-
Evvelce de yazdım belki, tekrarlıyorum.
Ben bu hisseye ikinci kere geldiğim 2016 darbe sonrasında 7.15 den ilk alıma geçtiğimde hedefim 18-20 lerden satıp çıkmaktı. Öyle bir noktaya geldim ki hiç kağıt satmadan, bir kere sattım aşağıdan tekrar fazlasıyla yerine koydum, imkanım, param oldukça sürekli aldım üzerine koydum, şükürler olsun..Neyse..
Tabi çokça düşünür oldum nereye kadar çıkar ne zaman satmalı kaçmalıyım..
Ama birkaç hafta önce Fransa fabrikasını okudum, Fransa Brisa fabrikası kapanmış, üretim Türkiye'ye kaymışsa.. Fransa'nın kapatılması beklenmedik bir şey mi, yoksa planlı mıydı. Zaten İzmit'te çalışan bir fabrika vardı Aksaray'a neden gerek duyuldu üstelik çok büyük bir arsa üzerine kurulu gittim gördüm iki yıl evvel..
Organize Sanayide örnek vermek gerekirse 1000 metre arsa var, bu arsanın 500 ünde yüzlerce irili ufaklı fabrikalar var, kalan 500 metre sadece Brisa'ya ait, devasa bir arsa verilmiş Brisa'ya..Şu anki mevcut Brisa fabrikasının arka tarafı bir fabrika yapacak kadar boş, muhtemelen boş kalmayacaktır, önümüzdeki zamanlarda bir şeyler lanlanmıştır diye sesli düşünüyorum.
Velhasılı, Japon ortak bazı ülkelerdeki fabrikalarını Aksaray'da topluyorsa, tekrarlıyorum plan Aksaray'ı operasyonun merkezi yapmaksa ve Fransa ilk operasyon ise, burada yazılıyor ya hani dondurma, ballı kaymak, börek vs. diye mükemmel, şahane bir durum bu hem Brisa özelinde hem Türkiye özelinde. Hepimizin bildiği gibi otomobil, kamyon, otobüs ana ve yan sanayi bakımından ülkemiz önemli hale geldi, gelmeye devam ediyor. Şimdi tek tek saymaya lüzum yok bu şirketleri, gelecek olanlar, siyasi ekonomik nedenlerle gelmeyen ne olduğu belli olmayan WW gibi. Ama birkaç gün önce WW/Ford ortaklığında bir işbirliği olduğu, yatırımın Kocaeli olduğunu gözüme ilişti, detayını hatırlamıyorum şimdi. Yani yabancının otomotiv konusunda Türkiye aşkını FMZIP, BOSH Fren gibi diğer şirketlerde görüyoruz zaten..
Tekrarlıyorum Japon ortak, bizim şu an bilmediğimiz bazı ülkelerdeki, bölgelerdeki operasyonlarını üretimi devam etmekte olan Aksaray'a kaydıracaksa ve bu birleşime Fransa ile başlamışsa ve umarım devam edecekse, valla şahane günler bizi bekliyor.
Hal böyleyse benim 18-20 hedefim hikaye masal olur artık.
Birkaç ülke daha kapansın üretimleri buraya kaysın siz deyin 40-50 ben diyeyim 70-100.. Biraz daha zaman ve şans verelim Brisa'ya.
Abi uçmuşsun deyin bana, eyvallah! O zaman sorarım size Bu Aksaray fabrikası niye yapıldı?
YDT Değildir..
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri