Sadece para kazanma anlamında demedim üstad. Bizdeki borsanın stresi insanın ömrünü yer. Orada oturup değer analizi yaparak kazanma şansın var. Hisse seçerken 4000 tane hisse arasından seçim yaparsın. Yaptığın analiz esnasında herkesle aynı bilgiye sahipsin, kimse insider bilgi alamaz. Yatırım yaptığın hisse fiyatını genellikle firmanın temel verilileri etkiler uzun vadede. Bizde para kazanmak daha kolay tabi, kendini biraz yetiştirip tecrübe kazandığın anda binlerce kişinin önündesin.
ABD piyasaları kolay demiyorum, bilakis profesyonellik isteyen piyasalar ancak oyun en azından dürüst kurulmuş.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
bireysel yatırımcı iseniz çok kolay değil vergiden kaçınmanız.
Benim kabaca bulduğum çözüm şuydu, temettü vermeyen hisseler alıp onlara yatırım yapmak. Elde ettiğin karı geri getirmek için de varlık barışı beklemek. Bizde arada bir yurt dışından getirilecek paralar için vergi sıfırlanır, o dönemde para yurt içine getirilebilir.
Ama bunun yerine iyi yönetilen değer yatırımı yapan yurt dışı fonlar olsa hepimize daha çok faydası olur.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Tkf %+0.19
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tabi ki bu kısmına tümü ile katılıyorum hocam. Mesela piyasa değeri defter değerine göre çok düşük şirket bulmak zor ama bulduğunuz da ve yatırım yaptığınızda para kazanıyorsunuz çünkü doğru denetleniyor, veriler doğru vs.
Sözgelimi abd değil ama yakın zamanda piyasa değeri çok düşmüş ama defteri muazzam ispanya ibex35'ten 3 hisse almıştım. İbex35'İn ortalama %30 üstü performans gösterdiler.
Onların en büyük avantajı verilere güven var. Denetimin doğru yapıldığından eminsin vs.
En belirgin fark, onlar arka plana müdahale ediyorlar, yani mali denetimler, içeriden haber almalar vs.
Bizde müdahaleler hep işlemlere, piyasaya.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Evet dolar artışından da vergi var. Ama ben dolar anlamında reel getiri yapacağını düşündüğümde giriyorum. kur kazancını hesaplamıyorum pek. Ancak yıllık %2-3 usd mevduat faizi ortamında bile %20 lik usd kazançlar, vergiden sonra bile cazip oluyor genelde. Neredeyse tümü reel oluyor. Tl kazanç dijital ilüzyon gibi yatırım rakamları hızlı artıyor gibi görünüyor ama piyasaya döndüğünüzde ve tüketim yaparken farkediyorsunuz ki, tüm fiyatlar sizden hızlı artmış. Yılbaşında aldığım notebook , iki bucuk katına cıkmış, başetmek zor.
Ama haklısınız tabi, çok düşünerek girilmeli.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Buarada TKF iyi yönetildiğini yine ispatladı.
%0,1969
Yer İmleri