Sayfa 393/994 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443493893 ... SonSon
Arama sonucu : 7951 madde; 3,137 - 3,144 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

1.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    7 yıldır olan bu hocam. Dediğin gibi fonlar vs dışardan sağlam bi döviz girişi olur o zaman farklı fiyatlamalar görürüz. Fakat çoğu hisse döviz bazlı dibinde TL bazlı bile 3-4 yıl önceki fiyatlarda uzun vade yatrmcıların sabrını zorluyor çoğu hisse. Eğer borsada yatırım yapıyorsak dövize altına karşı bile kazanmamız gerek
    Haklisiniz son 5 yildir uzun vade yatirimciligi havaya gidiyor gibi.
    Ama ben ne olursa olsun iyi sektorlerde iyi firmalari toplamaya devam edecegim.
    Otokar da begendigim sirketlerden biri....
    Fazlasiyla alim yapamadim ama firsat kolluyorum...
    Ytd

"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
    "Memleketim varsa ben de varım."

2. 2013-14 lü yıllar sanırım elimizde fiziki altın var biraz 2010-2012 yıllarında aldığımız. Ev almayı düşünüyoruz çıkmıyor bir türlü. Bizim aldığımız fiyatların altında fiyatı. 2009 da bi arkadaşın düğününde hediye için 167 liradan çeyrek almıştım. O fiyatın bile altında aradan 5 yıl geçmiş. Altın bize 5 kuruş getiri sağlamamış. Zaten bu sürecin sonunda da borsa da hisse almaya başlamıştım. O gün altında yaşadığım hislerle bugün borsada yaşanan çok farklı değil. Pekçok şirket döviz bazlı dibinde. Örneğin bankalar örneğin tüpraş. Tofaş 2016 da 23 lira bugün 21.5 lira. Otokar 2017 şubat zirvenin altında. Dolar bazlı ise yarı fiyatın altında gördüğü zirvenin. Pekçok kişi yabancının hergün satış yaptığını söylüyor ve karamsar. Bu işleyiş bir şekilde tersine dönecek ne zaman bilmiyoruz. İşte o zaman en çok kazanan uzun vade yatırımcısı olacak ve çoğu kısa vade alsat yapan kişi yüzde 25 kazanıp sattığı hissenin çok farklı fiyatlara gittiğini söyleyip üzülecek. Otokarda da beklentim çok farklı değil. Bahsettiğim günler ne zaman gelir bilmiyorum. Dünyada ucuz bu kadar çok fazla para varken çok ta uzakta görünmüyor bana. Döviz bazlı zirveyi hesaplayıp benim hayallerime kapılmayın. Ve yazdıklarımı baz alarak alış satış yapmayın. Yazdıklarım kişisel avuntularım olup yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    2013-14 lü yıllar sanırım elimizde fiziki altın var biraz 2010-2012 yıllarında aldığımız. Ev almayı düşünüyoruz çıkmıyor bir türlü. Bizim aldığımız fiyatların altında fiyatı. 2009 da bi arkadaşın düğününde hediye için 167 liradan çeyrek almıştım. O fiyatın bile altında aradan 5 yıl geçmiş. Altın bize 5 kuruş getiri sağlamamış. Zaten bu sürecin sonunda da borsa da hisse almaya başlamıştım. O gün altında yaşadığım hislerle bugün borsada yaşanan çok farklı değil. Pekçok şirket döviz bazlı dibinde. Örneğin bankalar örneğin tüpraş. Tofaş 2016 da 23 lira bugün 21.5 lira. Otokar 2017 şubat zirvenin altında. Dolar bazlı ise yarı fiyatın altında gördüğü zirvenin. Pekçok kişi yabancının hergün satış yaptığını söylüyor ve karamsar. Bu işleyiş bir şekilde tersine dönecek ne zaman bilmiyoruz. İşte o zaman en çok kazanan uzun vade yatırımcısı olacak ve çoğu kısa vade alsat yapan kişi yüzde 25 kazanıp sattığı hissenin çok farklı fiyatlara gittiğini söyleyip üzülecek. Otokarda da beklentim çok farklı değil. Bahsettiğim günler ne zaman gelir bilmiyorum. Dünyada ucuz bu kadar çok fazla para varken çok ta uzakta görünmüyor bana. Döviz bazlı zirveyi hesaplayıp benim hayallerime kapılmayın. Ve yazdıklarımı baz alarak alış satış yapmayın. Yazdıklarım kişisel avuntularım olup yatırım tavsiyesi değildir.
    Bunun disindaki senaryolarda borsa adam olmaz zaten.
    Bistin hikayesini belgesel yapmislar izledim ne zaman kaliteli uzun vadeli entegre olan yabanci gelmis bist primlenmis sirketler degerlenmis....
    Tekrar bu turlu bir hikaye lazim ulkemize....
    Umarim bu hikaye yazilir...
    Ancak yabancinin merhameti degil rekabetci ureten ortak alan ureten bilgi ve emege dayali bir ekonomik modele acil ihtiyac var.İnsallah olur...
    Ytd

"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.

4. Milyarlarca lira param da olsa topragim ruhum camurum burasi ben gitmem onun icin benim ulkem en iyi olmali...
    Guvendigim sirketler de venim en kiymetlim...
    Ytd

5. Hocam o hikaye doğalgaz haberi olabilir bence. Tesis kurulmaya başlandığında da yabancı satın almaya başlar. Doğalgaz haberinde ne kadar bir profesör çıkıp venezuela petrol ve damak çikolata örneği versede biz o tür ülkelerden çok farklıyız. Herseyden önce Türkiye büyük bir otomotiv üretim üssü. Ford fiat cnh new holland renault toyota hundai honda gibi büyük otomotiv devlerinin fabrikası var ülkemizde. Kords aksa gibi sektöründe dünya lideri şirketlerimiz var gene. Aynı şekilde thy arçelik gibi global firmalarımız var. Tarım turizm yeraltı kaynakları deniz ürünleri. Venezuela gibi sadece petrolle geçinen ülkelerin çoğunda böyle bi durum söz konusu değil. Ve bizim cari açığımızın büyük kısmını enerji oluşturuyor. Borsa bu kadar ucuz olmasa ve aksine pahalı denebilecek fiyatlarda olsa farklı düşünebilirdim.

6.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    Hocam o hikaye doğalgaz haberi olabilir bence. Tesis kurulmaya başlandığında da yabancı satın almaya başlar. Doğalgaz haberinde ne kadar bir profesör çıkıp venezuela petrol ve damak çikolata örneği versede biz o tür ülkelerden çok farklıyız. Herseyden önce Türkiye büyük bir otomotiv üretim üssü. Ford fiat cnh new holland renault toyota hundai honda gibi büyük otomotiv devlerinin fabrikası var ülkemizde. Kords aksa gibi sektöründe dünya lideri şirketlerimiz var gene. Aynı şekilde thy arçelik gibi global firmalarımız var. Tarım turizm yeraltı kaynakları deniz ürünleri. Venezuela gibi sadece petrolle geçinen ülkelerin çoğunda böyle bi durum söz konusu değil. Ve bizim cari açığımızın büyük kısmını enerji oluşturuyor. Borsa bu kadar ucuz olmasa ve aksine pahalı denebilecek fiyatlarda olsa farklı düşünebilirdim.
    Turkiye gelismekte olan ulkeler icinde farkli yerde tabi.
    Her seyimizle farkliyiz....
    İns her sey ulkemiz icin iyi olur.Ama yapisal ekonomik islahatlara ihtiyacimiz var...kisa surede onlarin da olmasi icab eder...
    Ytd

7. Otokar ın son düşüşünde canı yanan arkadaşlar var muhakkak ki fakat teknik olarak güzel oluşumlar var. Biraz zamana ihtiyacı var.
    https://twitter.com/BorsaDipAvcisi/s...857018370?s=19
    Twitterda bi arkadaş böyle bişey çizmiş.
    Bunun dışında pandemii öncesi 172 pandemi de 100 ve tekrar 175 yaparak büyük bi çanak yaptı. Son çıkışın yarısını aldı 133 e düşerek. 133 ü dip yapabilirse 175 e tekrar gidip fincan kulp yapmış olur ve farklı fiyatlamalar görebilir. Sonrasında önce küçük çanak yukarı katlanır haber akışına göre de büyük çanağı yukarı katlayabilir diye düşünüyorum. Vade belirtmek çok doğru olmasa da otokar asıl çıkışlarını genelde ekimden sonraki 4 ayda yapar. Yazdıklarımı yatırım tavsiyesi olarak almayın. Borsada her fiyat mümkün

8. Bahsettiğim fincan kulp grafiğini bi arkadaş hayali olarak çizmiş gene twitterda
    https://twitter.com/sadimola/status/...536795650?s=19

Sayfa 393/994 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443493893 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •