Yine bir abd devi, bizim oyun sektörümüzden başarılı bir firmayı satın almış.

Buna inanamıyorum.

abd devi zynga, Daha yeni bizim oyun devimiz Peak firmasını 1.8 milyar dolara satın almıştı. Şimdide bizim Rollic i satın almış.

İmamlar ise seviniyor çünki ülkeye dolar girecek. Girip girmediğide kesin değil ya, satanlar parayı yurt dışında tutabilir, imamların eline suriyedeki nereden bulunduğu belli olmayan paralı askerleri beslesinler diye vermeyebilir.

zynga firması bizim ülkedeki rakiplerini birer birer satın alıyor ve tayyip seyrediyor. Büyük ihtimalle geleceğini düşündüğü dovizler için sarayında kutlama amçlı deve de kesiyordur.

Rekabet kurumu diye bir şey var, orayadamı güreşçi koydunuz.?

Maalesef chp dahil tüm partiler, devletdeki görevlere, sorumluluk olarak değil, ödül olarak bakıyorlar.

Belediye başkanı olarak seçildiğinde, o şehrin hangi sorunlarını nasıl çözerim diye düşünmüyor. Çok çabaladım, belediye başkanı olmayı başardım, artık bu ödülden faydalanmalıyım diye düşünüyor.

Belediye başkanlığını, milletvekilliğini ÖDÜL olarak görüyorlar, bir meslek, bir çalışma yeri, bir sorumluluk yeri olarak görmüyorlar.

Ödül olarak gördükleri içinde, çalışmaya değil ödülü yemeye geliyorlar.

özal ve sonrası siyaset değişti ve tamamen yiyicelerden ibaret hale geldi.

Siyaset=yemek olarak algılanıyor.

Siyasete atılanlar yemeyi seven insanlar haline geldi.

Size bir test.

Belediye başkanlığına seçildiniz. Bunu bu güne kadar, sorumluluk olarakmı görüyordunuz, ödül olarakmı görüyordunuz.?
Sorumluluk olarak görmüşseniz, gelişmiş insan ırkındansınız, ödül olarak görmüşseniz daha az gelişmiş insan ırkındansınız.

Şirkette müdürlük makamıda aynıdır. Ödül olarakmı gördünüz, sorumluluğunuzun artması olarakmı.?

akp mhp gibi agresif(hafif deyimle tabi) partilerden örnek veremediğimden, chp den örnek vereyim.

baykal komaya girdiğinde, baykal ı onurlandırmak için Antalya vekilliğine aday olarak koydular.

Lam hıyaroğlu hıyar, onurlandıracaksan chp binasının önüne heykelini koy.

Vatandaş milletvekilliği için neden oy veriyor(vermeli).?
Şehrindeki, ülkendeki sorunlarını görsün, anlasın ve çözsün diye.
Peki komadaki adam nasıl şehirde gezecek, sorunları dinleyecek, görecekte çözüm üretecek.?("sağlıklı vekiller bile gezmiyorki" diyeceksiniz)

Demekki chp yönetimi olarak, vekilliği çalışma yeri, sorumluluk yeri değil, ödül olarak görüyorsun.

İyi eğitimli chp de bile zihniyet bu haldeyse, diğerlerini siz düşünün. Yer altında geziyoruz.

zynga dan girdik, nereden çıktık yaw. benim beyin çok dağınık.

Aslında bunlar temel analize örnek oluyor.

Neyin, neyle bağı var.?
Sebep sonuç bağları bunlar. Bu bağları kurmazsanız, adam değilsiniz yaw, hıyarsınız...

Neyse tatlıyı sonraya bırakalım. Sanırım keyfim yerine geldi. bugün iyi geçecek gibi.

zynga aklıma geldi yine tepem attı. hıyarsınız olm siz. yani rekabet kurumu ve diğer ben hariç herşey.