Sayfa 756/1002 İlkİlk ... 256656706746754755756757758766806856 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 6,041 - 6,048 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. Bizim borsadaki şirketlerin %80 i döngüsel sektörlerde çalışır. Bunlarda al yat olmaz. Mesela ttrak 4 yol tam kapasite satış yapar ordan işleri %60 düşer 1.5-2 yıl. 2020 ilk çeyrek yeni döngüye girdi örneğin.
    Tüpraş da kötü döngüsünde mesela. Ama sona yaklaşıyor gibi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. Arkadaşlar ıpv ve tdg fonları arasında ne far var? Bir de tecrübeli arkadaşlar özellikle sorum size. Eurobond fonları her portfoyde mutlaka olmalı mı . Olmalı ise %kac olmalı?

3.  Alıntı Originally Posted by hazalb Yazıyı Oku
    Arkadaşlar ıpv ve tdg fonları arasında ne far var? Bir de tecrübeli arkadaşlar özellikle sorum size. Eurobond fonları her portfoyde mutlaka olmalı mı . Olmalı ise %kac olmalı?
    IPV - Hazine eurobondlarini iceriyor.
    TDG - Yabanci ulkelerin eurobondlarini iceriyor.ABD, Şili, Endonezya, Romanya vb.

Hazine eurobondlari daha yuksek CDS lere sahip oldugu icin IPV TDG'ye gore %3 - 4 daha fazla getiriye sahip.Fakat daha riskli.

Portfoydeki orani herkesin risk algisina gore degisir.Fakat ben %25-30 oraninda eurobondun kendisi ya da fonunu tutmayi tercih ederim.

Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. ]

Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    IPV - Hazine eurobondlarini iceriyor.
    TDG - Yabanci ulkelerin eurobondlarini iceriyor.ABD, Şili, Endonezya, Romanya vb.

Hazine eurobondlari daha yuksek CDS lere sahip oldugu icin IPV TDG'ye gore %3 - 4 daha fazla getiriye sahip.Fakat daha riskli.

Portfoydeki orani herkesin risk algisina gore degisir.Fakat ben %25-30 oraninda eurobondun kendisi ya da fonunu tutmayi tercih ederim.

Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Çok sağolun

5. Borsada benim deneyimim taşıma periyodu arttıkça ortalama kazanç artıyor. Ancak sonsuza kadar ve her hisse değil. Benim tespitim optimum en iyi hisse taşıma süresi yaklaşık 1 bilanço dönemi yani 3 ila 4 ay. Ben genelde öyle yapıyorum. Bist 100 dışı small cap hisseler taşıyorum daha çok. Ancak burada şirketin niteliği vs. ile birlikte, para kazanmak için içeriye girmiş büyük paranın da olduğunu gözlemek gerek kanımca. Büyük para genelde %30-40 almadan çıkmıyor. Her zaman değil ama bunu da bir şekilde çeşitli verilerden görmek mümkün oluyor bazen. Yani 3-4 ay ve %30-40 hedef bence en optimum beklenti oluyor. Elbette 3-4 katına çıkanlar da , çok daha fazla beklenmesi gerekenler de oluyor. Ancak bu sürenin fazlasını beklemek bence uzun vadede iyi olmuyor bizim borsada.
    Aynı anda ise 3-4 hisse taşımak ideal gibi. 5'in üstünde hem kontrol zorlaşıyor, hem getiriler anlamsızlaşırken, 1-2 hisse de fazla riskli hale geliyor sanki. Yani en azından ben öyle yapıyorum.
    Son düzenleme : hellistheothers; 25-10-2020 saat: 00:56.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

6. Biraz ders çalıştım.

MPS'ye son bir ayda epey bir giriş olmuş. Küçük ve yeni bir fon olmamasına rağmen pay adedi %59,3 artmış. Umarım kötü etkilenmez.

GMA bir kac gun içinde hisse oranını 42den 29a indirmiş.

Onun haricinde incelediğim bir kac dengeli değişken fonda da hissede satışa gitmiş. Hisse portfoyleri %10-20 arasi azalma olmuş. Özellikle Perşembe günü.

Ziraatin Değişken fonu ZDZ ilgimi çekti. aylık bazda getirisi iyi. Bist icin sadece ViOP30 Future kontrat ve ziraatin endeks fonlarina yatırım yapıyor görünüyor. Riskine gore getirisi vasat sayılabilir. Ama ilginç bir alternatif.

7.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Biraz ders çalıştım.

MPS'ye son bir ayda epey bir giriş olmuş. Küçük ve yeni bir fon olmamasına rağmen pay adedi %59,3 artmış. Umarım kötü etkilenmez.

GMA bir kac gun içinde hisse oranını 42den 29a indirmiş.

Onun haricinde incelediğim bir kac dengeli değişken fonda da hissede satışa gitmiş. Hisse portfoyleri %10-20 arasi azalma olmuş. Özellikle Perşembe günü.

Ziraatin Değişken fonu ZDZ ilgimi çekti. aylık bazda getirisi iyi. Bist icin sadece ViOP30 Future kontrat ve ziraatin endeks fonlarina yatırım yapıyor görünüyor. Riskine gore getirisi vasat sayılabilir. Ama ilginç bir alternatif.
    Hisse satıp ne almışlar bu fonlar?
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

8. Ters repo genel olarak. Yani biraz nakite geçmişler gibi. Bir islem günü bile gecmedi yani TEFASta persembe kapanış verileri var henüz. İlk reaksiyonları bu şekilde bazı değişkenlerin.
     Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    Hisse satıp ne almışlar bu fonlar?

Sayfa 756/1002 İlkİlk ... 256656706746754755756757758766806856 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •