Originally Posted by
ardozd
Geçen ekonomi kanallarından birinde çimento müstahsilleri başkanı konuşuyordu, sektörün durumunu anlatıyordu, tabi fabrikaların hepsi zor durumda. Çimento üretiminde enerji çok büyük gider, üretim maliyetleri ciddi artmış durumda, zam yapamıyorlar zaten mal satamıyorlar. Talebin artmasıyla ciddi fiyat artışları kaçınılmaz olacak.
10-15 yıl oldu sanırım, baştaş çimentoya iş yapıyorum, satınalma departmanı arkadaşlar hep, bir nedenle uğradım çay içerken masada elektrik faturasını gördüm, 2 milyon civarı bir rakamdı, bu ne böyle dediğimde her ay bu seviyelerde ödüyoruz zaten demişlerdi. Bu kadar zamdan sonra kaç olmuştur acaba.
Deprem olayına hiç girmek istemedim, 99 depremi sonrası borsa bir süre kapatıldı, açıldığında tüm kağıtlar taban taban giderken çimentolar tavan tavan gitti uzun süre. Kaçınılmaz ama insan hayatı üzerinden para kazanmak istemez kimse.
hocam sen biliyon mu
nuhun
fırınları çöp ile bile çalıştırırlar
zaten ab yapılandırma kapsamında yalında çöpleri yakarsak belkide yakıyoruzdur şaşirmayın
çöplerin yakıt olarak kullanılması enerji maliyetlerini aşağı çeker
ayrıca bizim ocaktan raya taş taşıyan eskavatörlerin ikisi lityum pille çalışıyor. Fabrikada yok yok.
karadenizde doğalgaz çıktı
biz marmara dibinde doğalgazı bulup işleyecek kapasitede beyinler var ve ayrıca şirketin enerji koluda var
kalkışmıyorlar o işlere bakarken fayı indirmesinler aşağı
Deprem gerçeği allah göstermesin kimsenin başına gelmesini istemeyiz
Neyin nerede gerçekleşeceğini ne kadar yaşıyacağımızın hiçbirimiz için garantisi yok
varsın para kazanmıyalım sağlılığımız sihhatimiz yerinde olsun
İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.
Yer İmleri