Fed'in bu toplantıda faiz artırmasına yönelik piyasa beklentisi, mayıs ayı istihdam verilerinin ardından 2haziran2017 ye kıyasla 5,8 puanlık artışla yüzde 95,8'e
yükseldi.
Toplantı tarihi 13-14 haziran.
Fed'in bu toplantıda faiz artırmasına yönelik piyasa beklentisi, mayıs ayı istihdam verilerinin ardından 2haziran2017 ye kıyasla 5,8 puanlık artışla yüzde 95,8'e
yükseldi.
Toplantı tarihi 13-14 haziran.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Brüt rezervlerimiz 86 milyar usd... Nette 35 milyar usd ediyor... Bunun 18 milyar usd ı altın. Kalan 17 milyar usd net kullanılabilir rezervimiz var... 94 yıllık Cumhuriyet tarihimiz boyunca senin, benim, dedenin, nenenin, ebenin benim ebemin hepsinin birktirdiği oluşturduğu Net Kullanılabilinir Rezerv 17 milyar usd.. İstersen üstten bak istersen alttan 17 dir. Kısa vade (1 yıldan az) çevirmemiz gereken dış borç 105 milyar usd uzun vadeli borç 225 milar usd...
Fasülye ithal, mercimek ithal, saman ithal, buğday ithal kuzu etinide ithal ederiz denildi... İşsizlik 4,000,000 aştı.. Üniversite sayısı 250 yi geçti profesör, doçent patlaması var ortada bir tane uluslararası makalemiz yok...
250 adet üniversitede 8,000,000 genç okuyor yılda 1,8 milyon genç mezun oluyor...
TR deki en iyi meslek elek-elektronik derler hepsi işsiz.. AVEA battı TTelekom sallantıda Vodafone kepenk indiriyor Turkcell kar marjı düştü diyor... Aselsan Havelsan 5 adet mühendis alsa bana yeter diyor. Oysa her yıl 20,000 üzerinde elek, elektornik mühendisi çıkıyor ....
Neyse; 80 milyon 5 şehire yığılmış ertesi sabah marketler kepenk açmasa mega şehirler WALKİNG DEAD olucak milletin haberi yok...
Neyse durum ciddi... Siyasiler toplumu karpuz gibi ikiye böldü.. %50 bana yeter diyor. Diğer %50 endişe içinde ise olmaz... Bütünleşmek bir olmak birlikte olmak gerekir..
Ocak Şubat ve Mart ayında 10,000 adet ev sadece Barcelona da alınmış. Ayda 3000 konut. Müthiş rakam. Bu insanlar İspanyadan TL ile ev almaz ki; TL satar USD alır USD ile alır...
Ve yurtdışından ev alma furyası inanılmaz...
O sebeple TR den göç eden ekonomik yapısı güçlü kişilerin gitmemesi için siyasilerin birleştirici söylemlerine bence her zamankinden daha çok ihtiyaç var....
Bakin
Cok borclu olmamiz.
Ara uretim mallari uretip kendi markalarimizi cikartamamamiz.
Bunlar ayri.
Bunun yaninda
Ne yazik ki fiziki savasta geliyor.
Ama bu iran da olacak
Ama avrupada
Bizde disinda kalmak istermiyiz bilmiyorum.
O sebepten ben karamsarim.
Dolarla alakasi yok
Ama 2 video koyacagim.
1 i
Usa daki askeri trenler hepsi atlantik kiyilarina gidiyor
Avrupaya.
Simdi bu na bakip
Bu ne icindir dusunun.
2 ci
Almanyada bir liman.
Inen alet edevat.
Kisa vade degil
Biraz daha genis bakin.
Surada 500 600kisi degiliz.
10 15 kisiyiz.
Ayri fikirlerimizde olsa
Duzgun tartistigimiz surece
Fikir bilgi
Kiymetlidir.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1
Eyaletleri yazin
Haritaya bakin.
https://youtu.be/ZbP1rEE8CR8
https://youtu.be/6D2tpY0_3tM
Almanya liman.
Col kamuflajlari daha yesil e boyanmadan.
Dogu avrupaya gitmeye hazirlanan usa zirhlilari.
Dostumuz yok evet, bizi sevdiklerinden değil. Üzerimizde çıkarları olduklarından.
Eğer gerçekten yabancı çekip gitmeye başlarsa buna inanırım ama şu an çekip giden kimse yok. Tam tersi gelen yatırımlar var. Demek ki para kazanacaklarını düşünüyorlar.
Daha geçen hafta Koç Holding'in 500 milyon usd lık hissesi yabancıya toplu satıldı. Sabancı Holding'in 100 milyon usd lık hissesi toplu satıldı.
Yabancı bankalar Türk bankalarına sendikasyon kredisi sağlamaya devam ediyor.
Türkiye halen tahvilini, eurobondunu ihraç ediyor, talepte sıkıntı yaşamıyor.
Evet bizim halkımız yurtdışında ev alıyor, parasını yurtdışına çıkarmaya çalışıyor. Bende belli bir seviyeyi geçsem, paramı kısmen belki tamamen çıkartırım dışarıya ama yabancıda Türkiye'den gayrimenkul almaya devam ediyor.
Kısaca ben somut olarak kaçan yabancı görmüyorum. Bu kadar büyütmeye gerek yok.
Bu ortamda bana ne
Ben savasla ilgilenmiyorum diyemeyiz.
Savas bizimle etkilenir.
Sans hazir olana guler.
Borcsuz eski guclu firmamiz yok.
En baba firmalar yaprak gibi dokuluyor.
Insaat
Elektronik.
Tekstil
Turizm.
Bir askeri sanayi iyi.
Gerisi tirt.
O sebepten
Dolar gece rahat uyutan bir liman.
3.5 olur
3.4 olur
Daha alirim.
100 000tl lik bmw ye 400 000 verip
Sonra agliyacagima
Ayagimi yorganima gore uzatirim.
Parami bu ulkede tutarim.
Ulkeden bilim ilim teknoloji fiskirmadigindan.
450 milyar dolar borc inmiyecek.
Borc bulamadigimizda.
Ve daha cok
Daha cok
Faiz istendiginde
Seve seve verecegiz.
Buda bizi yavas yavas batiracak.
Yer İmleri