Alıntı Originally Posted by cevdetpaşa Yazıyı Oku
Nüfus %30 arttı diye buğday üretimi artırılabilir mi ki? Ne yapalım, yeni ülkeler işgal edip, bu ülkelerde buğday mı yetiştirelim. Senin Malthuss teorisinden haberin yok ellam!!

Nüfusun %30 artmasına rağmen buğday üretiminin aynı kalması üretimin tüketimini karşılamadığını göstermez. Bundan 30 yıl önce Türkiye'de insanların gıda tüketimin önemli kısmını ekmek oluşturmaktaydı. Ama şimdi bakıyorum aynı birey sayısından oluşan ailelerdeki ekmek tüketimi, eskinin dörtte biri bile değil.
Tabi bu benim gözlemim. Ekmek tüketimi aynı kalmış, hatta artmış aileler bile vardır. Ama bence kişi başına düşen ekmek tüketimi Türkiye'de en az %30 azalmıştır.

Herhalde bu insanların ekmek bulamayınca pasta yediklerini falan düşünmüyorum ben.
54 den 84 milyona çıkmış ,nüfus yüzde 30 artsa 70 milyon olurdu ,artış yüzde 64.Halkın ekmek tüketimi yüzde 64 düştü deseniz ne desem bilemedim şimdi.Asgari ücretli çalışan oranı şu anda yüzde 43 civarında.Bu oran 1980 de çok daha düşüktü Eskiden asgari ücret sembolikti kimse asgari ücrete çalışmazdı,ben kişi başı ekmek tüketiminin düştüğüne değil arttığına inanıyorum.Hadi ekmek konusu böyle olsun,bizde nüfusun yüzde 64 artışına rağmen üretiminin bu oranda arttığı tek bir tarım üretimini yazın o zaman,herkes mi rejime girdi nedir.