yazdıklarınızın her harfine katıldığımı belirtmek isterim. nnf olayındaki tesbitleriniz de son derece yerinde. geçen yıl b4the news burak arslanın eğitimine gittikten sonra bazı arkadaşlar bir gurup kurdular ve guruptan bir arkadaş beni arayıp bu fondan ve yöneticilerinin başarılı olduklarından bahsetti. yani sürekli hisse, altın ve wiop kontratıyla uğraşarak anlık işlem yapan kişiler arasında dahi bu fon dillendi. bu duruma iki açıdan bakabiliriz. öncelikle fon büyüklüğü ne kadar artarsa yönetimin işine gelir. çünkü ona göre yönetim ücreti alır. yani onların bizim gibi, aman fazla dillenmesin, sonra şişer, getirisi artar gibi bir dertlerinin olmadığına eminim. bizim gibi düşünseler zaten fona özel twitter sayfası açıp son derece de başarılı şekilde reklam yapmazlar. diğer yandan ise portföy büyüdükçe aynı başarıyı nasıl sürdürecekler? şayet getiriler zayıflamaya başlarsa da para çıkışları hızlanır ve yönetim ücreti bağlamında bunu da istemezler. işin özeti, sizin de bahsettiğiniz gibi abartmadan sakin bir şekilde fon ismi de paylaşılmalı. yatırım fonu isminin yasak olduğu bir yatırım formunun hiç bir anlamı ve faydası olmayacağı kanaatindeyim
Yer İmleri