Sayfa 728/1006 İlkİlk ... 228628678718726727728729730738778828 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 5,817 - 5,824 arası.

Konu: Viop - XXII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Önümüzdeki günlerde gelebilecek olası kararlar:

- Döviz ve altın alımında verginin % 2’ye çıkarılması.
    - Faiz artırımı ( Mevduat faizleri artmaya başladı zaten)
    - TL mevduat faizinden alınan % 15 stopajın düşürülmesi ( mevduatın vadesine göre farklı olabilir. Vade uzadıkça stopaj oranı düşebilir)
    - Döviz mevduat faizinden alınan stopajın yükseltilmesi.
    - Aktif rasyosu uygulamasının kaldırılması/ertelenmesi.
    - Bankaların Yabancı Paradan TL’ye dönen/dönecek mevduatlara daha yüksek faiz vermesi.
    - Fiziki altınları ekonomiye kazandırmak adına Altın tahvili / kira sertifikası ürünün hayata geçirilmesi.
    birde su olabilir

döviz cinsinden elde edilen kazanclar icin stopaj getirilmesi !!! aylik - 3 aylik - 6 aylik devreler icin olabilir

tabi doviz aliminda %1 vergiye ek.olarak

2. Seracılık insan gerektiriyor tam otomasyon zor, o alan genişleyebilir.

Tekstil işnde marka mı alınır yoksa dünyada her büyük şehirde büyük mağazalar mı açılır bir hamle gerekir. Niş alanlar da bulunabilir, mesela her ülkenin bayrağı üretilip satılabilir. Discovery Channel'da ABD Bayrağı fabrikası güzeldi ama çok işçilik vardı, aynı kalitede üretilip satılabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    birde su olabilir

döviz cinsinden elde edilen kazanclar icin stopaj getirilmesi !!! aylik - 3 aylik - 6 aylik devreler icin olabilir

tabi doviz aliminda %1 vergiye ek.olarak
    biraz daha zorlasınlar insanları, millet çekecek o dövizleri sonunda bankalardan.. olacağı bu...
    "nasıl bilirdiniz" diye sorarız akabinde...

bundan sonraki haftalarda döviz yukselirken döviz mevduatları azalıyorsa bilin ki millet çekmeye başladı paraları...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

4. BBHT'de bir Anadolu iş adamı vardı, Büyük Sanayicilerimizi İş adamlarımız ilimize bekleriz, gerekirse biz onların ayakkabılarını boyarız diyordu.

TUSIAD bir iki Güneydoğu'ya gitti ama çok iş çıkmamış olabilir.

Zengin iş adamına devlet saygı gösterirse onlar da yurt dışından sermaye veya iş bulup para yatırır, Süleyman Demirel marifet iltifata tabidir diyordu. Mevcut durumda rolantide işleri götürüyorlar gibi.

Ortada kilitlenme var, zengin adamı Allah filan deyip korkutmak zor, onlar bu işlerin aslı nedir öğrenip tedbirini almıştır. Fakir adam ister istemez Allah deyince korkuyor.

5. Yahu bu akşam öyle bir içimi kararttınız ki az kaldı ya kendimi jiletleyecem yada yanımda nöbet tutan arkadaşımı. Daha batmadan beni battık psikolojisine soktunuz tebrik ederim. Yoksa battık mı?

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by alicavush Yazıyı Oku
    Yahu bu akşam öyle bir içimi kararttınız ki az kaldı ya kendimi jiletleyecem yada yanımda nöbet tutan arkadaşımı. Daha batmadan beni battık psikolojisine soktunuz tebrik ederim. Yoksa battık mı?

Borsa ufak bir yer, orada short veya long için ben el titreyecek bir durum göremiyorum.

Genel stratejik durumu söylüyorum.

Ayrıca bir yerde 3 tane x işletmesi gerekirken 1 tane var ise o işletme rahat rahat işini yürütür çok da kaygılanmaz.

Sorun döviz açığı olduğu için yurt dışına satmak üzere yeni işletme gerekiyor, onu da adam neresi çok uygun ise orada yapar.

Alıntı Originally Posted by alicavush Yazıyı Oku
    Yahu bu akşam öyle bir içimi kararttınız ki az kaldı ya kendimi jiletleyecem yada yanımda nöbet tutan arkadaşımı. Daha batmadan beni battık psikolojisine soktunuz tebrik ederim. Yoksa battık mı?

Batmanın tarifi nedir?
    Son iki yılda fiyatı iki katına çıkmamış kaç ürün sayabilirsiniz? Ve bu arada maaşınız ne kadar arttı?

Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    897
     Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Beşiktaşlılar pamuk eller cebe.
    Bırakmam yazıp 1903 e gönderince 20 tl bağış yapmış oluyorsunuz.
    Ben de Besiktasliyim ama tek kurus vermem. Cigeri bes para etmeyen adamlara milyonlarca Euro say, bol keseden hovardalik yap, sonra deniz bitince pamuk eller cebe...

Gecinizzzz

Sayfa 728/1006 İlkİlk ... 228628678718726727728729730738778828 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •