-
karahindiba, USD piyasa koşullarında belirlenmiyor o sebeple tahmin etmek zor.
Yatırım amaçlı düşünüyorsanız, USD, son bir kaç yıldır yükselsede kazandırmadı. Yatırım amaçlı almak mantıklı değil.
Devlet USD seviyesini tutmaya çalışıyor, TR deki bankalarda USD yi yukarı çekerek devlete şantaj yapmaya çalışıyor. Hangisi kazanır bilemeyiz. Belki 10 TL olur, belki yıl sonuna kadar enflasyon altında kalır. Hükümetin kendisi bile bilemez. Ben hiç bilemem.
Zaten yatırım amaçlı doviz alanlarıda sevmem. Ölseler "ülkeye zararlı insanlardı" derim.
Doviz alacak olana önerim. Doviz almaya karar verdi iseniz, doviz yerine GRAM altın alın. Doviz çıktığında çıkıyor, indiğinde iniyor. Bu yıl dovizden çok çok daha fazla kazandırdı. Ülkenizede zarar vermemiş olursunuz.
Altın konusunda tek tahmin etmeniz gereken. virus vaka sayısı abd de ve avrupada düşmeye başladığında, altın epey bir geri çekilecek. O aşamayı yakalamanız gerekiyor. hepsi o. Şimdilik virus vaka sayısı abd de artıyor, avrupada ise azalmıyor. Korku devam ediyor, belirsizlik hakim.
Ama en fazla 2 ay daha sürer bu durum. Kasım'da aşı kullanımı başlayacak gibi görünüyor.
Aslında şu an altın için riskli bölgeler. Altın oyuncularının bir kısmı gümüş'e geçti.
1700 üzerinde kimseye altın alın diye önermedim.
Yukarıdaki önerim yanlış anlaşılmasın.
Doviz ALMAYA KARAR VERDİ isen diyorum. Yoksa altın al demiyorum.
İllada doviz alacam diyene o zaman altın al diyorum.
Dovizden kaybedeceğine altından kaybet.
Son düzenleme : alicemal; 11-08-2020 saat: 08:36.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri