USD
![]()
USD
![]()
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
OYAK YATIRIM –*Koza Altın KOZAL Hisse Haber Yorum*–*27.10.2020
TMSF Başkanı Muhiddin Gülal’ın önemli açıklamaları oldu: “Koza Altın stratejik bir firma… Türkiye Varlık Fonu’na devredilebilir. Koza Altın’la ilgili elimizde 200’ün üzerinde ruhsat var, ciddi sondaj çalışmasına başladık… çalışmalarımız olumlu. Türkiye’nin muhtelif yerlerinde rezervimiz var. Madende işler biraz ağır gidiyor. Geçen yıl itibarıyla 11 ton ürettik, bunu birkaç yıl içinde 15 tona çıkarmanın hesaplarını yapıyoruz. 37 farklı noktada sondaj çalışması yapıyoruz. Kuyularımız açıldı. Bu ara ülkemize müjdeler geliyor, biz de altında müjdeler verebiliriz….Ağrı’da çok güzel bir rezerv bulduk. Bununla alakalı son çalışmalarımız bitti…. Önümüzdeki mart-nisan ayı gibi tesisimizin temelini atacağız. İnşallah orada 400- 500 kişiyi de istihdam edeceğiz.”*
[https://kanalfinans]
Haberi, olası bir ortaklık çözümü ve*temettü*konusunun gündeme gelme ihtimali açısından Koza Grubu hisseleri üzerinde hafif olumlu olarak değerlendiriyoruz.
Koza Altın Mollakara Projesi Hakkında Bilgilendirmede Bulundu*– 01.10.2020
Bilindiği üzere Doğu Anadolu bölgesi Ağrı ili içerisinde Koza Altın İşletmelerine ait olarak Mollakara projesinde altın ve gümüş için fizibilite çalışmaları devam etmektedir. Bu projeye ait genel bilgileri Şirketimiz Yönetim Kurulu Faaliyet raporunda sürekli olarak Kamuoyunu bilgilendirmiştir. Şirketimiz Yatırımcı ilişkileri bölümüne gelen sorular üzerine ilgili projeye ilişkin olarak ek açıklama yapılması gerekmiştir.
Buna göre Proje*yatırım maliyetinin yaklaşık*150 milyon USD*civarında olması düşünülmektedir.
Bu doğrultuda projede madencilik faaliyetlerin de*500’e yakın personel istihdam*edilmesi planlanmaktadır.
İlgili Projede rezervleri arttırmak amacıyla ek olarak 10.000 m sondaj yapılması planlanmaktadır. Projede kurulması planlanan tesisin ömrünün daha fazla uzatılması için projenin çevresindeki yaklaşık olarak*40 adet*Koza Altın İşletmelerine ait*ruhsatlarda da arama faaliyetleri devam etmektedir.
Yapılan fizibilite çalışmalarına göre Proje kapsamında yaklaşık*9-10 ton altın*üretilmesi öngörülmektedir.
Ek olarak yine aynı bölge içerisinde ulaslararası şirketlerle birlikte yürütülen*metalurjik test çalışmaları*devam etmektedir. Bu metalurji çalışmalardan beklediğimiz sonucun alınması durumunda, gelecekte ilgili projeye ilişkin olarak altın üretim miktarının*9-10 tondan 23-25 tona çıkması ihtimal*dahilindedir.
İlgili projeye ait olarak Şirketimiz Yönetim Kurulunca yatırım kararı alındığında yatırımcılarımız ayrıca bilgilendirilecektir.
*
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkür ederim [emoji94]
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kimse Yok.. iyi mi bu..ky için kötü.. keşke uykuda olsalar , alıp kenara atmış olsalar,
Bu arada bilanço ne zaman bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirim
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yukarıdaki grafiği de kırdık..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Azerbaycan altın yatakları...acaba bizi etkilermi?
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...arildi-1788258
Yer İmleri