Sayfa 281/1006 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381781 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 2,241 - 2,248 arası.

Konu: Viop - XXII

1.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    kamu bankalarının birinin cep yazılımında arakdaş gösterdi. Portföyü komple tl gösteriyor. Fakat adamın portfoyun tümü döviz.
    tek kuruş tl si yok giriyorsun ana ekranda portfoyunuz diyelim 2.685.000 tl yazıyor. İlk açınca şok olmuş ben ne zaman tl ye döndüm diye bankayı aramış yazılımda öyle gösterilecek reelde dolarınız duruyor demiş. Şimdi yazılımda katakulli düşünen ilerde gerçekten hesaba girince tl görebiliriz. Bu bahsettiğim vakıf katılımın yazılımındaydı.
    Çift hesap tutmak kanunen yasak olması lazım.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    dolar cinsinden zarar yazma ihtimalleri ??

dolar kaynaklı zarar açısından çevirmeyi şöyle yapalım:

tl zarar = (dolar zarar) * (dolar/tl)

şimdi dolar/tl nereye kadar gider..biliniyor mu? tl zararı hedge etmekte bol şans.. dolardan korkmaları boşuna değil.. bu uyanıklar yurtdışı krediler ucuz diye bir dönem bütük herkesi dolar borçlanmaya resmen teşvik ettiler.. film nerde dönüyor sorusunda çok fazla gizem yok..gırtlak borç.. resmi olanlar yanında katar filan artık ne kadar bilinmiyor..
    is garan akbank ve ykb ozelinde konusuyoruz !

doviz ile kredi verme konusunda hangi bankalarin ozel tesvik verdikleri herkesce malum !!

3. Valla be 2.15 ten epey ykb kucakladım. Rahmi bey geçen sene 2.12 den almış idi, ağa ile aynı fiyata mal alıyorsun fazla kurcalamaya gerek yok diye düşünüyorum. Bir önceki seferde 1.7 - 3.05 yapmıştık bunda da en az benzer oranda kar umuyorum inş...
     Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    is garan akbank ve ykb ozelinde konusuyoruz !

doviz ile kredi verme konusunda hangi bankalarin ozel tesvik verdikleri herkesce malum !!

4. birde devlet halk ve vakıfın hisselerini alarak kokmuş eti çeşitli baharatlarla üstünü örtmeye çalışıyor.

bunlarda alıma devam edebilir.

Albayrak: Konaklama ve yeme-içme hizmetlerinde, sinema, tiyatro, müze giriş ücreti gibi kültürel faaliyetlerde KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e indirdik.

Bakan Albayrak:Yolcu taşımacılığı, düğün organizasyonu, konut onarımı, tamir, terzilik gibi esnaf hizmetlerinde KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e indirdik

Bakan Albayrak: "Bayram öncesinde başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza müjdemiz var. İş yeri kira stopajını yüzde 20'den 10'a indirdik."

Kaynak : Anadolu Ajansı

Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    TL cinsinden hedge etmek kadar kolay bir yontem yok ! enstruman olarak hele su donemde hersey mevcut

benim acimdan TL cinsinden zarar yazma konusu cok imkan dahilinde gozukmuyor !

temel problem dovizin mevcut kaynaklar ile alakali kismi ! borcun cevrilmesine iliskin kisim. bunu da bence ulkede en kolay yapacak olanlar bankalardir.

benim tek takildigim nokta borsa da bankalara gelen satisin normal olmadigi burada farkli bir film donuyor !
    hedge biliyorsunuz kar amaçlıda yapılır

yöneticilerin ise doları ne hale getirdikleri ortada ( geçmişte 1 dolar 1 tl olacak masalı) yetenek masalları.

ozaman şöyle soralım devletimiz doları onca baskılamak yerine gerikirse borç alıp ve durmadan borçlanıp.

bu kadar takla atacağına rezevleri eksi yazdırıp tarihe geçeceğine

neden hedgedeki kazanımlarından faynalanmıyor ?

çok kolay ya. o bakımdan sordum

8.  Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    Çift hesap tutmak kanunen yasak olması lazım.
    Thyao ve eregl bilançolarını dolar cinsinden tutuyor.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Sayfa 281/1006 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381781 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •