Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6822 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Korktuğum gerçekleşmiş.

    Bu akşam kafa bulutlu yani hafif içkiliyim.
    İçkiliyken abartılı yazıyorum, otokontrol kayboluyor, sağa sola çok sallıyorum.

    Önceki yazıyı yazdım, tekrar okuyunca sivri kısımları sildim yeniden kaydettim. O arada boshyatirim kardeşim sildiğim kısmı yakalayıp alıntı yapmış, üzerinede buraya yapıştırmış.

    Neyse bugün portfoyde planlar fena gitmiyor. BIST de tahmin ettiğim gibi long da olan manipulatör balinalar BISTi bırakmadı, satışları karşıladı. Planlarını tahminen yazmıştım. Bilançolara beraber mal dağıtacaklar. Erken düşsün istemiyorlar. tabi tamamen tahmin, alakasız çıkabilir.

    Peki yabancı satışına(bankalar) dayanabilirlermi.? Çok satış gelirse dayanamazlar. Mecburen salarlar ve satışların biteceği günü beklerler.

    ---

    Ons altın ise sabah tahmin ettiğim gibi. Şimdilik tabiki.
    Tahminim doğru çıkıyor diye kazandığımı zannetmeyin. Erken kapayıp erken alıyorum, o sebeple göründüğü gibi kâr etmiyorum. Bir Önceki short pozisyonu maliyetine 1900 de kapadım. Yani erken kapadım.

    Long alış maliyetimde düşük değil.
    Çok kazandığımı zannetmeyin.

    Şaşırıyorsunuz tabi, herkes 1 kazanır 10 kazandım der. Ben ise kazançlarım ispatlı olduğu halde olabildiğince gerçeği söylemeye çalışıyorum. Alıştığınız tarz değil farkındayım. Benide böyle kabul edin.

    Her işlemimide yazmıyorum, canım çok sıkıldığından yazmadığım oluyor, yada emin olmadığım pozisyon alırsam millet etkilenmesin diye yazmadığım oluyor, yada yazınca psikolojik olarak kendimi yük altında hissediyorum, yazmayınca rahatım bu sebeplerle pozisyonumu çoğunlukla yazmıyorum. Ama toplam K/Z yi her zaman doğru yazıyorum. Yön hakkındaki fikrimide her zaman doğru yazmaya çalışıyorum.

    ons'da Önceki short dan emindim yazdım.
    Şimdiki longdan emin değilim. Yazmasam iyiydi. Zaten az aldım, kaale almayın.

    2 gündür kendimi anlatıp duruyorum. Kesmem lazım. 2 akşamdır hafif içkiliyim o sebeple.

  2. #2
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    adnan menderesin yaptıklarının bazılarının özeti. hatırlayalım. 1950 ve 1960 tarihleri arasında 10 yıl başbakanlık yapıyor. abd ajanı celal bayarın kurduğu partide ön plana oturtuluyor.

    * demiryolları yerine karayollarına ağırlık veriliyor. Tüm dünyanın harıl harıl demiryolu döşediği dönemde, biz koç ailesinin ithal edip satacağı ford otomobilleri için, fakir halkın parası ile otomobillere alt yapı yapıyoruz. Otomobil ithal edip satan yahudi koç ailesini zengin ediyoruz.
    * okur-yazar oranının 1955-60 döneminde gerilediği, 1955'te % 41 iken 1960'da % 39,5 e düşüyor.
    * 1954 sonrası Pek çok ürün bulunamaz hale geliyor. nal çivisi bile bulunamıyor, şeker, ekmek karneye bağlanıyor. 1955 Ankara'da 21 kuruşluk düğmeyi 25 kuruşa sattığı gerekçesiyle bir esnaf 1 yıl hapis, 3 yıl ticaretten uzaklaştırma ve 1.000 lira para cezası veriliyor. akp döneminde 2019 da Fiyatı arttı diye soğan depolarını nasıl basmışlardı.? Hiç bir sonuç alamamışlardı, baskınlar göstermelik, halkın gazını alma, suçlu icad etme yöntemiydi, soğan depoları zaten akp nin verdiği depo teşvikleri ile akp lilerce kurulmuştu.
    * her fırsatta Atatürke dönemine ve Atatürk'e hakaret ediliyor. menderes dönemindeki yokluk için, 1. dünya savaşı, kurtuluş savaşı ve 2. dünya savaşı kıtlığından geçen ismet inönü dönemi suçlanıyor.
    * imam hatip eğitimi başlatılıyor. kuran kursları açılıyor. din dersi zorunlu hale geliyor.(abd istemiş olmalı) 18 yıldır Türkçe okunan ezan, halkın anlayamadığı arapçaya dönüyor.
    * 1954 Köy Enstitüleri kapatıldı.(abd istemiş olmalı) Kapatılma süreci chp ile başlıyor, menderes döneminde tamamlanıyor. imam hatipler, kuran kursları açılıp, HALKA kaliteli eğitim veren köy enstitüleri kapatılarak, halkın eğitimsiz cahil kalmasının temelleri atılıyor. Ülkenin eğitimli halk sayesinde kalkınması istenmiyor. Kolay ele geçirilip yönetilmesi için eğitimsiz, cahil, her söyleneni doğru sanan, sorgulamayan, halk kitleleri gerekir. O dönem medya, gazeteler, dergiler tamamen yahudiye ait. O dönem para ise abd ve ingiliz siyonistlerinde var ve bu siyonistler bu gücü Türkiyedeki yahudilere iş ortaklıkları aracılığı ile aktarıyor. Seçim kazanmanın en önemli yolu para(toplum liderlerini satın alma) ve medya(algı yaratma). O dönem ikiside sadece yahudide var.
    * koreye asker gönderip abd ye üs kurma ve petrol arama hakları veriliyor. (abd istemiş açık)
    * medya ve yargıyı ele geçiriyorlar. kendilerinden olmayana işten atma korkusu ve polis zoru ile gözdağı veriyorlar.
    * Başbakan Adnan Menderes'e göre muhalefet, "Siyasi sapıklık, sahte ihtilalcilik, inkarcılık, adi ve alçak iftiracılık, sahte hürriyetçilik ve tedhişçilik' yapmaktaydı.
    * 1954 seçimlerinde DP hile yaptı iddiası ile oylar yeniden sayılacakken. Oyların olduğu bina yakılıyor, delil kalmadığı için seçim geçerli sayılıyor.
    * Seçmen kütükleri hazırlanırken, CHP'li seçmenler "kütük'ten yok ediliyor. Oy kullanamadan evlerine dönüyorlar. 1957 seçimleri, 1946 seçimleri ile birlikte tarihimizin en şaibeli seçimleri olmuş.
    * Dış borç 1950 yılında toplam 2 milyar 450 milyon iken 1959'da tam iki katına çıkarak, 4 milyar 894 milyona yükseldi. (Yahudi taktiğidir bil ülkeyi borca sokup yularını eline almak.)
    * Cumhurbaşkanı da, Başbakan da demokrasiyi askıya almaktan ve muhalifleri ölüm cezası ile cezalandırmaktan söz etmeye başlamışlardı.
    * 1958 de menderes, Said-i Nursî'nin yaşadığı Emirdağ'a gider. Said-i Nursî, bu olaydan sonra ülke içinde gezilere başlar. menderes Risale-i Nurların ilk kez serbestçe basılması için 1956'da talimat vermiş ve kağıt tahsisi yapmış.(nursi büyük ihtimalle abd nin desteklediği tarikatlerden, abd isteği ile adnan menderes bu tarikate destek vermiştir. Sonrada siyasiler devlet eli ile fetullaha ye destek veriyorlar.)
    * 28-04-1960 öğrenci gösterilerine polis baskısı 1 öğrenci ölür, İstanbul ve Ankara'da sıkıyönetim ilan edilir.
    * 1952'de NATO'nun isteği üzerine komünizme karşı gayri-nizamı harp yapacak Seferberlik Tetkik Kurulu, daha sonraki adıyla Özel Harp Dairesi kurdu. (abd istemiş olmalı)
    * 1954 yılında Yabancılara petrol arama ve çıkarma izni verildi. (abd istemiş olmalı)
    * Tek parti döneminde kurulan bazı traktör ve basma fabrikaları Menderes döneminde özelleştirildi veya ekonomik olmadıkları için kapatıldı. Nuri Demirağ tarafından kurulduktan sonra ismet inönü tarafından devletleştirme kapsamına alınan uçak ve uçak motoru fabrikaları, Eskişehir tank fabrikası ve Kırıkkale silah fabrikası Menderes döneminde NATO standartlarına uymadıkları gerekçisiyle kapatıldılar(abd istemiş olmalı)
    * Tahkikat Komisyonu"nu kurdu. 15 DP milletvekilinden oluşan komisyon hem suçlama hem de yargılama hakkına sahipti. Komisyon 5 kişiden fazla yan yana yürümeyi bile yasakladı.
    * Turan Emeksiz hükümete karşı istanbul Üniversitesi'nde düzenlenen bir protesto mitinginde polisin açtığı ateş sonucu öldü. Hüseyin Onur ise sol bacağı kesilerek kurtarıldı.
    * menderes hükümeti, ordu darbe yapacak gerekçesiyle daha 6 Haziran 1950'de, Genelkurmay Başkanı Nafiz Gürman olmak üzere bütün üst komuta kademesi dahil olmak üzere 15 general ve 150 albayı re'sen emekliye sevk etti.
    * Kamu geliri/GSMH; CHP'nin iktidarı bıraktığı 1950'de 16.1 iken, DP iktidarı sonunda 1960'da 12.9'a düştü.
    * Kamu açığı/GSMH; 1950'de 1.5 iken, 1960'da 2.7'ye çıktı.
    * Ekonomik büyüme 1950'de 9.4 iken, 1960'de 3.4'e düştü.
    * Enflasyon 1950'de (eksi) -4.3 iken, 1960'da 7.4'e fırladı.
    * israili 1949 da chp başbakanı islamcı sarıklı denen şemsettin günaltay tanıyor. günaltay için kripto sabetaycı deniyor, imam hatipleride ilk açan bu adam. 1950-1960 döneminde israilin en hakiki dost ve müttefiki idi. ben guryon, makamında menderes i ziyaret etmişti. 4 Temmuz 1950'de ilk ticaret anlaşması imzalandı. Türkiye, israil kurulduktan yaklaşık bir yıl sonra 9 Mart 1950'de Tel-Aviv'de elçilik açmış, ilk elçisini de 1952 yılında göndermiştir. Türkiye'nin tanıma kararı aldığı İsrail Devleti, 29 Kasım 1947 tarihli kararla sınırları belirlenmiş olan İsrail'di.


    mendersein partisi DP yi kuran celal bayar denen yahudidir. abd nin adamıdır. Türkiyeyi sömürgeleştirme hareketinin bir parçasıdır. menderes idam edildiğinde, CIA elemanları tarafından Türkiye tehdit edilerek celal bayar, "yaşlı" bahanesi ile kurtarılıyor. Kullanışlı aptal, abd ye hizmet eden menderes ise asılıyor.

    celal bayar dışarıdan yahudi parası, ve içeriden yahudi medyası ile destekleniyor ve parti kurdurtuyorlar. Kullanışlı aptal olarakta menderes seçilmiş olmalı. Dev yahudi parası(satın aldıkları siyasiler, dini liderler, toplum önderleri, köy ağaları), TR deki medyası(gazeteleri dergileri) sayesinde seçimleri kolay kazanıyorlar.

    Savaş yaralarını sarmakla uğraşan, demokratik seçim nedir bilmeyen ülkede, bu işin profesyoneli olan yahudilerin seçim kazanması kolay oluyor. Daha ikinci seçimde farklı şekilde kazanıyorlar. Bugüne kadarda hiç bir seçimi kaybetmiyorlar. Tüm partilerin arkasında onlar var. Ya tamamen parti kendi projeleri, yada içerideki adamları, ülkedeki şirketleri, dev paraları, hakim medyaları, sayesinde kontrolleri altında.

    Bu işleri yapabilmeleri için medya şart. Para ve siyonist misyoner okullar da yetiştirilip devlete yerleştirilen öğrenciler ise ise diğer ayaklar. tarikatlar en kolayı, onlar alınıp satılabiliyor. celal bayarda misyoner okul mezunu pek çok diğer siyasetçimiz gibi.

    adnan menderes o dönem Aydın'da toprak ağası. İsmet İnönü hükümeti döneminde 1945 de çıkan köylülere toprak dağıtma yasasına karşı.

    adnan menderes yargılandığı içinde özal dönemine kadar 20 yıl rahat ediyoruz.
    Bugün ileri teknolojide dünya ile yarışan Aselsan, Tübitak, Tusaş, Havelsan gibi şirketlerimiz o dönem kuruluyor. Bugün övündüğümüz IHA lar, güdümlü füzeler, helikopterimiz, gibi savaş silahları bu firmaların üretimi. Hepsi menderes ve yine abd ye hizmet eden özal ailesi dönemleri arasındaki bölümde kuruluyorlar.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •