Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Gecenin Sonlarına doğru..... bu iyi,bu iyi diyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=KRKb...zQ_pqU&index=2
Ben iş için 4 5 sene önce Birmingham kentine gitmiştim orada bir ingiliz vatandaş ile beraber çalışıyorduk. Neyse ilk gün öğlen oldu bu bir ıkınıyor sıkılıyor filan dedim hayırdır philip gardas ne sıkıntı var... meğer bunlar her öğlen evden getirirmiş bu da sefer tasına koymuş gelmiş yemegini, işte yalandan bi paylaşalım filan dedi ben anladım tabi olayı yok kardeş dedim sen kendin ye ben dışarı gider yerim. Zaten yemek kültürü rezalet ingilterede 2 haftada 3 4 kilo verdim kahvaltıda kuru fasulye yiyorsun şekerli çünkü başka yiyecek hiç bir şey yok. Neyse ertesi gün oldu bu herhalde utandı beraber yiyelim filan dedi neyse bir puba gittik birer burger birer de bira, hesap isteyeceğiz ama bi nasıl kıvranmaya başladı gene. En son hayırdır dedim yine, ayrı ayrı ödesek olur mu şirket sorun çıkartır şimdi de falan filan demeye başladı ona da ok dedik.
Sonra ertesi gün oldu, güzel nefis bir türk kebapçı buldum ( sahibi bosnalı çıktı ) dedim gel lan keranacı içimi şişirdin. Buna izzet ikram şişleri mezeleri yedirdim içirdim kol gibi sterlin hesabı da ödedim. Utanmış ******** sonra viski getirdi ama bunlar Böyle insanlar işte. Ucun besin hesabını yapıyor altında range rover araba hamburgerin biranın hesabını yapıyorlar bizim gönlümüz zengin baba bunlar gibi olamayız istesek de...
Celal şengör ü dinliyordum.. 10. Yüzyılda ilk olarak araplar antik yunanların modern olduğunu keşfetmiş.. sonra kitaplarına ulaşmışlar ve bütün kitapları tercüme etmişler..
Sonra bu Türkler dahil bütün müslümanlara ulaşmış bu medeniyet..
Gerçekten de o dönem müslümanlar iyi bir medeniyet.. batı o dönem hristiyanlıkla birlikte baya bir cahil toplum olarak lanse rdiypr
Antik yunanların medeniyetinin geçmesi ilk olarak ingiltereyle başlamış.. onlarda müslümanlardan tercüme etmişler..
Hal böyle olunca müslümanlar ilerleyemedi ancak hristiyan alemi bugün antik yunan medeniyetini yaşıyor..
Türk halkı misafir ağırlamayı seviyor. Annem bir şekilde bulur buluştur bir şeyler hazırlardı ve kalanları ben götürürdüm.
Ben ise misafirden korktuğum kadar Allah'tan korkmam. Bir arkadaşım gelmişti bu evde yiyecek hiç bir şey yok dedi çay içip gitti bana göre evde yok yok. Hatta çay da içmeyecekti ben bira bardağında içiyorum ufak bardaklarda içemiyorum dedi kedi bardağımı gösterince adam nerede ise korktu bir maşrapa çay içmiş oldu. Kendi kendime beni rahatlatmak üzere söz söyletilmiş bir şahittir diye düşündüm.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri