Sayfa 629/996 İlkİlk ... 129529579619627628629630631639679729 ... SonSon
Arama sonucu : 7963 madde; 5,025 - 5,032 arası.

Konu: Viop - XXIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,826
    SPK nın normal koşullar altında çalışan bir piyasamız varsa Reuters kuruluşu için Türkiye 800 milyar m³ doğalgaz rezervi buldu açıklaması için yatırımcıları yanıltıcı haberden soruşturma açması gerekirdi. Açmayıp sessiz kalırsa bu da ayrı bir sıkıntı olabilir kendileri için..
    Ben Petkim veya Tüpraş alsaydım bunu öne sürerek SPK ya şikayet ederdim. Ha giden geri hemen gelmeyebilir ama en azından ceza alabilmeleri için bir başlangıç olurdu. Bi de nasıl ki daha önce kimler dolar aldı falan araştırıyorlardı peki kimler geçen hafta Petkim Tüpraş alıp Cuma yüksekte sattı bunu da araştırsınlar. İstediğin zaman ve miktarda almak satmak serbest ama kamudan kimler bu hisselerde işlem yapmış/yapmamış çok ilginç verilere ulaşabilirler.

mesela index arbitrage kavramına bakın..profesyoneller nasıl para kazanıyor.. literatürde bir sürü yazı var.. okumak isteyen için..

ayrıca endeks 30 hissenin ortalamasıdır dedik..ama bu 30 hissenin performansını 5-6 hisse ile yakalayabilir misin ? ve yakalarsan bunu endeks kontratı ile beraber nasıl kullanıp para kazanabilirsin, daha düşük risk ile..bu hisseler ne tarz hisseler olabilir.. ??

bu işlere kafa yoran ve bu doğrultuda işlem yapan bir çok kurum/kişi var..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Mehmet Emin Karamehmet Titanik gibi iş adamıydı, batması zordu, adam borçlarını ödeyemiyormuş. Petrol işine girmişti belki yurt dışında parası vardır.

...
    böyle adamların en batık hali en azından burdaki en zengin adamın 100 katı mal varlığına denktir...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

4.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    böyle adamların en batık hali burdaki en zengin adamın 100 katı mal varlığına denktir...
    Dediğiniz gibi, bunların çoğunun antika eser koleksiyonu oluyor, onları satsalar bile torununa yeter.

Öte yandan itibar da önemli.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5. Duygulara hakim olmak çok önemli. İster istemez sıra dışı hareketlerde duygular öne çıkıyor.

Buradaki çoğu kişi başkasının parasını yönetse daha başarılı olabilir, kendi paran olunca daha fazla riske giriliyor belki.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

6. Konuyla hem bağımsız hem bağımlı , Dostoyevskinin kumar borcunu ödemek için yazdığı kumarbaz kitabını tavsiye ederim , heralde hemen kumara dönmek istediği için olmalı roman kısa; bir haftasonunda biter

Alıntı>

"İnsanın kafasına kimi zaman öyle çılgınca, öyle akıl almaz düşünceler saplanır ki, insan bu düşüncelerin gerçekleşeceğine gerçekten inanmaya başlar… dahası var: eğer bu düşünce çok güçlü ve tutkulu bir isteğe dayanıyorsa, çoğu zaman yazgının hazırladığı, kader gibi, gerçekleşmemesi olanaksız, kaçınılmaz bir şey gibi görünür!"

7. dolar kaç kuruş?
    investingi açmamışlar. asdas.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    dolar kaç kuruş?
    investingi açmamışlar. asdas.
    7.3285 usd
    1945 ons
    456 gram

Sayfa 629/996 İlkİlk ... 129529579619627628629630631639679729 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri