Sayfa 698/1006 İlkİlk ... 198598648688696697698699700708748798 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 5,577 - 5,584 arası.

Konu: Viop - XXII

1.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Ben her gittiğim ülkede ve ülkemize gelen yabancı misafirlere böyle masa donattım.
    Demek istemem bu bizim insanlarımıza has ,yurt dışında bana yemek ısmarlayan çok az kişi oldu,onlarda eli titreyerek hesap ödedi.
    Dünyada zengin olması gereken tek ülke Türkiye,çünkü bizler cömert insanlarız.
    Adamların sistemi akıl mantığa dayanıyor, Alman usulü var, kimse kimseye borçlu hissetmiyor kendini.

Veren el mi üstün, alan el mi üstün duruma göre değişebiliyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Adamların sistemi akıl mantığa dayanıyor, Alman usulü var, kimse kimseye borçlu hissetmiyor kendini.

Veren el mi üstün, alan el mi üstün duruma göre değişebiliyor.
    Ben misafir ettiysem karşındakini borçlu hissetmem ve karşılık beklemem.
    Her gün beraber olduğum insan için bu belki olabilir.(hesabın ortak ödenmesi,eşitlik olması açısından)
    Misafir baş tacıdır.(ailemizden böyle gördük)

Gecenin Sonlarına doğru..... bu iyi,bu iyi diyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=KRKb...zQ_pqU&index=2

Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Gecenin Sonlarına doğru..... bu iyi,bu iyi diyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=KRKb...zQ_pqU&index=2
    Bu kız Konyalı imiş,baştan pek sevmiyordum,hemşerim olduğunu öğrenince sıcak gelmeye başladı.
    Bu yorumu fena değil.

5. Ben iş için 4 5 sene önce Birmingham kentine gitmiştim orada bir ingiliz vatandaş ile beraber çalışıyorduk. Neyse ilk gün öğlen oldu bu bir ıkınıyor sıkılıyor filan dedim hayırdır philip gardas ne sıkıntı var... meğer bunlar her öğlen evden getirirmiş bu da sefer tasına koymuş gelmiş yemegini, işte yalandan bi paylaşalım filan dedi ben anladım tabi olayı yok kardeş dedim sen kendin ye ben dışarı gider yerim. Zaten yemek kültürü rezalet ingilterede 2 haftada 3 4 kilo verdim kahvaltıda kuru fasulye yiyorsun şekerli çünkü başka yiyecek hiç bir şey yok. Neyse ertesi gün oldu bu herhalde utandı beraber yiyelim filan dedi neyse bir puba gittik birer burger birer de bira, hesap isteyeceğiz ama bi nasıl kıvranmaya başladı gene. En son hayırdır dedim yine, ayrı ayrı ödesek olur mu şirket sorun çıkartır şimdi de falan filan demeye başladı ona da ok dedik.

Sonra ertesi gün oldu, güzel nefis bir türk kebapçı buldum ( sahibi bosnalı çıktı ) dedim gel lan keranacı içimi şişirdin. Buna izzet ikram şişleri mezeleri yedirdim içirdim kol gibi sterlin hesabı da ödedim. Utanmış ******** sonra viski getirdi ama bunlar Böyle insanlar işte. Ucun besin hesabını yapıyor altında range rover araba hamburgerin biranın hesabını yapıyorlar bizim gönlümüz zengin baba bunlar gibi olamayız istesek de...
     Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Ben her gittiğim ülkede ve ülkemize gelen yabancı misafirlere böyle masa donattım.
    Demek istemem bu bizim insanlarımıza has ,yurt dışında bana yemek ısmarlayan çok az kişi oldu,onlarda eli titreyerek hesap ödedi.
    Dünyada zengin olmayı hakkeden tek ülke Türkiye,çünkü bizler cömert insanlarız,bu kanımızda var.
    Alman Bosch genel müdürü(elk.el aletleri grubu) her Gebauer her zaman söylerdi ,sizler kadar cömert insan dünyada yok.!!

6. Celal şengör ü dinliyordum.. 10. Yüzyılda ilk olarak araplar antik yunanların modern olduğunu keşfetmiş.. sonra kitaplarına ulaşmışlar ve bütün kitapları tercüme etmişler..
    Sonra bu Türkler dahil bütün müslümanlara ulaşmış bu medeniyet..
    Gerçekten de o dönem müslümanlar iyi bir medeniyet.. batı o dönem hristiyanlıkla birlikte baya bir cahil toplum olarak lanse rdiypr
    Antik yunanların medeniyetinin geçmesi ilk olarak ingiltereyle başlamış.. onlarda müslümanlardan tercüme etmişler..

Hal böyle olunca müslümanlar ilerleyemedi ancak hristiyan alemi bugün antik yunan medeniyetini yaşıyor..

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Ben iş için 4 5 sene önce Birmingham kentine gitmiştim orada bir ingiliz vatandaş ile beraber çalışıyorduk. Neyse ilk gün öğlen oldu bu bir ıkınıyor sıkılıyor filan dedim hayırdır philip gardas ne sıkıntı var... meğer bunlar her öğlen evden getirirmiş bu da sefer tasına koymuş gelmiş yemegini, işte yalandan bi paylaşalım filan dedi ben anladım tabi olayı yok kardeş dedim sen kendin ye ben dışarı gider yerim. Zaten yemek kültürü rezalet ingilterede 2 haftada 3 4 kilo verdim kahvaltıda kuru fasulye yiyorsun şekerli çünkü başka yiyecek hiç bir şey yok. Neyse ertesi gün oldu bu herhalde utandı beraber yiyelim filan dedi neyse bir puba gittik birer burger birer de bira, hesap isteyeceğiz ama bi nasıl kıvranmaya başladı gene. En son hayırdır dedim yine, ayrı ayrı ödesek olur mu şirket sorun çıkartır şimdi de falan filan demeye başladı ona da ok dedik.

Sonra ertesi gün oldu, güzel nefis bir türk kebapçı buldum ( sahibi bosnalı çıktı ) dedim gel lan keranacı içimi şişirdin. Buna izzet ikram şişleri mezeleri yedirdim içirdim kol gibi sterlin hesabı da ödedim. Utanmış ******** sonra viski getirdi ama bunlar Böyle insanlar işte. Ucun besin hesabını yapıyor altında range rover araba hamburgerin biranın hesabını yapıyorlar bizim gönlümüz zengin baba bunlar gibi olamayız istesek de...
    Hiç konya'nın toros dağlarının zirvelerine çıktın mı?
    Adam seni tanımaz bilmez,çıkınında ne varsa seninle paylaşır.
    Bu genetik,paylaşarak yaşama geleneği.Tüm Anadolu böyle.

8. Türk halkı misafir ağırlamayı seviyor. Annem bir şekilde bulur buluştur bir şeyler hazırlardı ve kalanları ben götürürdüm.

Ben ise misafirden korktuğum kadar Allah'tan korkmam. Bir arkadaşım gelmişti bu evde yiyecek hiç bir şey yok dedi çay içip gitti bana göre evde yok yok. Hatta çay da içmeyecekti ben bira bardağında içiyorum ufak bardaklarda içemiyorum dedi kedi bardağımı gösterince adam nerede ise korktu bir maşrapa çay içmiş oldu. Kendi kendime beni rahatlatmak üzere söz söyletilmiş bir şahittir diye düşündüm.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 698/1006 İlkİlk ... 198598648688696697698699700708748798 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •