Originally Posted by
Patrick Bateman
Kanada'ya göç işi karışık. Ev alana vatandaşlık olayı Portekizdeki gibi direk aldım-verdim şeklinde işlemiyor benim bildiğim kadarı ile. Yine ayrıca göçmenlik başvurusunda bulunuluyor ve kişiyi didik didik inceliyorlar. Ev almak yeterli değil yani.
Bir girişimci vizesi var: Yapılacak işte yeterli olunması (dil, diploma vs) + 300 bin kanada doları sermaye istiyorlar, bir de yatırımcı vizesi var o da 800bin cnd ve 1.6 milyon cnd diye ikiye ayrılmış. Rakamlar zaten uçuk diye ayrıntısına bakmadım.
İşin özeti 300bin dolara kanada yok.
ABD'deki bile öyle basit değil. Yapılan yatırımın kar etmesini bekliyorlar önce, kar edemezlerse para yanıyor. İşin olumlu yanı her eyalette bu işle ilgilenen devlete bağlı kurumlar yapıyor yatırımları ve genelde gayrimenkul üzerine oluyormuş yatırımlar. Yanması pek olağan değil yani.
Bu şartlar altında en kralı yine Portekiz. Para/Çokomel. Yılda bir kaç gün gitmek dışında bir şey istedikleri yok. 5 sene sonrasında da sorgusuz sualsiz vatandaşlık veriliyor. Evi de ister sat ister otur... Yanına kar kalıyor.
Yer İmleri