Originally Posted by
1prometheus
Ne beklentisi var ki? Hisse defter deðeri 1.00 çok altý, iþtirakleri niteliksiz! Hep zarar ziyan ediyor! (Tabi yurdum borsasýnda birileri dolaþýmdaki hisselerin çok büyük oranýný toplarsa alýp götürüyor, o baþka durum elbette)
Bence þirket çok niteliksizleþti. Ýhyay ihgzt ihglm iheva gibþ Ýþtirak þirketlerinin önemli oranda hisselerini elinden çýkardý ve bu þirketlerin azýnlýk hisseleri elde kaldý. Gerci çoðunluk hisse kalsada iþe yaramazdý çünkü ihyay, ihgzt, iheva niteliksiz iþtirakler, borsa tarihleri hep zarar etmek.
Bari ihyay, ihgzt, iheva azýnlýk hisselerinide satýp tamamen ortaklýk dýþýna çýkarsakar ve bu hisselwri nakite dönüþtürüp daha karlý faliyet alanlara yönelseler...
Yýllardýr elimde Ýheva hissesi vardýr ve genelde kar eden bir þirkettir 1prometheus. Ýstersen bilançolarýna ve gelir tablolarýna bir bak derim. Ayrýca Ýhlas Gayrimenkulde ayný þekilde son zamanlarda dönem dönem kar açýklar. Yatýrým yaptýðým þirketlerin bilançolarýný ve haberlerini düzenli olarak takip ederim.
Nitelikli olmasý ne yapmasý lazým. Yýllardýr bu þirketler bu grup hisseleridir. Borsada her þirket belirli sektörlerdedir bu grupta Medya, Ýnþaat ve Ev Aletleri üretimi ve pazarlanmasýný yapmaktadýr. Ayrýca Saðlýk ve eðitimde de varlar. Nitelik kazanmalarý için ne yapmalarý lazým.
Þirketler yatýrýmcýya düzenli olarak temettü veren a kalite þirketler diyemem ben, hatta iþleri güçleri yatýrýmcýnýn cebinden para almak olan genelde bedelliyle iþ yürüten þirket diye rahatlýkla konuþabilirim bu þirketler için.
Size göre hangi faaliyet alanlarý daha karlý ve o sektörlerde ki yatýrým maliyeti nedir bunlar o iþi yapabilirler mi ? Ben yapabildiklerini görmedim keþke yapsalar da cebimize adam gibi karlar girse hepimiz kazansak.
Yatýrým tavsiyesi deðildir
Meydanda kalýrsam yazýlsýn taþa kaderde ne varsa o gelir baþa...
Yer Ýmleri