Artan

1,41 14.63 18:10
28,38 10 18:10
55,00 10 18:10
267,50 9.99 18:10
123,40 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

47,70 -10 18:10
283,50 -10 18:10
45,36 -10 18:10
43,74 -10 18:10
12,99 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

13.711.567.177,20 18:10
10.895.811.089,25 18:10
8.802.742.609,10 18:10
8.085.116.003,38 18:10
7.196.277.142,40 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6822 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Doviz hafif kıpırdandı. BIST de panik satışlar oldu.

Peki doviz ne kadar etkili olur BIST de.

Daha yeni yaşadık, doviz 3 - 4 TL lerden 6 TL lere geldi. Ne oldu.?

BSIT de değişen bir şey olmadı, ilk paniğin ardından dovizin çıkışından faydalanacak ve zarar görecek hisselerin hesabı yapıldı. Asıl zararı enflasyon ile vatandaş gördü. O enflasyon maaşlara yansıtılmadığı için halk fakirleşti, ama BIST e bişey olmadı.

Şimdide benzeri olur. Dovizden zarar görecek ve faydalanacak şirketlerin hesabı yapılır, bi taraf alınırken diğer taraf satılır. Bu panikte yapılan satışları, zeki fon yöneticileri dovizden fayda görecek şirketlerin hisselerini toplamak için kullanır.

Panik bitince eski tas eski hamam devam eder.

İşin kötü yanı zaten bankalara bir satış vardı. Yabancılar çıkıyordu. Üzerine dovizin az da olsa artışı, zaten streste olan fon yöneticilerini ve hisse sahiplerini normalden fazla etkilemiştir.

Sadece doviz çıksa kısa panikten sonra işler düzelirdi, ama ilaveten bankaların satışı ve yabancı çıkışı, BISTin ayağına bağlanmış olan gülleler gibi duruyor.

Bu sebeplerle iş biraz uzayabilir. Birde daha önce 3 kez yaptıkları gibi silkeleme yaparlarsa o zaman viop da riskli oynayanlar kötü dökülürler. Hissesi olan veya hisse fon u olan için sorun yok, bir iki hafta fazladan bekleyecek hepsi o.

BIST yönetimi açısından kötü olacak olan şey ise şu olur. Silkeleme yapılırsa, en fazla zararı şu son aylarda BIST e giren 400 bin kişi varya onlar görür. Hepsi amatör ve acemi. Silkelendikleri anda ilk dayağı yemiş olacaklar. Bir kaç dayak daha, lanet olsun deyip bir kısmı çıkacak. Uzun vadede hepsi çıkacak. Sonra ağlaşacaksınız "yaw BIST yatırımcısı neden artmıyor" diye. Senin yüzünden artmıyor allahın dingil i.?

Unutmayalım, doviz artışından en büyük zararı, maaşlı çalışanlar ve aileleri görüyor. Halkın %60 ı daha da fakirleşiyor.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Madem satış yedik, planım ne olacak.

Detay yazmıyordum ancak planımı yazmıştım. 1200 e yaklaşınca long azalt, 1100 de long artır.(Umarım yeni rakamları doğru kullanırım, yanıltmam)

1200 de çok az long azalttım, daha fazla azltmalıydım ancak USD deki bu hareketi beklemiyordum. Kim bekliyorduki BUGÜN olacağını.? Sürekli hergün USD patlayacak diyenler var onlar yıllardır diyorlar, onların lafı değersiz kaale almıyoruz. Sürekli düşecek diyenlerde vardır, eni sonu düşecek o zaman düşecek diyenlerin lafınıda kaale almayacağız. Önemli olan, ne zaman inecek ne zaman çıkacak bilebilmek. Zamanı bir kaç gün yada hafta farkı ile tutturmak.

Fazla azaltamadım bu sebeple endeks dibi gördüğünde fazla alamayacağım.

Planım şu. Bugünki işlem hacmi biraz yüksekti, satış ciddi yani. hemen yukarı dönecek gibi görünmüyor. Tabi kesin bir şey söylemiyorum.

Kademeli olarak, elimdeki longların %4 ü oranında long alacağım. Toplamda %12 long artıracağım.

1150 de ilk alışı yapacağım. her aşağı doğru 2bin puanda %4 alacağım. Toplamda 3 seferde iş bitecek.

Endeks tekrar 1200 e geldiğinde, kazançlı çıkmış olacağım. (Tabi herkes bu planı uygularsa, balinaların işine gelmez, beni ve herkesi bi şekilde dökerler. Aslında burada yazmam doğru değil. Fazla kişi beni kaale almıyordur diye yazıyorum)

Yanlız tekrar 1200 e gelebilmemiz için, abd de ikinci dalga satışı başlamamış olması gerekir.
    Normalde en fazla bir kaç haftada 1200 e tekrar geliriz. Ama abd de ikinci dalga başlarsa, o zaman kağıtlar yeniden dağıtılır. O almayı planladığım fazladan %12 benim bi tarafıma girebilir.

Yani risk var. Normal şartlarda zaten abd de ikinci virus vaka dalgası başladı ancak hisse satışı başlamadı. yani satış 2. dalga sebebi ile başlarsa, bu satış virus sebebi ile olmayacak. tamamen abd balinalarının kar realizasyonu sebebi ile olur. Bahane olarak 2. dalgayı kullanırlar.

Bizde ne kadar bankalar kötü ise, aslında avrupa ve abd de bankalar çok daha kötü durumda. 2008 den beridir FED parası ile yüzdürülen şirket ve bankalar var, zombi haline gelmiş.

Bize özel durum değil. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
    Bizdeki sorun, tayyip in, 2015 den sonra siyonist yahudilerle kavgaya girmiş olması. tek sebep bu. Yıllardır yahudi ve muhalif medya ülkeyi batırmaya çalışıyor. Batsında tayyip değişsin diye. tayyip gelirken alkışlayan yahudi medya, 2015 den beridir tayyiple düşman.

Yoksa bizdeki şirketlerin durumu, avrupadaki ve abd deki şirketlerden daha iyi. hadi avrupayı çıkaralım da abd diyelim. abd şirketlerinden daha sağlıklı. abd finans sistemi tamamen FED sırtında ilerliyor. Teknoloji hariç pek çek şirketininde zombi olduğu söyleniyor. Onlarda FEDin sırtında.

---
    Sonuçta plan bu.
    1150 ve altında 3 kademede, toplam %12 long artır.(teminatın %12 si kadar değil, elimdeki longların %12 si kadar. Yani çok çok az alıyorum. Eğer silkeleme yaparlarsa dökülmemek için. Aç gözlü olmamayı mecburen öğrendim.)

Olurda 1150 altına inmazse, 1150 ye inmeden dönerse, bu ihtimal yüksek. O zaman da duruma göre karar veririm. belki bir %5 alırım ama emin değilim. Dibi bulmak şans işi. balinanın niyetini ve elini bilemezsin. Tamam döndü dersin alırsın, spek bi %8 silkeler ayvayı yersin. Evet, çok dayak yedim çok tırstım.

Bu seferki iniş, ne kadar balina işi? Ondan emin değilim. Bizim FON larda bankaları azaltmış olabilirler.
    Son düzenleme : alicemal; 28-07-2020 saat: 19:33.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •