Sayfa 287/1006 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337387787 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 2,289 - 2,296 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - II

1. İnsanın içinden eeee sonuç ne diyesi geliyor.
    Kur enflasyonu yükseltiyorsa o zaman sana düşen faiz arttırıp paranı korumaktır.

04 Eylül Cuma 10:07
    TCMB: TÜKETİCİ FİYATLARI ÜZERİNDE ÜRETİCİ FİYATLARI KAYNAKLI BASKILAR ARTTI
    04 Eylül Cuma 10:06
    TCMB: DÖVİZ KURU VE EMTİA FİYATINDAKİ GELİŞMELER Yİ-ÜFE'DEKİ ARTIŞTA ETKİLİ OLDU
    04 Eylül Cuma 10:05
    TCMB: OTOMOBİLDE MATRAH VE ÖTV DEĞİŞİKLİKLERİ ENFLASYONU YUKARI YÖNLÜ ETKİLEYECEK
    04 Eylül Cuma 10:04
    TCMB: KUR GELİŞMELERİNİN ETKİSİYLE DAYANIKLI MAL GRUBUNDA FİYAT ARTIŞLARI GENELE YAYILDI

2. odea bana 12.25 önerdi...
    13 verdiğinizi duydum dedim..
    yeni müşteri içinmiş.

iyi dedim bende yeni bir bankanın yeni müşterisi olurum hoşgeldin bitince dedim.
    haftaya tekrar görüşeceğiz
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Aylardır diyorum
    Bundan sonraki politika yüksek kur düşük faiz.
    Ekonominin canlanabilmesinin tek yolu bu.
    Yüksek faizle ekonomi kitlenemeyeceğinden kur ufak ufak artacak ama faiz düşük kalacak
    Gerekirse kontrollü enflasyon artışıda göze alınacak.
    O yüzden yüksek faiz hayali kurmadan enflasyon üzeri getiri enstrümanlarını bulmamız lazım.
    Ekonomi maalesef ithalata dayalı, yüksek kur çokta faydalı olmayabilir, çünkü alım gücü azalacak...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

4. Yüksek kur fakirlik getirir teknoloji çağında teknolojik ürünleri alamamayı getirir tarım girdilerinin fiyatı artar o çok sevdiğin sebzeyi meyveyi daha pahalı alırsın bizim ekonominin doğası böyle kaç yıldır yüksek kurun zararı görüldüğü halde hala kendi yatırım portföyü yüzünden yüksek kur düşük faiz güzellemesi yapılıyor ama çarşı pazar yüksek kurdan inliyor

5. Ayrıca en son örnek faiz düşsün ev alalım denildi ev fiyatları alınamaz noktaya geldi gerçekçi olmayan faiz oranı fiyat davranışlarını bozar

6. Düşük faiz yüksek kur olması doğrudur fakat o zaman Çin , Hindistan, Filipinler gibi olmak zorundayız,
    evet o zamanda konut fiyatları, gıda, kıyafet, gibi ürünlerde halkın alım gücüne göre olmak zorun da onlara da kafanıza göre zam yapamazsınız.
    Ben 2008 yılında Dubai de çalışırken Hintli doktor 1000 dolar Çinli işçi 200 dolar ayda kazanıyordu Hindistan da ev kirası 200 dolar Çin de ev kirası 50 dolar dı yani zorunlu giderler ve ihtiyaçlar halkın alım gücüne göre olursa o zaman döviz yüksek olsun faiz de düşük olsun ben de kabul ederim.

7.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Yüksek kur fakirlik getirir teknoloji çağında teknolojik ürünleri alamamayı getirir tarım girdilerinin fiyatı artar o çok sevdiğin sebzeyi meyveyi daha pahalı alırsın bizim ekonominin doğası böyle kaç yıldır yüksek kurun zararı görüldüğü halde hala kendi yatırım portföyü yüzünden yüksek kur düşük faiz güzellemesi yapılıyor ama çarşı pazar yüksek kurdan inliyor

8.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Düşük faiz yüksek kur olması doğrudur fakat o zaman Çin , Hindistan, Filipinler gibi olmak zorundayız,
    evet o zamanda konut fiyatları, gıda, kıyafet, gibi ürünlerde halkın alım gücüne göre olmak zorun da onlara da kafanıza göre zam yapamazsınız.
    Ben 2008 yılında Dubai de çalışırken Hintli doktor 1000 dolar Çinli işçi 200 dolar ayda kazanıyordu Hindistan da ev kirası 200 dolar Çin de ev kirası 50 dolar dı yani zorunlu giderler ve ihtiyaçlar halkın alım gücüne göre olursa o zaman döviz yüksek olsun faiz de düşük olsun ben de kabul ederim.
    Kendi ülkelerinde aylık maaşları yarı yarıyaydı. 1000/2=500 200/2 =100 şeklinde

Sayfa 287/1006 İlkİlk ... 187237277285286287288289297337387787 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •