Sayfa 227/556 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327 ... SonSon
Arama sonucu : 4441 madde; 1,809 - 1,816 arası.

Konu: INFO - İnfo Yatırım

1. Temel analize inanan biri olarak düşüşleri fırsat olarak görüyorum, arkadaşların dediği gibi "bedelli tavanları" peşinde koşan kumarcılar üzülmüş olabilir. Şirketin ürettiği kar arttıkça ben devam ederim. Bu tarz şirketlerde düşüşün sebebini aramaktansa makul miktarlarda değerlendirme taraftarıyım. Bu şirketin farklı amaçla bedelli yaptığını ilerleyen bilançolarda hepbirlikte göreceğimizi düşünüyorum...

ytd.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by ibagatir Yazıyı Oku
    Merak ettiğim için soruyorum , 10,50 altına geldiği zaman ne gibi hikaye yazılır ?
    hikaye yeniden yazilir olayi artik o saatten sonra yeni bir trend olusumuna girmesi anlamini tasiyor !

bu durum yeni sartlari gerektirir. olay bu kadar

f/k 10-11'lere geldiginde yeni sartlar daha kolay saglanir. bedelli sonrasi sirketin sermaye yapisi da epey guclenmis olacak zaten

dolayisi ile cok ozel bir durum yok sn. ibagatir. orta vadeli dusunenler acisindan problem olmayan seyler ama kisa vadeli dusunenler icin dusunulmesi gereken bir problem
    Son düzenleme : hayek; 24-10-2020 saat: 11:01.

3. 2.çeyrek karı kağıdın potansiyeline ve beklentisine göre çok iyi bir kar değildi bana göre. Kas işlemlerinden ötürü böyle geldiği ifade edilmişti. Olumsuz olarak gördüğümüz 2.çeyrek karını bundan sonra gelecek karların tabanı olarak alırsak 7*4=28 Milyon TL 4çeyreklik kar olur şuanki piyasa değerimize göre 13 fk oluyor. Her çeyrek artan özkaynaklar, bedelliden gelecek para, açılan şubeler, artan komisyon oranları, artan pazar payı, büyüme imkanları vs. vs. bütün olumlu şeyleri göz ardı ettiğimizde bile 13 fk ile fiyatlanan bir hissemiz var. Hisse senedi alırken ne kadar kazanırımdan ziyade bu kağıt en fazla ne kadar kaybettirir diye bakarım. Bu yönden değerlendirmek istedim

4. Sadece şunu söyleyebilirim; fiyatın düşmesi olumlu benim açımdan, mazallah yükselirse nasıl lot sayılarımızı arttırabilelim. Ben açıkçası 4ncu çeyrekten daha umutluyum. Bütün çeyrekler bir kenara 4ncu çeyrek ayrı bir kenara benim için.

SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Buarada şube sayısı arttıkça maliyet yüküde artar. Ben belli bir yaygınlık kazandıktan sonra daha az şube dilerim.

6.  Alıntı Originally Posted by ROOKY Yazıyı Oku
    Buarada şube sayısı arttıkça maliyet yüküde artar. Ben belli bir yaygınlık kazandıktan sonra daha az şube dilerim.

Geçenlerde twetterda birisi paylaşmıştı info nun yeni açılan şubelerden bir tanesinin videosunu. Gayet büyük ve modern bir şubeydi. Öyle 2 oda 2 masa bir şube değil.

Benim dikkatimi çeken bir durum açılan şubeler genellikle gelir düzeyi yüksek yerleşim yerlerinde oluyor. Bu da son zamanlarda artan işlem hacim paylarindan belli oluyor. Yeni acilan subeler mutlak islem hacmini artiriyor ama bu şubelerinde mutlak giderleri var. (Personel, kira, elektrik, su, ısınma, ikram vb.)

Gelirler tarafini az çok hepimiz biliyoruz sağolsun monaroza dostumuz paylaşıyor. Giderlerden tek gol yiyebilecegimiz kalem bu genel giderler olabilir. Buradan kötü bir surpriz olmazsa, sayın monaroza nın paylaştığı ortalama 15 milyon çeyreklik kârın üstü olur altı olmaz bence.

Saygilar...

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Türk insanı ki buna bu konuda ben de dahilim biraz muhafazakar. Muhattap aradığımda en azından yaşadığım şehirde yüz yüze görüşebileceğim birisini isterim. İnfonun banka dışı aracı kurumlarda birinci sıraya yükseldiğini görmeye başladık, bundan sonra banka aracı kurumlarından pay kapması gerekiyor bu bakımdan şubeleşme olayını çok abartılmamak kaydıyla mantıklı buluyorum. Gedik Yatırım Holding'in Yatırım bankası kurulması yönünde attığı adımları da biraz bu yönde değerlendiriyorum. Oradaki durumlar olgunlaştıkça daha net anlaşılır

8. İnfo gibi büyüyen , finansallarını düzelten , karını artıran şirketlerde vadeniz minimum bence 7 ay - 1 sene olmalı , tam kazanç için , ben şimdiye kadar hep böyle yaptım zararınıda görmedim mesela ismene girdiğimde ilk başta - % 35 zarar girdim sonra % 100 üzeri karla çıktım ( biraz var ismende daha ) 6-7 ayda , hedef fiyatınız olsun 1. 2. , ismenciydim bu şirketi çok beğeniyordum ama infoyuda değerlendirdim potansiyel fazla olduğu için önümüzdeki 1 sene buna geçtim , ha ismen gidermi gider daha ama bunda potansiyel daha fazla ,eğer portföyünüz küçükse arada al sat yaparsınız treni kaçırmamak için , ama eğer portföy büyükse zaten siz indikten sonra tekrar binene kadar tren kaçar böyle şirketlerde , İsmenin 11 olduğu bir fiyatta infoyu daha aşağıya çekerlerse o zaman tahtacı efendi görür mal nasıl kaptırılıyor , ha birde bu fiyat şirket için pahalıymış böyle şeyler de görüyorum yine bir örnek önceki yatırımım klimasan ben girdiğimde 8 liraydı geç farketmiştim çünkü 3,5-4 ten 6 ayda 8 e gelmişti millet çıkıyordu çok değerlendi artık riskli diye bu hisse 6-7 ay sonra 20 üstünü gördü bende 19-20 arası çıktım Son çeyrek mali tablo beni tatmin etmediği için şu anda hisse düşüklerde , bunu şunun için söylüyorum info gibi hisseler sabır ve kazanç işi , kısa vadeli hareketlere kapılmamak lazım yoksa sonra bakakalırsınız arkadan , ha birde bedelci uyanıkları var bu şirket bedelli açıkladı uçacak kacacak rüçhanları % 400-500 le satarız ha ha satarsın , ulan girdiğiniz şirketi bir araştırın bir bilgi sahibi olun ama yok vurgun yapacak beyfendiler sonrada görürsünüz şeyinizi , diğer forumlarda görüyorum yazıyor adamlar 15 le info almış bedelli hisseleri inince adam dünya kadar zararla çıktım diyor söve söve yazıyor halbuki saf bir düşünse bu hisseyi belki 2021 30 dan 40 tan satacak , iyi oluyor böylelerine üzülsekte ,

Sayfa 227/556 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •