[QUOTE=Kar_Adam;4734375]Siz diyorsunuz ki; Çocuklar Balık tutmayı öğrenmek yerine, Kıçında Yırtık pantolon, Cebinde beş kameralı telefon,Bir Elinde içki bardağı, diğerinde sigara, babasının anasının ona aldığı evde alem yapsın..yesin içsin,yan gelip yatsın.. Şımarık hayat yaşasın...Bayram dan Bayrama da mezar başımizda bize dua yapsın..yeter... Öyle mi..??
Mesela;Rahmetli levent kırca, çocuklarına miras bırakmadı..Herkes Kendi çalışsın kazansın,mal mülk için de kavga etmesinler diye...
Uzel traktör vardı,bir zamanlar... Sonra sahibi öldü... Çocukları miras kavgasında iken şirket battı gitti.. Borsa'da ki Hisse'darlarin da parası gitti..
Örnekler çoğaltılabilir...
Sözün özü;
Türk , çalış, övün,kazan,ye....[/QUOTE
Yok öyle demiyorum.Benim babam köyden çıkmış sıfırdan aile desteği olmadan ,orta halli bir memur geliri ile üç oğlunu okuttu.Bizim çocuklar okudu amerikaya gidenler oldu,eli yüzü düzgün işler yapanlar oldu.Bizim vardığımız pozisyonlardan iyi yerlere geldiler.Onların çocukları da umarım daha güzel işler yaparlar.Elbet kötü örnekler de vardır ve çoktur.İlla bizden daha başarılı olacaklar diye bir şey de yok,ama fırsatları olsun isterim.Benim yazımın neresinde balık tutmayı öğretmemek var, onu yanlış anlamışsınız,öyle bir şeyi doğru bulmam elbette.

Yer İmleri