-
Lidfa'yı eskiden bu forumda yazan Tınaz bey sayesinde duymuştum. 8 aydır ben de alabildiğim kadar aldım. Mart ayında yapılan Genel Kuruluna katılan arkadaşlar da oldu ve izlenimlerini yazdılar. Şimdi başka bir sitedeler ben şahsen çok güveniyorum Lidfa'ya.
%9.9'u Credit Suisse gibi bir dünya devinin. Şu anda patronlarla kendilerine daha fazla hisse satım anlaşması için görüşme halinde CS. Spk'ya göre yasal sınır olan %9.9 sınırındalar. Daha fazlası için hem Spk'nın izni hem de patronların hisse satması gerek.
CS bu şirketin yüzde 10 unu almış ve daha da fazlasını almak istiyorsa fazla söze gerek yok sanırım. Üstelik bu alım, şirketin halka arz tarihi olan 2014 yılından 6 yıl önce 2008 tarihinde olmuş.
2013 yılında ücretinin tamamını ödeyerek 12 mn liraya parasını peşin ödeyerek Galatasaray stadının yanındaki Skyland projesinden 14 adet ofis aldılar. Haziran sonunda teslim edilecek. Onları satarlarsa kasaya çok ciddi bir para girer.
Şu andaki genel müdürlükleri olan İstanbul Levent'deki Maya Center'deki yer de şirkete ait, kiralık değil.
2015 de yaklaşık 7,5 mn net kara karşılık 2016 da 21.3 mn gibi muazzam bir kar etti. Çıkarılmış sermayesi 30 milyon lira. Yani 30 milyon lot hisse var piyasada. CS'in 2.950.000 lot hissesi var. Geriye kalan yaklaşık 1.4 milyon hisse ise ky veya kurumsal yatırımcılarda.
Son gelen 2017/3 bilançoya göre hisse başı kazanç 82 krş. Şirketin her yıl %20 gibi bir büyüme hedefi var ve bunu tutturma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar.
2017/3 net karı da geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 2.7 mn lira daha fazla geldi. Bu sene toplamda 30 mn net kar gelirse hisse başı 1 lira net kazancı olmuş olacak.
Ülke çapında 26 şube ile 55 şehire hizmet veriyorlar. Toplam yaklaşık 60 faktoring şirketi var. Banka dışı faktoring şirketlerinin pek çoğunun sahibi ya Musevi ya da Ermeni kökenli yurttaşlarımız. Paradan para kazanmayı iyi biliyorlar doğal olarak.
Piyasadaki hisse sayısı az olduğu için sert hareketler yapmaya müsait bir hisse. 10.000 lot alım ya da satımla 20 kademe oynayabiliyor. Al satlık değil gerçekleşmesi öngörülen planlara göre tam bir biriktirme hissesi. Bu hızla karını artırmaya devam ederse ileride çok iyi fiyatlara gelmesi kaçınılmaz.
Paradan para kazandığı için halka arzdan sonraki 18 ayda 3 kez temettü verdi. Her seferinde net 34 kuruş. 1,5 liralardan bu hisseyi epey alan tanıdıklarım var. Ben geç girenlerdenim.
Dolarla, euroyla, petrol, altın fiyatıyla ilgisi olmayan bir sektör faktoring. Dolayısıyla dolar fırladı, euro düştü, kur karı, kambiyo zararı vs dertleri yok. Piyasada ilgilendiği esas olarak 2 şey var. Kısa vadeli faizler ve alacaklarının temerrüde düşmesi.
Faiz konusunda pek sürpriz olacağa benzemiyor. Alacaklarını ise teminatlarla garanti altına aldığı için o konuda da pek sürpriz yaşanmıyor ama sıfır patlakla da çalışıyor demek değil. Belli bir düzey kabul edilebilir ve Lider'in takibe düşmüş alacakları sektör ortalamasının çok altında.
6 ay önce Destek Varlık A.Ş. nin yüzde 49 unu satın aldı. Bu şirket bankaların tahsilatından umudunu kestiği borçları çok çok küçük bedellerle satın alıyor ve tahsil etmeye çalışıyor.
Bu yılın ilk 3 ayında yaklaşık 240 bin lira net kar yaptı. Ortalamaya vursak 2017 toplamında 1 mn kar da ordan gelebilir ve bu çok iyi bir rakam. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Takdir edersiniz ki bu tür hisselerde teknik çalışmaz. 100 bin lirası olan biri şu an hisseye yatırsa tavan olur. Temeline bakıp orta-uzun vadeli değerlendirilebilecek en iyi hisselerden biridir diye düşünüyorum. Kendi görüşümdür, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
orta vadeli inciler başlığında, sayın oralet_osman yazmış burda olmazsa olmazdı yer değiştirdim...
-
Kim yazdi ise guzel yazmis.
Beklemedeyiz bakalim
Hayirlisi
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
sayın nordstren bu güzel bilgi paylaşımından dolayı tşk ederim.inşallah aydınlık günler yakındır.saygılar.ytd
-
Bi kiprasma bi nazlanma, var gibi kızımız da bakalim....
-
Minor diplerini yapiyor sanirim patlamasi an meselesi 3 aydir sabit bir sekilde duruyor
-
Dostum bana bi 100.000 ver teknigi taktigi tepetaklak edelim
-
E be koylu kizi yeter bu naz ....
Valla asik usandirdin
-
Şirket 30.12.2013 tarih ve 87 nolu yönetim kurulu kararı ile Eryap Mühendislik İnşaat Taah. Tur. San. Ve Tic. A.Ş. tarafından İstanbul İli, Şişli İlçesi, İ. Ayazağa Mahallesi, 3. Ada, 4. Pafta 32. Parselde yapılmakta olan Seyrantepe Ofis/Rezidans projesinden B Blok Ofis Kule 34. Katta bulunmakta olan 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489 ve 490 nolu bağımsız bölümlerin satın alınmasına dönük satış vaadi sözleşmesinin imzalanmasına karar vermiş ve sözleşme gereği toplam 12,5 milyon TL + KDV ödeme 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilmiştir. İlgili ödeme özkaynaklardan ve Şirket’in faaliyetlerinden sağladığı kaynaklardan karşılanmıştır. İnşaat henüz yapım aşamasında olup ilgili sözleşme gereği 36 ayda teslim edilmesi öngörülmektedir.
eski forumdan aldım,benimde bilgim yoktu sayın Oralet_Osman yazınca biraz araştırdım güzel ve degerli bir yatırım
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri