Originally Posted by
Egeli
Araba isteyene yallah amerikaya diyoruz.
Açıkçası toplanan vergi ile sorunum yok. Daha fazlasını toplasınlar, sorun verdikleri hizmette. Bu kadar vergi alıp, oldukça pahalı otoyollardan geçmek, trafik sıkışıklığı ile yaşamak, abuk subuk yerlere park edip sonra aracı hasarlı bulmak. Bu denklemde bir sorun var.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
10 yıl boyunca en tavandan vergi ödedim.. bugunün şartlarında en az %35 gelir vergisi demek..
sgk kesintim %15 civarı.. kdv %18..
araba alabilmek benim hakkım değil mi?? her türlü vergisini zaten vermiş birisiyim..
"sorunum yok" demişsin ama açıkçası toplanan vergi ile bir sorununun olması lazım.. vergi kaçırmayan insanlar için şu anda vergiler zulüm mertebesinde.. vergi vermeyenlerin vergilerini biz ödüyoruz.. ayrıca her yıl vergiler artıyor..
25-30 yıl once çok daha az vergi vardı.. ama ülkenin çarkları dönüyordu.. demek ki bunlar fazla vergi topluyorlar.. ve geçmiş iktidarlara göre daha beceriksizler..
şimdi bu vergileri diyanet dahil siyasal islam projesinin finansmanı için kullanıyorlar.. ayrıca şatafat ve doyurulacak yandaş tabaka ve stk lar var..israf var.. bunları düşündüğünde denklem daha manalı hale gelir..
yani denklemde problem yok.. sadece eksik "terim" var : siyasal islamın finansmanı + israf + şatafat
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri