teşekkürler uyarı için. endekste büyük düşüşlerde almak daha doğru olabilir bunu. fon yönetimi hedge enstrumanı kullanmıyorlar sanırım.
nitelikli yatırımcılara sunulan performans kesintili fonlarda fon yönetimi çok daha aktif olabiliyor. Genelde tefasta en başarılı fonlar o sınıfta gördüğüm kadarıyla
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yani bu tür aktif yönetilen hisse fonları düşüşlerde artırmak benim de uyguladığım strateji, uzun vadede endeksi geçiyorlar , ancak tabi geçmiş performansından yola çıkarak geleceğe dair iyimser öngörüde bulunuyoruz.
Zaman zaman tam tersi iyi giden fonların , berbatlaştığı da çok oluyor. Ama bu kategoride mps, mac, tkf, st1, rbh, acc, gmr ( bazısı katılım) gibi üç beş tane daha aktif yönetilen , iyi demeyim ama endeksi geçmek için iddiası olan ve bunu geçmişte yapmış fon var. Gelecek bilinmez tabi.
Mesela bir 2017 yılı var. Endeks %40 getirirken , genelde iyi olan, endeksi geçen fonların çoğu sıfır civarı ya da eksi getirdi. Periyodu epey uzatmak gerek hisse fonlarda, eğer getiri umuluyorsa.
ben o stratejiyi bes hesabımda uyguluyorum. dözviz, altın ve borsa fonları arasında geçişler yaparak yıllık %30-40 getiri ortalaması yaptım bes de. ama oradaki özellikle hisse senedi fonları uv kalınmaya uygun değil.fon yöneticileri bes olunca konuyu bir sebeple! boşlamış gibiler.
hisse fonlarında dediğiniz stratejiyi uygulamak doğrusu. teşekkürler
Burada performans ödemeli fonlara yatırım yapmış olan var mı acaba? o konuda tecrübe paylaşacak olan
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=NNF
Tefaş'a açılmış görünmesine rağmen üzerinden bir hafta geçti, hala alınamıyor. Ben çok aradım, birileri de bir ara şu hedef portföyü arayıp baskı yapsa, ne zaman açılıyor diye. Serbest fonları muazzam başarılı bir kurum.
Yer İmleri