Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7713 madde; 1 - 8 arası.

Konu: KERVN Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by lefewre Yazıyı Oku
    yorulma gönül, dönüş yolunda

şu dar ve kısıtlı zamanımda eğlenmek istiyorsam bazen investing'deki yorumlara göz atıyorum. özellikle yabancının çıktığı, ortamın yerli yatırımcıya kaldığı, 450 bin yeni yerlinin piyasaya girdiği şu günlerde bu biraz daha eğlenceli oluyor. tıpkı umut sarıkaya karikatürlerini okumak gibi. siz de deneyin, eğleneceksiniz.

şimdi bir şirket düşünün milyonlarca lira borcu var. SPK'nın kurallarına uymadığı için defalarca ceza yemiş. şirkette resmen taht kavgası var, baba-oğul-kız üçgeninde gidip geliyor sahiplik. aile birbirine düşman durumda. ve hissenin değeri nominal değerinin de çok altında, üstelik "neredeyse batak hisseler" grubunda sayılan takip pazarında.

evet bu hissenin adı Kervn. adam diyor ki, yeni destek-direnç noktalarımız burası. Kanal oluşturdu. Flama var. yani teknik analiz yapıyor (yazarken sesli gülüyorum)

mübarek, bu hissede sen neyin teknik analizini yapıyorsun? temel analizini yapsan zaten arkana bakmaz kaçarsın. ve bu hissede %10 fiyat artışı olacak diye giriş yapıp, kar bekliyorum diyen adamlar var yahu şaka mısınız siz? kar istiyorsan yerde sürünen banka hisselerinden seçer, 1-2 yıl bekler, büyük ihtimalle %100 karla ayrılırsın...

neyse, buraya dibi görmüş değil resmen çukura düşmüş bir hisseyi kötülemeye gelmedim. bugün bu hisseden bir miktar aldım. kar etmek için değil, hedef fiyat gözetlediğim için değil, bilanço beklediğim için değil. bu benim yatırım tarzım. LAs Vegas'a turistik ziyarete giden sıradan birisi şu da kumar param der ya hani. zaten kaybetmeyi göze almıştır. o parayı sırf eğlenmek için kenara ayırmıştır. beklentisi yoktur. işte böyle bir parayla, yarın bir gün hisse kot dışı bırakılır, şirket iflas verilir vs. tüm riskleri göze alarak yapılan bir giriş bu. neden? olur da -hani olmaz ya- aile kendi arasında anlaşır, bu şirketi düzlüğe çıkarmaya karar verdik der, komple satışa çıkarır bir alıcı çıkar, olur da kayyum atanır, şirket resmen düzlüğe çıkmaya başlar... bir anda tavan serilerine başlar diye... bu hayal şuna benzer: hiç tanımadığınız bir amcanız amerika'da ölmüş ve tüm mirası size bırakmıştır hani... ha işte onun gibi bir şey. belki bizim de bir amcamız vardır kim bilir. biraz da hisler... bazen hisler önemlidir. ama bazen...

bunun haricinde bu hisseye trade amaçlı giren herkesi öncelikle cesareti için tebrik etmek gerekir. ama sonuçta herkesin aklı kendine yeter, bildikleri de vardır mutlaka.
    ne demişler? tırnağın varsa başını kaşı... beklemekten zarar gelmez. bekleyelim bakalım 3-5 yıl...

Not: söylediklerim sadece kendi düşüncelerimdir, hiçbir biçimde yatırım tavsiyesi içermez, zaten tavsiye verecek hiçbir yetkinliğe de sahip olduğumu düşünmüyorum.
    ben bu yazıyı yazdığımda hisse 0,38 TL idi. ortada kayyuma dair zerre bilgi yoktu, zaten bu hisse için ancak iki mucize gerçekleşirse fırtına kopar demiştim. nereden bilecektim o fırtınanın bir hafta sonra kopacağını. olmaz denilen şey oldu, 8 yıldır insanların hayali, isteği gerçekleşti ve yönetime kayyum atandı. ben bir kaç yıl daha süründürür derken beklenen haber geldi. resmen devlet kuşu kondu hisseye. borsa biraz kısmet, biraz analiz, biraz his, biraz da mantıklı düşünme sanatının toplamıdır sanırım.
    Burada yer alan herhangi bir bilgi, yorum ve tavsiye (niteliği ne olursa olsun) yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

2. soru 4 hisseyi almak istiyorum ama alamıyorum ne yapayım, emirleri ne zaman gireyim, hangi tip emir vereyim?

tavan tavan giden bir hisseyi aill almak istiyorsanız ve satış azsa sizin de tavandan emir verip, sıranızın gelmesini beklemekten başka çareniz yok. (aynı şey taban taban giden ve alışı az olan hissede tabandan satış vermeniz gerektiğine gibi)

gün içinde alım yapamazsanız akşam seansından sonra tekrar emir vermek zorundasınız bir sonraki gün için. bazı aracı kurumlar 18:10, bazıları 18:30'da sonraki günün emrini almaya başlıyorlar. eğer hala görememiş olursanız ekranlarınızı 5 dakikada bir yenileyin ve sonra da lımınızı verin.

bu pazarda, PİYASADAN LİMİTE EMİR VERİLMEZ! çünkü yeni tebliğe göre sabah seansında bu tip emirler iptal oluyor. ancak gün içinde bu tip emirle alım girilebilir.

illa almak istiyorum, kararımı verdim diyorsanız LİMİT FİYAT seçilip TAVAN FİYAT seçilerek alım girilir (en üstteki en büyük rakam tavan fiyattır) , bu şu demek bana tavandan bile olsa ver. ha merak etmeyin tavandan satış yoksa alt kademeden varsa o kadameden verir en üst kademenin fiyatıyla.
    unutmayın en erken emir veren alım sırasına ilk girer! (tam tersi taban için de doğrudur. ilk emri veren en düşük fiyattan emir veren alıcı varsa satar kurtulur)

emir verdim ama almadı! 15 milyon lot alımı tavandan yığılıp da satılan lot az olunca sıra size gelmediği için almamış olabilirsiniz! her gün bunu denemeniz ta ki alım gerçekleşene dek bunu tekrarlamanız gerekmektedir.
    Burada yer alan herhangi bir bilgi, yorum ve tavsiye (niteliği ne olursa olsun) yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

3. soru 5) Hissede hedef fiyat nedir?

hiçkimsenin aklıyla, sezisiyle alım-satım yapmayın! kimse sizin babanızın oğlu değil! çoğu kişi borsaya dair en ufak bilgisi bile yok. atıp tuttuğu rakamların hiçbir dayanağı yok. başka hisselerle kıyaslamayın her hissenin kendi dinamiği vardır (lot sayısı, fiili dolaşım, hikayesi, tahtanın sahibi, alım satımda yığılan miktarlar vs)

AMA her şey güzel gidiyor ,tüm hikayeler gerçekleşiyor ne olabilir ki diyen için şu yanıt verilebilir. yükseliş trendinde olan ve talebi çok fazla olan ve bir çok hikayesi olan ve hikayeleri gerçekleşen bir hissenin yükseliş trendini kimse kıramaz. zaman zaman alttan mal toplamak, küçük yatırımcının elinden malı alıp yola devam etmek için tahtayı oynatacak kadar lot sahibi gruplar suni tabana verip korku panik yaratsa da bir kaç gün sonra yükseliş daha da sert olur genelde.
    bu tüm benzer hisseler için doğrudur.

kervn'a gelince: hisse 2012 yılında 5,3 TL'yi görmüş. o zamanın parasıyla 5,3 TL. o zamanın kuruyla 3 dolar imiş. enflasyon hesabı üzerinden hesaplamak isterseniz yok kur üzerinden hesaplamak isterseniz ikisi de açık, kendiniz bulun. o zamanın 3 USD'ı bugün ne yapıyor hesaplamak size kalmış.

ha buraya kadar gider mi? yukarıdaki hikayeler gerçekleşirse gitmemesi için bir neden yok! trendi kimse kıramaz.

lakin hiçbir şey beklendiği gitmez, her türlü bela gelirse şirketin başına o zaman geldiği yer olan 0,38 TL'ye dönmemesi için de bir neden yok.

evet diğer forumlarda sorulan soruların tüm cevapları yukarılarda paylaşıldı. düşünüp taşınmak size kalmış . arabanızı ocağınızı satıp da riske girmeyin. riske atacağınız miktarı iyi düşünün tartın biçin ve kendi kararlarınızla verin.

yapılan tüm analizleri google üzerinden aratıp araştırın, teyit edin. babanızın oğluna dahi güvenmeyin.
    sadece analiz ve verilere dayalı işlemler yapın.

Allah beklentilerinizi boşa çıkarmasın.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •