-
Kentin 14/7/2020 tarihli KAP bildirimi ile Anasözleşmesini birlikte incelediğimde özetle;
-2024 yılına kadar geçerli olan 330 Milyon TL Kayıtlı Sermaye Tavanı kapsamında; sermaye artırımına YKurulunca karar alınabileceği,
-Sermaye Artırımı başlıklı 8. maddesinde; bedelsiz sermaye artırımı yapmadan bedelli sermaye arttırmasını zorunlu kılan bir hükmün ve engelin olmadığı,
-Dönem Karı ve Dağıtımı başlıklı 27. maddesi (KAP Bildirimine konu olan hükümler) der ki; Dönem Karının %5ini genel kanuni yedek akçeye ayır; kalan paraya varsa alınan bağışı da ekleyip toplamını 1. Temettü olarak tut; sonrasında kalan tutar varsa Genel Kurul kararıyla yöneticilere, çalışanlara ve (sosyal sorumluluk ilkesi) kapsamında vakıflara Genel Kurul karar alırsa karı dağıtabilirsin.
-Tüm bunlardan kalan kar varsa, Gkurul kararıyla kar payı verebilir veya yedek akçe fonuna aktarılabilineceği,
-Kar dağıtılacaksa ortaklara, kanuni yedek akçe ayrılmadan ve Anasözleşmede kar payı verilmesi zorunlu tutulan ortak varsa bu yapılmadan, başka bir yedek akçeye kardan aktarma yapılamayacağı veya sosyal amaçla yöneticiye, çalışana ve vakıflara kar payından aktarma olamayacağı,
gibi bilgi ve değerlendirmeye sahip oldum.
Kaldı ki, şirketin en yetkili organı Gkurul ile icra organı şirket adına irade açıklamaya yetkili iken SPK bu organların yerine geçip sana bedelli uymaz sen bedelsiz artır diyebilir mi? Gerçekten bilemiyorum.Başka bir istisnası yetki mevzuatı olabilir mi.
Örnek varsa bilgilenirim.
Ama şu açık ki, Kentin bedelsiz potansiyeli şimdide var ileride de devam edecektir.
Selamlar, saygılarla birlikte tamamen kendim için yaptığım araştırmadır.
YTD.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri