Sayfa 362/1002 İlkİlk ... 262312352360361362363364372412462862 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,889 - 2,896 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    kira sertifikası fiyaskosu, çöküşün en büyük sebebi. bu fon, öyle tahmin ettiğimiz gibi değişken fon modunda gitmiyor. içinde altına ve dövize endeksli hiç bir şey yok. kabaca yüzde 80 ile 75 arası hisse senedi, kalanı kamu ve özel sektör kira sertifikaları.
    pardon yüzde 70 75 civarı sertifika, kalanı hisse senedi. kısacası benim açımdan bulaşılmaz bir fon

2.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    ziraat portföyün kir sertifikası( sukuk ) fonunu almıştum. 1 hafta içinde % 1 düştü. İçeriginde kamu ve öze sektör kira sertifikaları var. Bu fonlar faize dayalı oldugu için sürekli artmazmı. Ne den böyle bir düşüş yaşadı acaba.
    Çok enteresan. kira sertifikalarında böyle düşüşler pek sık yaşanmazdı.

3.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    tabi ki oldu. ben de yay satacağım ama aynı uyarıyı alıyorum. ne yapmalı bilemedim.
    Hadi alamamak neyse de ( boşta pay yoktur vs., anlaşılabilir ) , satamamak gerçekten çok can sıkıcı ve ciddi bir sorun. Yatırımcıyı mağdur eden bir durum. Bence arayın portföy kurumunu sıkıştırın, satamamak ne demek.

Aslında fonlarda arz-talep/ alıcı-satıcı piyasa bazlı olmadığı için bir ''satış'' işlemi olmuyor, fon havuzunun ''geri alış '' işlemi var ve bunu pay sahibi ne zaman isterse yapacağını taahhüt ediyor fonlar.

4. Ben Hisse , Altın , Sabit getirili fonlar arasında dolanırken eğer altın , hisse yüksek ise bu durumda portföyü sabit getirili fonlarda bekletirim. Bu fonların en azından aylık mevduat getirisi kadar getiri getirmesini isterim. Mevduat gibi garantili getirecek sabit getirili fonlar neler dir ?

Kendim şu aralar düşündüğüm fon çeşitleri
    - Banka endeksi fonları ( çok düşmüş o yüzden girdim)
    - Değişken fon ( içinde % 30-40 arası olan hisse olan fonlar , digerleri faiz getirisi)
    - 30 endeksi fonu ( kademeli alınabilir)

5. Abd piyasaları kapalı olduğu için, banka alım-satım emrini almıyordur. Bugün o fonlar için haftasonu gibi. Sanırım yarın satış emri girebilirsiniz.

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hadi alamamak neyse de ( boşta pay yoktur vs., anlaşılabilir ) , satamamak gerçekten çok can sıkıcı ve ciddi bir sorun. Yatırımcıyı mağdur eden bir durum. Bence arayın portföy kurumunu sıkıştırın, satamamak ne demek.

Aslında fonlarda arz-talep/ alıcı-satıcı piyasa bazlı olmadığı için bir ''satış'' işlemi olmuyor, fon havuzunun ''geri alış '' işlemi var ve bunu pay sahibi ne zaman isterse yapacağını taahhüt ediyor fonlar.
    özür dileriz işleminizi şu anda gerçekleştiremiyoruz. lütfen fon alım satım saatleri içinde tekrar deneyiniz diyor. bu fon gece alınıp satılıyor da ben mi yanlış saatte deniyorum? ne kadar saçma sapan bir durum ya. bundan sonra sürekli düşüş olsa ve ben zarar etsem kim karşılayacak zararımı? bir özürle param gökten elime mi gelecek?

7.  Alıntı Originally Posted by ozdess Yazıyı Oku
    Abd piyasaları kapalı olduğu için, banka alım-satım emrini almıyordur. Bugün o fonlar için haftasonu gibi. Sanırım yarın satış emri girebilirsiniz.
    teşekkürler, olay anlaşıldı.

8. Abd piyasalari kapali bugun bu sebep ile bu fonlarin aliminda belki problem yasaniyordur

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 362/1002 İlkİlk ... 262312352360361362363364372412462862 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •