vadeyi şimdiden kapatmıştır.. 5-10 kuruşun hesabını yapmamıştır..

2018 krizinden sonra faizlerin %25 lere kadar çıktığını unutmamak lazım.. faiz artarsa uzak vade dolarda artar.. faiz beklentisi diyelim.. vadeli bunların öncüsü sonuçta.. yani beklentilerin..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

8. şubat ayında thy vergi dairesine sunduğu rapordan sonra daha önce hiç yazmayan tavancı bir arkadaş gelmişti. sonrasında yüzde 50 düştü hepimizin malumu. sonrasında da foruma uğramadı. şimdide yeni bir arkadaş thyde short algısı yaratıyor nedense...
    Twitter: @metalurjist_88

Sayfa 604/999 İlkİlk ... 104504554594602603604605606614654704 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •