Sayfa 247/1002 İlkİlk ... 147197237245246247248249257297347747 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 1,969 - 1,976 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    tamamdır garantinin menüde şimdi buldum. Teşekkürler.
    Stopajı nedir bu fonun?
    hisse yoğun fon. stopajsız. ancak son derece büyük dalgalarla dalgalanır. risk kategorisinde en üsttedir, fiyatından %40 geriye gittiği, yarısına yakınını kaybettiği dönemler de yaşamıştır, bilginiz olsun.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    hisse yoğun fon. stopajsız. ancak son derece büyük dalgalarla dalgalanır. risk kategorisinde en üsttedir, fiyatından %40 geriye gittiği, yarısına yakınını kaybettiği dönemler de yaşamıştır, bilginiz olsun.
    teşekkürler uyarı için. endekste büyük düşüşlerde almak daha doğru olabilir bunu. fon yönetimi hedge enstrumanı kullanmıyorlar sanırım.
    nitelikli yatırımcılara sunulan performans kesintili fonlarda fon yönetimi çok daha aktif olabiliyor. Genelde tefasta en başarılı fonlar o sınıfta gördüğüm kadarıyla
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    anlamadığım bir şey var. gerçi elimde yok ama dikkatimi çektiğinden yazıyorum. tcd ve tkf, aynı kurumun fonları. geçen yıl destan yazan tcd sürüngünler katagorisine geçiş yaptı. geçen yıl tcd'nin hayli gerisinde kalan tkf ise bu yıl yılbaşından bu yana getirilerde sanırım lider. düşüşlerde de sağlam duruyor. sonuçta oldukça da güzel bir fon profili çiziyor. bu nasıl iş anlamıyorum
    hayrani kardeş artık eskisi kadar sık yazmıyorsun. Fon yatırımını azalttın mı? Yoksa uzun vadeli olarak düşündüğün için mi yazmıyorsun? Her iki halde de daha çok yazmanı isteriz. Burayı takip ettiğin belli. Bol kazançlar.

4.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    teşekkürler uyarı için. endekste büyük düşüşlerde almak daha doğru olabilir bunu. fon yönetimi hedge enstrumanı kullanmıyorlar sanırım.
    nitelikli yatırımcılara sunulan performans kesintili fonlarda fon yönetimi çok daha aktif olabiliyor. Genelde tefasta en başarılı fonlar o sınıfta gördüğüm kadarıyla
    Yani bu tür aktif yönetilen hisse fonları düşüşlerde artırmak benim de uyguladığım strateji, uzun vadede endeksi geçiyorlar , ancak tabi geçmiş performansından yola çıkarak geleceğe dair iyimser öngörüde bulunuyoruz.
    Zaman zaman tam tersi iyi giden fonların , berbatlaştığı da çok oluyor. Ama bu kategoride mps, mac, tkf, st1, rbh, acc, gmr ( bazısı katılım) gibi üç beş tane daha aktif yönetilen , iyi demeyim ama endeksi geçmek için iddiası olan ve bunu geçmişte yapmış fon var. Gelecek bilinmez tabi.
    Mesela bir 2017 yılı var. Endeks %40 getirirken , genelde iyi olan, endeksi geçen fonların çoğu sıfır civarı ya da eksi getirdi. Periyodu epey uzatmak gerek hisse fonlarda, eğer getiri umuluyorsa.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yani bu tür aktif yönetilen hisse fonları düşüşlerde artırmak benim de uyguladığım strateji, uzun vadede endeksi geçiyorlar , ancak tabi geçmiş performansından yola çıkarak geleceğe dair iyimser öngörüde bulunuyoruz.
    Zaman zaman tam tersi iyi giden fonların berbatlaştığı da çok oluyor. Ama bu kategoride mps, mac, tkf, st1, rbh, acc, gmr ( bazısı katılım) gibi üç beş tane daha aktif yönetilen , iyi demeyim ama endeksi geçmek için iddiası olan ve bunu geçmişte yapmış fon var. Gelecek bilinmez tabi.
    Mesela bir 2017 yılı var. Endeks %40 getirirken , genelde iyi olan, endeksi geçen fonların çoğu sıfır civarı getirdi. Periyodu epey uzatmak gerek hisse fonlarda, eğer getiri umuluyorsa.
    ben o stratejiyi bes hesabımda uyguluyorum. dözviz, altın ve borsa fonları arasında geçişler yaparak yıllık %30-40 getiri ortalaması yaptım bes de. ama oradaki özellikle hisse senedi fonları uv kalınmaya uygun değil.fon yöneticileri bes olunca konuyu bir sebeple! boşlamış gibiler.
    hisse fonlarında dediğiniz stratejiyi uygulamak doğrusu. teşekkürler
    Burada performans ödemeli fonlara yatırım yapmış olan var mı acaba? o konuda tecrübe paylaşacak olan
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6. https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=NNF

Tefaş'a açılmış görünmesine rağmen üzerinden bir hafta geçti, hala alınamıyor. Ben çok aradım, birileri de bir ara şu hedef portföyü arayıp baskı yapsa, ne zaman açılıyor diye. Serbest fonları muazzam başarılı bir kurum.

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=NNF

Tefaş'a açılmış görünmesine rağmen üzerinden bir hafta geçti, hala alınamıyor. Ben çok aradım, birileri de bir ara şu hedef portföyü arayıp baskı yapsa, ne zaman açılıyor diye. Serbest fonları muazzam başarılı bir kurum.
    garantide bu fon alınabiliyor.

8.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    garantide bu fon alınabiliyor.
    Daha önce sorduğumda menüde yok demişti başka kurumlardan arkadaşlar, yatırımcıyı da sadece 2 görünce yine genel sandım, tamam teşekkürler, her yere açılmış artık.

Sayfa 247/1002 İlkİlk ... 147197237245246247248249257297347747 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •