NNF yatırımcı sayısı çok fazla. Henüz fon başladığından beri de ciddi bir düşüş görmedi. Bizim senedi yoğun fonlarda bulunması gereken %80 hisse oranıyla global veya yerel bir çöküşte hiçbir hedge enstrumanı fondaki düşüşü engelleyemez.Eğer kumarbaz gibi o %20 yi gidip yüksek kaldıraçla endeks short falan açarlarsa bişey diyemiyorum ama hiçbir fon yönetimi de böyle cesur hamleler yapamaz. Yani bu oranlarla borsalarda düşüş olursa fon yatırımcıları zarar eder. İstisnasız tüm hisse yoğun fonlar pandemi dibinde %30-40 arası düşmüşler. Ancak fon yatırımı uzun vadeli düşünülmeli.
nnf nin geçmiş datası olmadığı için bakamadım ama tkf de pandemi dibinden bir hafta kadar önce fonun son 1 yıl getirisi %80 iken pandemi dibinde satan biri son 1 yılda %20-25 arası karla çıkmış olur ancak. O nedenle bu gibi çöküşler portföyü %100 o fonlara bağlamayanlar için fon ağırlık değişim fırsatı bence. Pandemi dibinde fon alabilen biri 6 ayda %80-90 arası karda.
Tabi bunu herkes beceremez ancak bakış açısı için söylüyorum.
Kendi adıma portföy büyüklüğümü göz önüne alarak diyorum benim için %40-50 yıllık kazandıran fon müthiştir...