usdtry klasik bir boğa piyasası trendi yaşıyor ve tüm trendlerde olduğu gibi zaman zaman geri çekiliyor,düzeltiyor. ( hatta dimdik yukarı açıyla gitmemesi daha olumsuz çünkü sağlıklı bir yukarı trend sürüyor, alıcıların maliyeti düzele düzele gidiyor )
Bugünkü geri çekilmenin devamının gelip gelmeyeceği ile ilgili bilinen ve ihtimali artıran bir kaç teknik veri var aslında.
Bunlardan bir tanesi hacim. Usdtry'nin 4 saatlik ve saatlik grafiklerde gevsemeleri sırasında hacim kısılıyor, bu genel olarak piyasanın yukarı iştahının hala güçlü olduğunun en önemli ipuçlarından biri.
Bir diğeri, düşüş/kırmızı mumların hep pin yani iğne barlar olması. Yani gevsemelerdeki mumlar dipten değil mumun ortasından ya da yukarısından kapanıyor. Bu da satışların acil alım fırsatı kullanıldığı ile ilgili çok önemli diğer ipucu.
Sonuncusu ise vadeli kontratlardaki makaslama normalde faiz kadar önden giderken, bu sıralar çok daha önde gidiyor, bu da beklentinin spot piyasanın da önünde olduğunu söylüyor.
Muhtemelen piyasa da merkez bankasının bazı sınırlarda ( 7.50 vs. gibi ), satıcı olduğunu, aılmları karşılamak isteyeceğini bildiği için bölgeye yaklaşımlarında yeni alıcı isteksiz davranıyor. Ancak o bölgeye her yaklaşımında alıcı birikmesi bir öncekine göre artıyor. Bu da muhtemel bir kırılmanın yine yakın zamanda olacağını gösteriyor kanımca.
Teknik olarak da 7.50 üstü 7.80'e 1-2 haftalık vadede değeceğimizin önemli sinyali olacak.
Satıcılar için aslında en önemli sinyal 7.50 üstünde kapanışlar olursa, ve 7.80'e hareketlenme seri olmazsa, bu kez sonrasında 7.50 altı günlük kapanışlar net satış sinyali olur.
Yani ben dolar satıcısı olsam. Önce, 7.50 üstünde günlük kapanış ardından 7.50 altında günlük kapanış olursa satardım. Çünkü bu 7.50 üstüne ciddi satıcının geldiğinin açık işareti olur.
Özetle, teknik olarak yukarı hareketin pull-back ( geri çekilme ) tabir edilen küçük bir düzeltmesini yaşadık bugün. Benim öngörü/analizim budur.
Ancak elbette kimse geleceği bilemez.
Son düzenleme : hellistheothers; 10-09-2020 saat: 23:03.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri