Originally Posted by
matac
Sn. Safsata06, çocuğunuz için yani uzun vadeli bir yatırım planlaması amacindaysaniz ve "ucuz" maliyetli USD mevzuatınız var ise.
Eurobond yatırımını da araştırmanızı tavsiye ediyorum. Dediğiniz gibi enflasyonist bir ülkedeyiz ve bir ayağımızın mecburen "hard currency" üzerinde olması gerekiyor.
Bol kazançlar.
Bu arada seçtiğiniz fonlar kendi kategorisine rüştünü ispatlamış diyeceğimiz başarılı fonlar.
Değerli yorumunuz ve tavsiyeniz için çok teşekkürler Sn. matac
Küçükte olsa Eurobond yatırımlarım var ancak bildiğiniz gibi faizlerdeki oynaklıklarda anapara kayıp riski mümkün (vade öncesi satış işleminde) Yatırım her ne kadar uzun vadelide olsa esneklik ve konjonktüre göre değişiklik imkanının elimde olmasını istiyorum. Bu sebeple eurobond fonları daha makul ve uygun görünüyor. Ordada şu soru işareti ile karşılaştım. Bu gelecek fonunun kafamdaki çıkış amacı büyüme potansiyeli olan ve temettü verimi olması muhtemel hisse biriktirme olduğundan hisse fonu dışına çıkarsam amaç dışında bir yatırım olacağı kanısı oluştu. %25 lik altın ise eşimin ısrarı ile girdi portföye.(Abd'deki malum faiz kararları ile ons tarafında asgari 2-3 yıl yükseliş beklentisi, usd tarafını anlatmaya gerek yok heralde
%25 AFT hem yurtdışı piyasalardaki fırsatlardan yararlanmak hemde portföyün döviz ayağını (defansif) desteklemek amaçlı yer buldu.
Ancak 1. Portföyde usd mevduat yerine düşündüğüm fon eklemelerine eurobond fonu düşüneceğim.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri