Sayfa 891/1002 İlkİlk ... 391791841881889890891892893901941991 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 7,121 - 7,128 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. Al sat olarak değil de kademeli ağırlık arttırılıp azaltılabilir. Örneğin ben geçen ay için 1180 ve 1200'lerde 1/4'er oranında azalttım. Daha yukarı gitseydi satmaya devam ederdim. Ama aşağı dönünce de kademeli tekrar girdim. Ha 1200-1250'de durmaz soluksuz devam etse, arkadan baka kalırdık ama kaç yılda bir olacak durum.

Totalde çok fark eder mi bilmiyorum ama bana borsa tecrübem zirvelere giderken defalarca zikzak çizildiğini öğretti, yerimde dursam bir kere kazanırdım, ama zikzaklarda birden fazla kazanabilirim. Bir de malumunuz ayı piyasası çok sert, 1-2 ayda kazandığımızı 1-2 haftada kaybedebiliyoruz, bu durumlarda aza kanaat edip, bir miktar nakitte devam etmek benim stratejimde daha mantıklı. Yapı olarak gelecekte elde edebileceğim kardan vazgeçmek, hesabımda olan bir kaç aylık karı bir kaç günde kaybetmekten daha kolay geliyor bana.

2. Benim aklıma 3 ihtimal geliyor.

1. Tabelayı korkudan artıramasa da, Murat Uysal; fonlama ve geç likidite vasıtasıyla sıkılaştırmayı, pratik faizi artıyordu, ''TL aşırı değersiz'' gibi açıklamalar yapmıştı, o yüzden görevden alındı.
    2. Ben faiz artıracağım, izin verin ya da baskı altındayım beni görevden alın dedi, görevden alındı.
    3. Siyasi irade bu şekilde yürümeyeceğini görüp, radikal bir değişiklikle faiz değişikliğine gitmek istedi, bunu yeni bir başkan üstünden yapmak daha inandırıcı olacağı için değişiklik yaptılar.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3. Eğer 3. doğruysa Pazartesi sabahı yeni bir haberle, kararla uyanmalıyız.

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Benim aklıma 3 ihtimal geliyor.

1. Murat Uysal fonlama vasıtasıyla sıkılaştırmayı, pratik faizi artıyordu, tl aşırı değersiz gibi açıklamalar yapmıştı, o yüzden görevden alındı.
    2. Ben faiz artıracağım, izin verin ya da baskı altındayım beni görevden alın dedi, görevden alındı.
    3. Radikal bir değişiklikle faiz değişikliğine gitmek istediler, bunu yeni bir başkan üstünden yapmak daha inandırıcı olacağı için değişiklik yaptılar.

4.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Eğer 3. doğruysa Pazartesi sabahı yeni bir haberle, kararla uyanmalıyız.
    Ben 2.ihtimal olduğunu düşünüyorum, piyasa baskısını ve tüm o yükü üstlenmek kolay değil siyasi pozisyonunuz olmadıkça. Yani olsa da, yarın terslik olursa arkanızda duracakları şüpheli. Bir sürü örneği yaşandı geçmişte. Çok sancılı bir süreç. Yarın ekonomik buhran büyürse tüm ihale üstünüze kalabilir. eyyyy eski merkez bankası başkanı diye mitinglerde yem edilebilirsin. İstifa etseydi, daha büyük soru işaretleri çıkacaktı, benden bu kadar beni alın dedi bence.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5. Biden'in seçilmesinin netleşmesi ile aynı zamana denk gelmesi tesadüf olmasa gerek. Ben pazartesi kötü bir açılış bekliyorum, daha sonra da oyum 3.seçenekten yana. 19'unu beklemeden bir toplantı haberi bile, piyasayı geri döndürmeyi, kuru azda olsa yavaşlatmaya yeter.

6.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Biden'in seçilmesinin netleşmesi ile aynı zamana denk gelmesi tesadüf olmasa gerek. Ben pazartesi kötü bir açılış bekliyorum, daha sonra da oyum 3.seçenekten yana. 19'unu beklemeden bir toplantı haberi bile, piyasayı geri döndürmeyi, kuru azda olsa yavaşlatmaya yeter.
    Bir gece yarısı apar topar olması ve belirttiğiniz gelişme ile aynı zamana denk gelmesi 3. ihtimali daha çok güçlendiriyor, ama eğer öyleyse; vakit kaybetmeden bu hafta içi olağanüstü bir ppk toplantısı olmalı Sn. Matac'ın dediği gibi. ptesi salı netleşir.

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ben 2.ihtimal olduğunu düşünüyorum, piyasa baskısını ve tüm o yükü üstlenmek kolay değil arkanızda siyasi bir kitle de olmadıkça. Yani olsa da, yarın terslik olursa arkanızda duracakları şüpheli. Bir sürü örneği yaşandı geçmişte. Çok sancılı bir süreç. Yarın ekonomik buhran büyürse tüm ihale üstünüze kalabilir. eyyyy eski merkez bankası başkanı diye mitinglerde yem edilebilirsin. İstifa etseydi, daha büyük soru işaretleri çıkacaktı, benden bu kadar beni alın dedi bence.
    Başkası istediği için badem bıyık bırakan biri istifa edemezdi ama ben ikinci madde diye düşünüyorum. Eskisi de faiz indirmediği için alındı, Ağbal’ın da faiz karşıtı açıklamalarını hatırlıyorum. Yeni başkan yeni hikaye inanmak istediğim olurdu ama inanasım yok.

8. Adam Smith'i, Keynes'i de getirsen de bu iş yurumez.Kaldi ki getirdikleri kisi siradan birisi.
    Bence dusuk faiz yuksek kura devam.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 891/1002 İlkİlk ... 391791841881889890891892893901941991 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •