Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 185/1014 İlkİlk ... 85135175183184185186187195235285685 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,473 - 1,480 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Birkaç gün için Washington'daydım. Düzenli, temiz, güvenli, mimari olarak harika ve aktiviteden geçilmiyor. Gerçekten harika bir şehir, gitmeyen herkese tavsiye ederim.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Asd3232 Yazıyı Oku
    Zamanın birinde zengin bir adam varmış, 2 oğlu varmış.
    Adamın oğulları babalarının bir an önce ölmesini ve mirasa konmayı bekliyorlarmış.
    Bir zaman sonra adam ölmüş, ama bir vasiyet bırakmış.....
    Ben karanlıktan korkarım, o yüzden mezara ilk girdiğim gece kim yanımda kalırsa şafağı görürse mirasımın % 75 onun olsun demiş.
    Adamın oğulları babalarının ölümünden sonra geri kalan malların paylaşılması konusunda anlaşmışlar ama bu vasiyet işi bozmuş.....
    Düşünmüşler ikisi de mezarda bir gece geçirmek istemediğinden fakir bir adam bulmuşlar ( eşya taşımasında kullandığı ipten başka hiçbir şeyi olmayan fakir bir hamal..... )
    hamala çok para vermişler, olayı anlatmışlar hamal kabul etmiş; '' sonunda şans yüzüme güldü, ben bu yaşıma kadar ne geceler atlattım bundan ne olur ki ? Demiş''
    sabah gelince de çok para vereceğiz demişler...
    Babalarını gömmüşler, yanına da hamalı gömmüşler.......
    Sabah olduktan sonra hamalı çıkartıp '' gece ne oldu anlatsana '' demişler..
    Hamal ; '' bu bana verdiğiniz para alın bunu, benim sahip olduğum bir ipim vardı onun hesabını bütün gece veremedim'' demiş.....
    Siz siz olun; bu dünyada neye nasıl sahip olduğunuzun hesabını hesap gününe bırakmayın.......
    Saygılar...
    boyle seylere inananlar oldukca zenginler daha zengin fakirler daha fakir olur

inanmayin boyle seylere hakkinizi simdi arayin

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Kur'an da yazar;

Tovbe ediniz, en buyuk affedici benim, ama karsima kul hakkiyla gelmeyin..!
    dunyada herkes muslumanmi?

4. Sn Ahmetg,

20 yillik mortgage isine girmenin bizim genclerimiz icin cok olumsuz gorunmesinin sebebi, aylik odemelerin yuksek olusundan olabilir. Amerika'da 20 yillik mortgage aldiginizda, yuksek emlak vergilerine ragmen aylik odemeniz, kira miktarini gecmiyor cogu zaman. Bunun Turkiye'de bu kadar cazip olacagini dusunmuyorum, cunku yuksek faizler aylik odeme miktarini etkiliyor.

Ama su da var ki, eninde sonunda ev sahibi olmanin mutlulugunu ve huzurunu hicbir yatirim aracindan elde edilen kazanc veremez. Bazen soruluyor burada; kirada oturup borsadan hisse senedi mi alsam diye. Olay sadece maddi degerlendirme degil ki. Ev sahibinin "DIRDIR" indan kurtulmanin maddi karsiligi nedir mesela? Yada, evinize istediginiz zaman, istediginiz tadilati yapabilme ozgurlugunun maddi karsiligi nedir?

Insallah, isteyen herkes, sevdigi evine en kolay bir sekilde kavusur.

Vesselam,

freesky

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by freesky Yazıyı Oku
    Muhterem Forumdaslar,

Cok ilginc ve de yaygin bir konuya deginmissiniz. Kanaatimce kul hakki, bu mevzunun gobeginde yer almaktadir. Ancak, o gecekondu arazilerinde su anda oturanlar da, o topraklari birilerinden parayla almistir vaktinde. Yani, devlet malini baska birisi, baska birisine, devletin haberi olmadan satmistir. Aslinda alan acisindan bakildiginda, NSA'da, herhangi bir kul hakki soz konusu degildir. Cunku parasini verip de almistir. Ulkemizde cehalet atasporu olmasaydi eger, alan arkadas diyecekti ki: "Madem ben paramla bir arazi satin aldim, bunun bir de tapusu olmali benim adima", degil mi?

Zannedersem, yukaridaki chozumelemeden dolayidir ki, gecekondularda okumus yazmis, yuksek egitimg gormus kesim pek bulamazsiniz. Cunku o kesim, parasini veriyorsam, tapusunu da almam lazim diye dusunur, hakli olarak ve normal olarak...

Normalde olmasi gereken, devletin halktan once davranarak o arazileri parselleyip, altyapilarini vs hazirlayip, insani sartlarda yasanilacak ortamlar haline getirmesi ve resmi yollardan, adam gibi satis ve devir islemlerinin gerceklesmesi idi. Tabii ki bizde devlet, halkin 30 sene gerisinden geldigi icin, halk yerlesir, sonra camur icinde yasamaya baslar, alt yapisi, kanalizasyonu, elektrigi, suyu vs si olmaz. Ondan sonra secimlerde farkederler ki orada birrileri yasiyor....Hususen belediye secimlerinde vatandas gecekondusunu koyar ve her 4-5 senede bir kat ekler, tabii ki secim donemlerinde..

Sonra bir bakmissiniz, o izbe mekanlara yol, su elektrik, telefon, otobus, gaz vs gelmis ve tam tesekkullu bir mekan oluvermis. Haliyle aradan gecen 30 sene icerisinde de vatandasin bataklikken, koyden inek okuz satarak, dugunden gelen altinlari satarak aldigi arazisi bilmem kac milyonluk Bogaz manzarali mekan oluvermis...

Alirken bedava almiyorlar, onlar da gecekondu arazilerini baskalarindan, para odeyerek aliyorlar. Belki buldugu boslugu degerlendirenler de cikiyordur arada, gucu yeten gucu yettigi kadar araziyi kapatmis olabilir.

Halkin cehaletini savunacak halim yok. Ancak, o insanlar da keyiflerinden o sartlarda yasamiyorlar. Memleketinde is bulamayinica, atlayip geliyor buyuksehire....Secme sansi olsaydi, inanin cogu oralarda yasamayi secmezdi...

Demek ki neymis, hersey devletin ongorusunun eksik olmasindan ve plansizliktan kaynaklaniyormus. Bir de, guclu ve caydirici bir hukuk sistemimiz olsa, rusvet kavrami hayatimiza hic girmese, normal bir vatandas nasil olur da devletin arazisine ev yapmayi aklindan gecirebilir ki?!?!?!?

Bu arada emeklilik yasi 72 oluyormus, gozunuz aydin calisanlar.

Ver mehteri, verrr....
    SGK sisteminde para kalmamasinin sebebi zamaninda insanlari 40 yasinda emekli edenlerdir

bir demirel birde ozal bu ulkenin ....na kodular

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by freesky Yazıyı Oku
    Sn Ahmetg,

20 yillik mortgage isine girmenin bizim genclerimiz icin cok olumsuz gorunmesinin sebebi, aylik odemelerin yuksek olusundan olabilir. Amerika'da 20 yillik mortgage aldiginizda, yuksek emlak vergilerine ragmen aylik odemeniz, kira miktarini gecmiyor cogu zaman. Bunun Turkiye'de bu kadar cazip olacagini dusunmuyorum, cunku yuksek faizler aylik odeme miktarini etkiliyor.

Ama su da var ki, eninde sonunda ev sahibi olmanin mutlulugunu ve huzurunu hicbir yatirim aracindan elde edilen kazanc veremez. Bazen soruluyor burada; kirada oturup borsadan hisse senedi mi alsam diye. Olay sadece maddi degerlendirme degil ki. Ev sahibinin "DIRDIR" indan kurtulmanin maddi karsiligi nedir mesela? Yada, evinize istediginiz zaman, istediginiz tadilati yapabilme ozgurlugunun maddi karsiligi nedir?

Insallah, isteyen herkes, sevdigi evine en kolay bir sekilde kavusur.

Vesselam,

freesky
    Etrafimda boyle yeni gelmis hemen ev almis TUrkler var adamlarla konusuyorum cok sikayetciler

-ya neden sikayet ediyorsun bak TR de olsan boyle evi 30 yillik konut kredisiyle alamazdin

-ama bize dedilerki 30 yil boyunca odemeleriniz degismeyecek ve sabit ama bu hersene manyak artiyor

- efendim sizin odemelerinizin icinde sigorta ve vergide var ondan artiyor

-iyide Turk emlakci bize boyle demedi

- o size banka borcu kismindan bahsetmistir. sizin evinizin degeri arttikca sigorta da artar evin vergiside artar

- eeee ben ne anladim bu isten? Sonucta artiyor iste, Ben TR de yasasaydim 20 yillik konut kredisi alsaydim asla ama asla aylik odemelerim artmazdi burada neredeyse her sene %7-8 artiyor. Ne anladim ben bu isten. Bak TR de kuzen var yegenim var kayincom var su var bu var hepside sabit oduyor banka borclarini hicbir zamanda artmiyor. Simdi bir suru para artiriyorlar ve avrupaya gezmeye gidiyorlar. Bu nedir ya? Calis calis belediyeye ve devlete calisiyoruz.

-----------------------------

Yukaridaki muhabbeti heralde 100 kere duymusumdur amerikada paylasmak istedim. Turkiyenin degerini bilin

7. amerika'da 30 yıl- 40 yıllık vadelerde %3-4 faizle verilen mortgage (konut kredileri) toplamı 14 trilyon 300 milyar dolar civarında (TR 50 milyar).. ama bu kredi çekenler parayı genellikle ev almak için değil, nakit olarak tahsil ediyor, yani konutu teminat gösterip borç alıyor..

8. Arkeoloji sitesinin haberine göre izmir bornova'da bulunan kalıntılar- bugünkü site anlayışına benzer şekilde inşa edilmiş 75- 80 m2 lüks evler bulunmuş..

Evlerin Verandaları Var

Yapılar inşa edilirken evlerin tek tek düşünülmediğini, bütün mekanların planlandığını, tek bir planda tüm şehircilik altyapısının hazırlandığını düşündüklerini belirten Derin, her bir evin 75-80 metrekare alana sahip olduğunu belirtti.

Derin, yerleşimde “site" anlayışının hakim olduğunu, kent çevresinde savunma duvarları bulunduğunu söyledi ve şöyle devam etti;

“Lüks yaşam 5.000 yıl önce burada başlamış. Ürettikleri çanak çömlekler son derece kaliteli. Kaliteli süs eşyaları var. Hububatlarını, sıvılarını hem toprak üstünde hem toprağın altında saklamışlar. Yaşamı kendilerine en uygun ve rahat hale getirmek için bütün olanakları kullanmışlar. Evlerin en önemli özelliklerinden biri önlerinde veranda gibi boşlukların olması. Günlük hayatta oturup konuşabilecekleri alanlar var. Yaşamları sadece eve sıkıştırmamış, verandalara yaymışlar..

Sayfa 185/1014 İlkİlk ... 85135175183184185186187195235285685 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •