Sayfa 960/1001 İlkİlk ... 460860910950958959960961962970 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 7,673 - 7,680 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. Ben ipv + dbh topluyorum. Eurobond borçlanma fonları içinde nispeten daha az riskli ve daha çok riskli olanın kombinasyonu olsun diye.
    Bu ikisinin ortalamasının usdtry ile orta uzun vadede korele olduklarını gördüğüm için.
    Elbette sadece usdtry değil, ülke cds ve risk primi gibi bir çok faktör var bu fonların getirisini etkileyen.
    Ancak bir yandan da şunu düşünmüyor değilim, çok uzun vadede, aslında kur yaklaşık enflasyon kadar artmakta. ( çok uzun perspektifte)
    Yani bu fonlardaki getiri nominal olarak olsa da orta/uzun vadede net yani reel getirileri olmayacak gibi görünüyor. ( üstüne bir de stopaj olacak )
    Yaklaşık atıyorum 500 dolarlık notebook, 10 yıl sonrada 500 dolar hatta belki usd enflasyonundan dolayı 550 dolar olacak
    Benim elimdeki tl'nin dolar karşılığı aynı olunca, alım gücü de aynı olacak, o halde birikimin amacı ne olacak, parayı korumaktan başka. Sorular, sorular..
    O yüzden bu fonlara yatırım yapmak benim gibi uzun vadeci biri için doğru mu çok emin değilim açıkçası.
    Ama yine de olası bir endeks çöküşünde tekrar hisse fonları toplamak için biriktiriyorum aslında.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ben ipv + dbh topluyorum. Eurobond borçlanma fonları içinde nispeten daha az riskli ve daha çok riskli olanın kombinasyonu olsun diye.
    Bu ikisinin ortalamasının usdtry ile orta uzun vadede korele olduklarını gördüğüm için. Elbette ülke cds ve risk primi gibi bir çok faktör var.
    Ancak bir yandan da şunu düşünmüyor değilim, çok uzun vadede, aslında kur yaklaşık enflasyon kadar artmakta. ( çok uzun perspektifte)
    Yani bu fonlardaki getiri nominal olarak olsa da orta/uzun vadede net yani reel getirileri olmayacak gibi görünüyor. ( üstüne bir de stopaj olacak )
    O yüzden bu fonlara yatırım yapmak benim gibi uzun vadeci biri için doğru mu çok emin değilim açıkçası.
    Ama yine de olası bir endeks çöküşünde tekrar hisse fonları toplamak için biriktiriyorum aslında.
    Peki hocam endeks çöküşünde eurobond fonlarinizin hedge saglayacagini mi dusunuyorsunuz?
    Saygilar.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    ıpv 0,03
    tdg 0,13
    Teşekkür ederim üstad DBH AKE YBE ve TLE daha iyi getirecektir. 5 günlük getiri hem korkutuyor hem de iştahımı artırıyor.

4. Zpf %0.28
    Tca % 2.26

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    ıpv 0,03
    tdg 0,13
    tdg güvenim tam ,orta vadeli , TPC grafiğindeki 10 gündür çıkış ilginç , yorumlayabilen ?

6.  Alıntı Originally Posted by Pestilence Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim üstad DBH AKE YBE ve TLE daha iyi getirecektir. 5 günlük getiri hem korkutuyor hem de iştahımı artırıyor.
    Gana ve Senegale dua edin de bir terslik çıkartmasınlar.
    Umarım iyi olur 5 günlük.

7.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    tdg güvenim tam ,orta vadeli , TPC grafiğindeki 10 gündür çıkış ilginç , yorumlayabilen ?
    İçinde %9 altın fonu var.
    Altından çok etkilenen TE3 fonu oranı da %15
    Etki altın etkisi yani

8.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Peki hocam endeks çöküşünde eurobond fonlarinizin hedge saglayacagini mi dusunuyorsunuz?
    Saygilar.
    Hayır aslında. Benim aylık değil, günlük gelirim var. Yani işim itibarı ile, günlük birikim yapıyorum. Ancak endeksin sadece zayıflama anlarında, günlerinde artırım yapıyorum, ama biliyorsunuz uzun süredir bir yukarı trend var ve ben hisse yoğunları artıramıyorum, en azından artıracağım zamana kadar biriken parayı korumak maksadım. Endeksin çöktüğü dönemler genelde eurobond fonları da gerilemiş, çok hedge etmemiş zaten baktığım kadarı ile geçmişte de.

Sayfa 960/1001 İlkİlk ... 460860910950958959960961962970 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •