moruk, lisede okulu astığım günler Bakırköy'den Galata köprüsüne kadar yürür geri dönerdim. Aslında şimdide yürüyebilirim ya, formumda azalma yok.
---
Geçenlerde tayyip'in bizim yerli paramızla TR deki yahudi şirketler ve ethem sancak denen "iş" adamına ürettirmeye çalıştığı YERSEN "milli yerli" arabanın, kimler tarafından üretildiğini anlatmaya çalışmıştım.
Gerçekten çok üzüldüğüm için yazıyorum yoksa tayyip i yada akp yi yere batırmak için değil. Neticede bizim paramız ve bizim ülkemiz. Ülkenin hali ister istemez üzüyor.
Bugün arabayı yapanların tam listesini buldum. Şaşi yi eksik yazmıştım. Onuda ingiltereden almışlar. Olacak şey değil.
Hepsi TR de üretilebilir elektronik aksam ve yazılım dahil. Sadece tasarımı pininfarina ya yaptırabilirsin, yada o firmalarda çalışan Türk tasarımcılara yaptırırsın, yada ben yaparım yaw. ben yaparım derken boş konuşmadım.
En başta hedef kitle hatalı. En büyük rekabetin olduğu ve tıklım tıklım dolu olan alanı seçmişler. Halbuki rekabetin olmadığı bomboş olan bir bölge var. Boş bölgeden başlamak büyük avantaj, zamanla genişlersin.
Her neyse... işte firmalar.
Elektrikli motor: Alman Bosch
Batarya: Çin
Araç entegrasyonu: Alman EDAG
Şasi sistemleri: İngiliz Myra
Tasarım: İtalyan Pininfarina
Yer İmleri