Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Söylediklerin doğru. Ama şu var sen evlenmeye kalk evleneceğin kişi aynı şeyleri düşünecek mi? Kadınları sen bilmezsin %90 yeme içme gezme alışveriş derdinde. Senin o 20 yılda biriktirdiğini 1 yılda iç ederler sen farketmezsin bile . Çocuk yaptımı sonra boşandın mı ömür boyu nafaka ve aldığın evide verirsin. Sonra ömrün boyunca ona çalışırsın. Ya da ömrüm boyunca yalnız kalırsın.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!
Kimse önünü göremiyor..!!!
Hak hukuk yerlerde sürünüyor.!!
Ülke notu kokuşmuş çöp seviyesinde.!!
Şişirilen balonlar tek tek patlayacak..!!
Hiperenflasyon tüm hızıyla yolda.!!
Sisli pusulu havalarda Fiziki altın en sağlam güvenli liman.!!
![]()
Son düzenleme : BOSPOROS; 17-09-2020 saat: 14:30.
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Tahliye kararı alındığında verilen süreye rağmen ev boşaltılmamışsa, avukatınız, icra memuru, çilingir, nakliyeci ve polisle kapısına gidilir, kiracı ağlasa da sızlasa da zorla tüm eşyalar taşınır ve yeddi emine teslim edilir. Çilingir kilidi değiştirir avukatınıza verir. Yani evet zorla boşaltırsınız, ancak maliyeti olur.
Bu tür masraflar da ev satın alınıp kiraya verilirken hesap edilmeli, alternatif yatırımlarla karşılaştırılmalıdır.
Ev fiyatları enflasyondan fazla artıyorsa bu yıl yaşadığımız "aşırı ucuz kredi" gibi bir istisna olmamışsa ekonomi iyiye gitmiş oluyor ve kira getirisi evin fiyatının enflasyon üzerinde artışı yanında ihmal edilebilir bir hale dönüşüyor.
Ancak son 4 yıldır kira almak için ev satın almak, sokaktaki ayşe teyzenin dahi yapabileceği iş olan döviz almaktan dahi kötü getiri sağladı, yarı yarıya zarar ettirdi, halen de böyle. İstisnalar oluyor ancak piyasayı çok iyi bilmeniz gerek.
Kira geliri vergileri ve emlak vergileri de aşırı artmış durumda. Bu yüzden yatırım için ev almanın cazibesi kalmamış durumda.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Kiracı tuik enflasyonunun bile altında zam ile oturmayı teklif etse mal sahibinin kabul etmiyorum çık ya da tuik enflasyonu kadar öde deme hakkı var mı?
Eğer var ise bu devirse yıllık %25 civarında değer kazanan konutlarda kira geliri olmasa da olur deyip çık başkasına vereyim der.
Tabi bir veri tuik diğer veri kaynağı tcmb.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Sayın Tarantula , 6 seneden beri X Belediyesi ' nde çalışıyorum. Belediyede 2800 kişi çalışıyor . Yaşları 25-29 arası olanları saymıyorum bile ! Yaşları 30 ve üstü olmasına rağmen o kadar çok bekâr o kadar çok dul var ki o kadar yani ! Bu durum toplumun ne hale geldiğinin açık göstergesidir.
Toplum olarak özellikle kadınlar biz erkekleri ATM olarak gördüğü sürece bu böyle gelir gider. Kısacası evi , arabası olsun ve dolgun maaşı olsun diyorlar ya hani ! Asgari ücretin 2324 TL olduğu bu güzelim ülkede Allah aşkına 20-30 yaş aralığında olan bir erkeklerin yüzde kaçının evi , arabası ve dolgun maaşı var.
Yer İmleri