Originally Posted by
mensuk
Herkes kendi tuttuğu yolun en iyisi olduğuna inanır, insanın doğası bu, kabul ettiğiniz hırslılığınıza da diyecek tek bir sözüm olur; o da "Bana uygun olmadığı"; bu söz de beni de bu hırsa dahil ettiğiniz için... benim itirazım kimin ne yaptığı, nasıl bir yöntem uyguladığına değildi asla... Bu niyet okumaları, zanna dayalı çıkarımların hakikatmiş gibi ortaya dökülmesinden rahatsız oluyorum. Tanıdığınızı iddia ettiğiniz kişileri ben de tanıyorum. Sizin de katıldığınız bazı şirket genel kurullarında bu kişilerin hesaplarını görme şansım oldu. Yazdıklarıyla hesap hareketlerinin uyumlu olduğunu görmesem belki ben de şüphelenir acaba mal mı pazarlanıyor diye düşünürdüm. Ama asla adres göstererek iftira sayılabilecek yazılar yazmazdım. Hem vebal almaktan korktuğunuzu yazıp hem de yanlış olma ihtimali olan bir duruma kesin doğru gözüyle bakarsanız, sonrasında etki/tepki prensibi gereği şahsınıza -asla uygun bulmadığım- hektaştaki ralliyi kaçırdığınız kuyruk acısı paylaşımlarıyla karşılaşmanız gayet doğal... Hep beraber kendi yolumuzu tutalım ve kendi yöntemimizi savunalım; eyvallah... Ancak niyet okuma işi sakıncalı... St Agustine'e ait olduğunu düşündüğüm şu sözü hatırlatıp konuyu kapatayım: "counting other people's sins does not make you a saint..."
Piyasa ve koşullar hangimizin haklı olduğunu zamanla gösterir. İnsan portföyü yüklü durumdayken sürekli pozitif bilgi vererek ilgili topiklerin sahibi konumuna gelmişse benim iddalarım da haklılık içerir her ne kadar yazılarının tersi işlem yapmasa da. Çünkü piyasadan ve kendi başına işlem yapabilme bilgi birikiminden yoksun kişiler bu insanların hep yazdıkları olumlu yorumlardan etkilenebilir ve bu da o kişilere zarar verebilir. Benim uyarım bu noktadadır.
Herneyse istediğinizi düşünebilir ve yazabilirsiniz. Kendi adıma vicdanım rahat getirim yüksek ve kimsenin paylaşımlarından etkilenmeyecek bilgi birikimindeyim.
Bol kazançlar
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri