Sayfa 583/1002 İlkİlk ... 83483533573581582583584585593633683 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 4,657 - 4,664 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    hangi fonlar acaba?
    Oph sattım. Sabah onda sattım. Aynı günün aksamının fiyatından elime geçmesi gerekiyordu (ertesi günün fiyatından bir gün daha geç geçti, ama daha iyi oldu fon +2 yapti)
    Mps aldım aynısı oldu

2. Petrol değilde, dahacok petrol şirketlerinin hisselerinden oluşuyor diye biliyorum, o yüzden petrol artsada şirketin hissesi zarar ettiğinde düşebiliyor,
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Petrol almak ve portföy çeşitlendirmek için ideal aslında ama sıkıntısı petrol getirisinin hep altında getiriyor. Kısa vadeli trade için, petrol çıkışından yararlanmak, belki al-sat yapmak için ideal ama, bu benchmark başarısızlığı ile, 10 yıl sonra petrol fiyatı %50 artarsa, bu muhtemelen %5 artacak. Petrol aynı yerde kalsa, eksi olacak. Yani sorun getirisi değil, kıyas kriterinden de düzenli dayak yiyor.
    Keşke kıyasını da geçebilen elindeki etfleri hızla azaltıp artırabilen , iyi petrol fonları olsa ama başka yok. Petrol getirisini de ufak ufak aylık 1-2 puan da olsa geçebilen bir fon olsa ben girerdim düşünmeden. Bu, ufak ufak altında kalıyor sürekli aksine. Hiç bana göre değil.
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by Truman06 Yazıyı Oku
    Yapı kredinin fon takibi mükemmel. Fonun farklı günlerde alınan miktarlarının getirilerini yüzde olarak farklı gösterebiliyor. Alınalı kaç gün olmuş bilgisi de var.
    Ekran görüntüsü atmanız mümkün mü
    Kendi excelmizi şekillendirmede fikir verir belki

4.  Alıntı Originally Posted by vagus Yazıyı Oku
    Petrol değilde, dahacok petrol şirketlerinin hisselerinden oluşuyor diye biliyorum, o yüzden petrol artsada şirketin hissesi zarar ettiğinde düşebiliyor,

Evet hocam petrol şirketi hisseleri, petrol etfleri var. ( şirket hissesi var mı emin değilim, bildiğim kadar ile sadece etf var, son baktığımda öyleydi )Ancak benim için petrol bazlı bir fonun benchmarkı/kıyası brent'tir. Zaten kendi resmi kıyası da buna çok yakın bir değer. Yurtdışında vgenx mdgrx fsenx ıcpax gibi mutual fonların kıyası hep brent. Petrol şirketleri de er geç brent getirisine eşitlenir, kısa vadede sapmalar yaşasa da. Bu kısa vadede sapma yaşayabilecek, brenti geçebilecek olanları portföyde artırmak, brentin getirisini de aşacak petrol etfleri öngörmek, aktif yönetmek gerekiyor. Bu yüzden fon yönetim ücreti var. Yoksa petrol future alıp taşınır. Bu mantıktan son derece uzak, sürekli kıyasına yenilen bir fon. Yani petrol arttığında petrolden bir tık daha fazla artacak, petrol düştüğünde petrol kadar düşmeyecek, bir nebze az düşecek petrol türevleri, eftleri ve şirketlerine yatırım yapması gerekiyor. Elindeki petrol enstrümanları azaltıp artırarak bile relatif yapmak mümkün. Bu indice fon değil mutual fon. Mutual fonların hepsinde benchmark bu yüzden belirleniyor, bu yüzden en önemli kısım. Geçemeyeceksen olmuyor. İndice fonlarda ise indice yansıtması yetiyor.
    Ama her halukarda çeşitlilik adına petrol bazlı bir yatırım fonunun olması iyi. Çünkü sonrakilere yol açar en azından. ve elbette er ya da geç iyi petrol fonları da çıkar. Tabi , sadece benim kişisel analizim ve kriterlerimle böyle ve benim fikrim bu. Elbette asla ve asla yatırım tavsiyesi değil.
    Son düzenleme : hellistheothers; 02-10-2020 saat: 12:20.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5. Bildiğim kadarıyla AES elinde herhangi bir petrol sirketi hisesi yok. Sadece ve sadece vadeli kontrat tutan yabancı byf.

6. Doğru söylüyorsunuz, çok uzun süre elde tutmak gerekiyor, kıstasına uzun vadede yaklaşıyor
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Evet hocam petrol şirketi hisseleri, petrol etfleri var. ( şirket hissesi var mı emin değilim, bildiğim kadar ile sadece etf var, son baktığımda öyleydi )Ancak benim için petrol bazlı bir fonun benchmarkı/kıyası brent'tir. Zaten kendi resmi kıyası da buna çok yakın bir değer. Yurtdışında vgenx mdgrx fsenx ıcpax gibi mutual fonların kıyası hep brent. Petrol şirketleri de er geç brent getirisine eşitlenir, kısa vadede sapmalar yaşasa da. Bu kısa vadede sapma yaşayabilecek, brenti geçebilecek olanları portföyde artırmak, brentin getirisini de aşacak petrol etfleri öngörmek, aktif yönetmek gerekiyor. Bu yüzden fon yönetim ücreti var. Yoksa petrol future alıp taşınır. Bu mantıktan son derece uzak, sürekli kıyasına yenilen bir fon. Yani petrol arttığında petrolden bir tık daha fazla artacak, petrol düştüğünde petrol kadar düşmeyecek, bir nebze az düşecek petrol türevleri, eftleri ve şirketlerine yatırım yapması gerekiyor. Elindeki petrol enstrümanları azaltıp artırarak bile relatif yapmak mümkün. Bu indice fon değil mutual fon. Mutual fonların hepsinde benchmark bu yüzden belirleniyor, bu yüzden en önemli kısım. Geçemeyeceksen olmuyor. İndice fonlarda ise indice yansıtması yetiyor.
    Ama her halukarda çeşitlilik adına petrol bazlı bir yatırım fonunun olması iyi. Çünkü sonrakilere yol açar en azından. ve elbette er ya da geç iyi petrol fonları da çıkar. Tabi , sadece benim kişisel analizim ve kriterlerimle böyle ve benim fikrim bu. Elbette asla ve asla yatırım tavsiyesi değil.

7.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Bildiğim kadarıyla AES elinde herhangi bir petrol sirketi hisesi yok. Sadece ve sadece vadeli kontrat tutan yabancı byf.
    evet sonradan düzelttim sadece petrol bazlı etf var.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by vagus Yazıyı Oku
    Doğru söylüyorsunuz, çok uzun süre elde tutmak gerekiyor, kıstasına uzun vadede yaklaşıyor

yok hocam ben ifade edemedim belki tam tersini söylüyorum kıyasını düzenli geçerse uzun vade tutulur. bu öyle bir fon değil bence. ufak ufak fark yediği için kıstasından gittikçe uzaklaşacak.

Sayfa 583/1002 İlkİlk ... 83483533573581582583584585593633683 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •