ya bankalar çok ucuz kaldı diye ADP aldım ama sanki bankaların hisseleri sıfıra düşcek sonra da dükkanı kapatcaklar diye düşünmeye başladım.. nasıl sürekli düşebilir aklım almıyor..
ya bankalar çok ucuz kaldı diye ADP aldım ama sanki bankaların hisseleri sıfıra düşcek sonra da dükkanı kapatcaklar diye düşünmeye başladım.. nasıl sürekli düşebilir aklım almıyor..
[QUOTE=Black Mirror;4680216]Tabloda eksik veya hata bulursaniz lutfen uyariniz. Eger tabloya eklememi istediginiz fon olursa ekleyebilirim.
KPC fon yeni çıktı belki eklenebilir.
Bankaların böyle düşeceği ve düştüğü yerde kalacaklarını bende düşünmezdim
Ama 2 banka fonu ADP ve TAU'yu incelediğimde 1 ay 3 ay 6 ay 1 yıl 3 yıl ve 5 yılllık getirilerinin eksi olduğunu gördüm.
5 yıllık getirileri - 9
1 yıllık getirileri - 23
Yılbaşından bu yana - 29
Yani buna giren biri ümitle beklese bile 5 yıldır zarardan çıkamamış olma ihtimali mevcut.
Bankaların ucuz kalması için bir çok sebep var. Bankalar ralli yapacaktır ama ne zaman olacağını bilen var mı şüpheli. Gecen sene bu zamanlar inanılmaz bir bankacılık rallisi vardı mesela. Belki bir faiz döngüsü sonrası tekrar olur.
Bir de iş yatırımın sitesinden yabancı oranlarını incelerseniz. Yabancı oranı nereden nereye gelmiş çok çarpıcı. Özellikle kamu bankalarında.
XBANK bizbizeyeteriz diyerek gidecek büyüklükte değil maalesef. Zaten yerli yatırımcının da pek teveccühü yok fonlar alıyor sadece sanki. Yabancı gelmedikçe yani onlarin çekecek şartlar oluşmadikca yerinde sayması muhtemel.
sagolun cevaplarınız için.. yukarıda bahsedildiği gibi fiziki dolar alıp kenara koymak daha mantıklı galiba.. yerli eurobond fonu, yabancı eurobond fonu, banka senedi ağırlıklı fon, borçlanma araçları fonu vs diye araştırıp duruyorum 8 ayda %28 kazanmadım.. hatta hepsinin ortalamasını alsam %15 anca eder.. ev, araba, dolar, altın vs alıp en temel şekilde yatırım yapsam daha çok kazanırdım.. fonla borsayla boşuna mı uğraşıyorum diye düşünmüyor değilim..
Yer İmleri