Gerçekten çok ilginç, gerekçesi de yok doğru düzgün yazılmamış.
Yani eurobondu viopla varantla aynı kefeye koymuşlar risk bakımından. Böyle saçma şey olmaz, vade sonunu bekleyecekler için eurobondu en az vadeli mevduat kadar risksiz görüyorum. Vadesinden önce bozacaksanız kayıp yaşama riski var ama göze alınmayacak bir şey değil, tersine kazanç da mümkün. Hisse senedinden daha risksiz görürüm. Bir de TL cinsinden değerini hesaplıyorsanız ve dolar kuru düşerse kayıp mümkün artık onu da siz takdir edin.
20201006_195829.jpg
Taze tahvil 6.40'tan ihraç edildi.
Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Size katılıyorum ancak genelde toplum olarak kısa vade eğilimli, sürekli atım satım yapmayı seven ve bir çırpıda köşeyi dönmek isteyen bir yatırımcı profilimiz olduğu için öyle yazmış olabilirler diye düşünüyorum. Zira açıklamalar biraz bunu işaret ediyor gibi geldi. Genel profile baktığımızda orta-uzun vade yatırımcı yok denecek kadar az gibi geliyor.
Var aslında, gayrimenkul alıp kiraya vermek bu ülkedeki en büyük yatırım şeklidir, evladiyeliktir. Ben eurobondu da öyle görüyorum, yatır anaparayı yirmi otuz yıl vadeli, kuponunu kira gibi kullan. Böyle kabul edilirse kafaya yatar, yoksa gerçekten sabredemez bizim insanımız ortalama mevduat vadesi bile üç ayı geçmiyor.
Yer İmleri